• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer formülünü 7 den fazla iç içe kullanma

Excel Vers. ve Dili
2007
sorular sayfasında ki (B12:B36) yazdırılan sorular hem analiz_A (e2:ac2)kadar yazılması lazım. Burada sorun yok. Aynı sorular ANALİZ_B Sayfasında (e2:ac2) yazdırılması lazım. Ancak burada SORULAR Sayfasındaki 25 soru(yani B36) ANALİZ_B DE (e2) birinci (1)soru olmalı; Yine SORULAR Sayfasındaki 24 soru(yani B35) ANALİZ_B DE (e3) ikinci (2)soru olmalı; Yine SORULAR Sayfasındaki 23 soru(yani B34) ANALİZ_B DE (e4) üçüncü (3)soru olmalı; .........böyle birinci soruya kadar gitmeli.
Burada özellikle 25 soruluk bir sınav için sorun yok fakat yirminin altına inildiğinde yani 19 soruluk sınav yada 15 soruluk sınav da sorun oldu. ben bunu 25 soruluk sınav için örnekteki gibi yaptım. ve istediğim gibi oldu. Lakin sorular sayfasında b36- b30 boş olunca; (sorular 25,24,23,22,21,20,ve 19 sorular kısmı boş olunca) 19 soru yazıldığında ANALİZ_B sayfasındaki (B12.B36) satırlardaki tüm sorular silinmiş oluyor yani sorular sayfasına en az 20 sorudan az yazılınca analiz_B deki soruların hepsi siliniyor. Oysa ben yeri geldi mi 19 , yeri geldi mi 15 soruluk sınav yapmak itiyorum
Ben EĞER formülünü altı(6) kez kullanınca oldu. ancak EĞER formülünü 6 dan fazla kullanamadığım için o kısmı bir türlü yapamadım.
bu sorunumla da ilgilenirseniz siz çok çok teşekkür derim SAYGILARIMLA

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
çok teşekkürler

sayın Unreal Avci

gerçekten güzel oldu. çok teşekkürler

aynı dosyada diğer bir sorunum var

inceleyebilirsiniz.

öncelikle çok teşekkür ederim birinci sonum çözüldü
ikinci sorunum ise şu:
Düşeyara formülü ile iki ayrı sayfadan başka bir sayfaya ve tek hücreye veri almak için çok uğraştım yapamadım
yani iki ayrı sayfada öğrenci isim yada notları var ben bu iki ayrı sayfadaki öğrenci notlarını başka bir sayfada ve yine bu öğrencilerin karşılıklarına yazdırmak istiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
not ekte gönderiyorum: Analiz_A sayfasındaki (sütün AD) öğrenci sınıf notları ile analiz_b sayfasındaki (sütün AD) öğrenci sınıf notlarını sınıf listeleri sayfasındaki E sütünuna yazdırmak istiyorum
bunu şunun için istiyorum Öğrenci isimleri ile öğrencinin almış oldukları notlar ile not dağılım grafiği yapmak istiyorum Saygılarımla

gerçekten mükemmel olmuş

sayın Unreal avci
İkinci sorunumun çözümü de
tam istediğim gibi oldu. Çok teşekkür ederim. Çok sağ olun

Geri