• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formulünde saat aralığından veri almak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
Merhabalar, herkese kolay gelsin.

Benim çözemediğim bir problemim var.

Diyelim ki bir işe 10:00'da başlıyorum.
Eğer işe 02:00 ile 11:00 arasında başlarsam iş sürem (farklı bir hücrede gösterilebilir) 05:00 saat, 11:00 ile 24:00 arasında başlarsam 06:00 saat olsun istiyorum.
Eğer ve ara formullerini denedim ancak başarılı olamadım. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

İlgili bir çalışma hazırladım. https://yadi.sk/i/y1_NhAO03Ac829

Son düzenleme:
Merhabalar, herkese kolay gelsin.

Benim çözemediğim bir problemim var.

Diyelim ki bir işe 10:00'da başlıyorum.
Eğer işe 02:00 ile 11:00 arasında başlarsam iş sürem (farklı bir hücrede gösterilebilir) 05:00 saat, 11:00 ile 24:00 arasında başlarsam 06:00 saat olsun istiyorum.

Eğer ve ara formullerini denedim ancak başarılı olamadım. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

02:00-11:00 arasında kaç saat çalışırsanız çalışın 5 saat mi yazacak? 10:00'da başlıyorum derken ne demek istediniz? Örnek dosya ekler misiniz?

Örnek Çalışma

02:00-11:00 arasında kaç saat çalışırsanız çalışın 5 saat mi yazacak? 10:00'da başlıyorum derken ne demek istediniz? Örnek dosya ekler misiniz?

Merhabalar, öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederiz.

İlgili çalışma linktedir. Direkt eklemeyi bulamadım kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.

https://yadi.sk/i/y1_NhAO03Ac829

Hocam çok çok teşekkür ederim. Yalnız ufak bir detay soracağım. Formülleri çözmeye çalışıyorum. Ufak bi sorum var

23:59'a kadar sonuç alıyorum.
00:00 - 06:59 arasında tanımlı bir süre bulunmuyor.
Bu problemi nasıl aşabilirim?

Hocam önceki mesajda yazmayı unutmuşum. 00:00-06:59 arasında bende hata alıyorum. Onu nasıl çözebilirim diye düşünüyordum. Sorunun kaynağını biliyorum fakat nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

Düşeyara Yaklaşık Eşleşme ile getirdim değerleri, 00:00-06:59 arasında değer olmadığı için Düşeyara orada #YOK hatası veriyor.

Hocam önceki mesajda yazmayı unutmuşum. 00:00-06:59 arasında bende hata alıyorum. Onu nasıl çözebilirim diye düşünüyordum. Sorunun kaynağını biliyorum fakat nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

Düşeyara Yaklaşık Eşleşme ile getirdim değerleri, 00:00-06:59 arasında değer olmadığı için Düşeyara orada #YOK hatası veriyor.

00:00-06:59 için ayrı bir dilim oluştursak problem çözülür mü ?

00:00-06:59 için ayrı bir dilim oluştursak problem çözülür mü ?

Evet hocam öyle yaparsanız çözülecek. Ama ona göre düzenlemeniz gerek formül içeren alanları. İnceleyin muhtemelen kolayca yaparsınız. Yapamazsanız buradan yazın bakarım ben

Yardım

Evet hocam öyle yaparsanız çözülecek. Ama ona göre düzenlemeniz gerek formül içeren alanları. İnceleyin muhtemelen kolayca yaparsınız. Yapamazsanız buradan yazın bakarım ben

Hocam tekrardan merhabalar,

Formülü konuştuğumuz şekilde çıkarmaya çalıştım ama 00:00-06:59 aralığı için yine aynı problemi veriyor ve sonuç YOK çıkıyor.

Bu konuyla ilgili yardımcı olma şansınız var mıdır?

Geri