• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Formülünde Çoklu Şart + Bütün Şartları Saglamak ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar.

Elimde perşembeye kadar yetiştirilmesi gereken bir ödev var. Ödevin içerigi ;

• Yabancı Dil
  • Egitim
  • A.Durumu
  • Deneyim

Birleştirerek olumlu yada olumsuz sonuçlar vermesi gereken bir formül hazırlamak. Ancak hepsi uygunsa olumlu sonuç vermesi gerekiyor vede şartlarda birden çok seçenek uygun olması gerekiyor. (Ör:İl:İstanbul,kocaeli,edirne) Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Saygılar.

Örnek dosya ektedir.Ekteki dosyada sadece yaş için formül yazdım,gerisi için yapamadım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Örnek bir dosya üzerine istediklerinizi el ile doldurunuz daha fazla sonuç, cevap ve yardım bulabilirsiniz.

Kısmen. Anlatmaya çalıştıgım şey mesela İstanbul değilde kocaeli yazdıgımdada olumlu sonuç vericek. Veya Muaf'la birlkte yapıldı yazarsamda olumlu sonuç vericek. İngilizce veya fransızca yazarsamda olumlu sonuç vericek. gibi

Kısmen. Anlatmaya çalıştıgım şey mesela İstanbul değilde kocaeli yazdıgımdada olumlu sonuç vericek. Veya Muaf'la birlkte yapıldı yazarsamda olumlu sonuç vericek. İngilizce veya fransızca yazarsamda olumlu sonuç vericek. gibi

Dosyanızda sadece o veriler olduğu için o şekilde bir formül hazırladım. Dediğim gibi siz dosyanıza tam olarak ne şekilde olmasını istiyorsanız okadar veri girerseniz eğer daha fazla yardımcı olabiliriz. Sizin fikirlerinizi tahmin edemem sonuçta :)

Dosyanızda sadece o veriler olduğu için o şekilde bir formül hazırladım. Dediğim gibi siz dosyanıza tam olarak ne şekilde olmasını istiyorsanız okadar veri girerseniz eğer daha fazla yardımcı olabiliriz. Sizin fikirlerinizi tahmin edemem sonuçta :)

Belgede ifade etmesi zor takdir edersinizki ben size kaideleri söylersem belge tipini gördünüz,sanırsam az çok tahmin ederseniz.

25 yaşında veya daha büyük olacak
İst.,Kocaeli,Edirne illerinden birinde oturacak
İngilizce fransızca rusça dillerinden birini bilecek
egitim lisans yada önlisans olacak
askerlik muaf yada yapıldı olacak

Belgede ifade etmesi zor takdir edersinizki ben size kaideleri söylersem belge tipini gördünüz,sanırsam az çok tahmin ederseniz.

25 yaşında veya daha büyük olacak
İst.,Kocaeli,Edirne illerinden birinde oturacak
İngilizce fransızca rusça dillerinden birini bilecek
egitim lisans yada önlisans olacak
askerlik muaf yada yapıldı olacak

Daha farklı bir yolu muhakkak vardır diye düşünüyorum ama şuanda kafam biraz yoğun, kusura bakmayın :)

Ekli dosyalar

Est. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Ancak şu dediğim kaideleri bide bu belge için deneseniz.

Ekli dosyalar

Est. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Ancak şu dediğim kaideleri bide bu belge için deneseniz.

Bu tarzda mı? Yok olmadı dersen eğer ben yatıyorum yarına Allah Kerim :)

Not: Formüller sarı ile renklendirilmiş hücrelere kadar. Siz daha fazla veri girdiğiniz taktirde aynı şekilde aşağıya kadar çekerek çoğaltabilirsiniz.
Not2: Sayfanın en sağında bulunan veriler olmak zorunda, yoksa neyi neye göre hesaplayacak.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Siz zaten formülü bir aşamaya kadar çözümlemişsiniz. Sadece YADA kullanarak diğer seçenekleride eklemeniz gerekiyor.

Aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(VE(C:C>=25;YADA(D:D="İstanbul";D:D="Kocaeli";D:D="Edirne");YADA(E:E="İngilizce";E:E="Fransızca";E:E="Rusça");YADA(F:F="Lisans";F:F="Önlisans";);YADA(G:G="Muaf";G:G="Yapıldı"));"Olumlu";"Olumsuz")

Geri