• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer formülünde tanımlı ad

Excel Vers. ve Dili
2013
sayfa2 de B1 den B10 a bir listem var ve bu listeye bir ad tanımladım.
sayfa1 de yapmış olduğum bir formüldede eğer formülünde bu tanımlı adı kullanmak istiyorum. Şöyleki =eğer(a2={buraya sayfa2 deki tanımlı adı koymak istiyorum};2;1)
yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

Son düzenleme:
. . .

Formül ile ne yapmak istediğinizi söylerseniz alternatif çözümler bulunabilir.

Sorunuza gelirsek tanımlanan adları kullamak için hücreye yazarken F3 tuşuna basarsanız liste olarak karşınıza gelir.

. . .

Tanımlamak istediğiniz hücre aralığını seçin,

Tanımlamak istediğiniz adı X yazan yere yazıp enterlayın

xZ6wiRc.jpg

örnekte incelerseniz sevinirim diyecem ama eki nasıl gönderiyoruz

Hayır sayfa2 de adı tanımladım zaten, sayfa1 de eğer formülünde yerine koyamıyorum.

Formülü yazarken belirlediğiniz ad tanımı çıkacaktır, aşağıdaki görseli incelermisniz

l8v30Cx.jpg

yok ben tam anlatamadım, ad tanımlamayı yapıyorum zaten.
cam modelleri ve birim fiyatlarıyla ilgili bir tablom var. Yaklaşık 5 tane cam modelinin m2 birim fiyatı 20 tl, diğerleri ise 25 tl. ben sayfa2 de a1 den aşağı doğru hücrelere 20 tl olan cam modellerinin isimlerini girdim a1 a2 a3.... ve devamı olur diye a1 den a10 a kadar seçip ad tanımı yaptım ve ismine "yirmi" dedim. sayfa1 deki tablomda cam modeli kısmına fiyatı 20 tl olan bir model girdiğimde birim fiyatı 20 tl otomatik gelecek, değişik bir model girdiğimde fiyatını 25 tl olarak yazacak. bunun için birim fiyatının geleceği hücreye şöyle bir formül yapmak istiyorum.
=eğer(a2="yirmi";20;25)
burda a2 ye cam modeli yazacam ve bu model sayfa2 deki yirmi ad tanımlı listenin içindeki modellerden biriyse birim fiyat kısmında 20 çıkacak değilse 25 çıkacak.
istediğim bu ama olmuyor...

Merhaba,
Deneyiniz.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(A1=DÜŞEYARA(A1;yirmi;1;0);20);25)

maalesef dediğiniz gibide olmuyor

Geri