• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer hücre boşsa

acebeci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis excel 2010 türkçe
Yaptığım Çalışmada AD4 İLE AH4 Araındaki bilgiler B4 -F4 arasındaki hücrelerden alıyor bu verileri aşağı doğru sürüklediğim zaman 00.01.00 gibi yada 0 gibideğer alıyor eğer b4-f4 arasındaki hücreler boşsa bu değerler çıkmasa dolu ise o hücrelerdeki verileri alsa olur mu acaba?

Ekli dosyalar

formülünüzü =b6 şeklinde girmek yerine =eğer(b6="";"";b6) şeklinde girin ve diğer hücrelerede uygulayın..

İlginizden dolayı çok teşekkür ederim.Belirtilen hücreler tam da benim istediğim gibi oldu yalnız şöyle bir sorun yaşıyorum AI4 HÜCRE AH4 Hücresi ile bağlantılı olduğu için AI4 HÜCRESİ #DEĞER! hatası verdi.Peki AH4 Hücresi dolu ise o istediğimiz formulu uygulattıra bilirmiyiz AI4 Hücresinde =AH4*2/100 formülü var.Yani Özetle AH4 Hücresi dolu ise AI4 HÜCRESİNE =AH4*2/100 formülünü uygulamak istiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

AI4 hücresine de aynı mantıklı formül yazabilirsiniz.

=EĞER(AH4="";"";AH4*2/100)

.

Size minnettarım tam istediğim gibi oldu çok teşekkürler

Son olarak bir şey daha sorabilir miyim? AQ hücresine,eğer AM7 HÜCRESİ ve AO7 HÜCRESİ dolu ise bu 2 hücreyi çarptırıp AO7 HÜCRESİNE yazdırabilir miyiz. İnanın 3-4 saattir uğraşıyorum beceremedim

Son olarak bir şey daha sorabilir miyim? AQ hücresine,eğer AM7 HÜCRESİ ve AO7 HÜCRESİ dolu ise bu 2 hücreyi çarptırıp AO7 HÜCRESİNE yazdırabilir miyiz. İnanın 3-4 saattir uğraşıyorum beceremedim

AQ4 hücresine:
Kod:
=EĞER(VE(AM4>0;AO4>0);AM4*AO4;0)

yazıp aşağya kadar kopyalayın.

yine aynı mantıkla AQ7 hücresine;

=EĞER(YADA(AM7="";AO7="");"";AM7*AO7)

yazabilirsiniz...

Ne deyim nasıl teşekkür edeyim bilmem ki süper oldu ya iyi ki varsınız

Geri