• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülünü makroyla yazarak sütun karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhabalar arkadaşlar yapmak istediğim şey şu; S2 HÜCRESİ İLE AQ2 HÜCRESİNİ KARŞILAŞTIRACAK HÜCRE İÇERİSİNDEKİ DEĞERLER AYNI İSE SORUN YOK AMA AYNI DEĞİLLER İSE AÇIKLAMA BÖLÜMÜNE T2 YE "FARK VAR" ŞEKLİNDE BİR NOT DÜŞSÜN BUNU SÜTUNDAKİ HER BİR SATIR İÇİN YAPAN VE MÜMKÜNSE ARKA PLANDA OTOMATİK ÇALIŞAN BİR MAKRO KODU LAZIM. EĞER FORMÜLÜ İLE BİLİYORUM AMA MAKRO OLUP ARKA PLANDA ÇALIŞIRSA ÇOK İŞİME YARAYACAK.

http://s9.dosya.tc/server2/num9h7/EXCELWEB.xlsx.html

Aşağıdaki kodları deneyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [S2:S65000]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target <> Cells(Target.Row, "AQ") Then
    Cells(Target.Row, "T") = "FARK VAR"
Else
    Cells(Target.Row, "T") = Empty
End If
End Sub

Çok teşekkür ederim. Kodları aynen kopyaladım alt+f11 ile makro ekledim hem kitaba hem sayfaya denedim ama sonuç alamadım. Makro ne zaman çalışıyor acaba değer girincemi yoksa başka bir aksiyonmu gerek.Makro konusunda sıfır gibiyim mazur görün lütfen...

S2 ile S65000 arasına veri girerseniz çalışır.

çok teşekkür ederim.çalıştı sizden ricam aq sütununa değer girince makro çalışacak şekilde yazarmısınız.ben revize etmeye çalıştım ama beceremedim.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [AQ2:AQ65000]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target <> Cells(Target.Row, "S") Then
    Cells(Target.Row, "T") = "FARK VAR"
Else
    Cells(Target.Row, "T") = Empty
End If
End Sub

çok teşekkürler kardeşim son olarak kopyala yapıştır yapınca çalışmıyor formül elle besleyince hücreleri çalışıyor bunun önüne geçmemin bir yolu var mı?

Sayfa kodları kopyala yapıştırda çalışmaz diye biliyorum.

tabloların hazır olduğunu varsaysak ve manuel olarak bir makro çalıştırsak olur mu?

Elinizde tablo varsa o zaman sayfa kodu değil de tuşa kod atamanız gerekir. Örnek dosyanız olursa bakarız.

Geri