• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer formülü

oydemir

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2016
arkadaşlar eğer formülünü kullanarak kot sayfasında n sutununa deger yazdırıyorun ama h sutunda başka formül oldugu için degeri yanlış yazıyor formülü sildiğim zaman deger düzeliyor yardım için teşekkürler

Ekli dosyalar

0 rakamını tırnak içinde yazmışsın alette onu metin olarak algılıyor o yüzden yanlışa gidiyor
tırnakları kaldırırsan düzelir

=EĞER(F1="ALINDI";"ALINDI";EĞER(H1=0;"";EĞER(H1="27";27;"SS")))

sizin yazdığınız formülde de mantık hatası var şu şekilde bir deneyin bence

=EĞER(F1="ALINDI";"ALINDI";EĞER(H1=0;"";27))

Acilllll

ARkadaşlar eğer formülü kullanıyorum bu eğer sayısını nasıl arttırabilirim örnek kod yazarmısınız

eğer formülden kurtulma

ilgin için çok sagol ben enedim fakat 0 olmayan yerlerde sadece formül olan yerlerde sorun devam ediyor başka bir yöntem le yapabilinirmi teşekkürler

f sutunda alındı yazısını görünce n sutuna alındı yazacak
daha sonra h sutununa bakacak eğer f sutunda alındı varsa alındı yazacak
eğer f sutunda alındı yoksa 27 yazacak
daha sonra h sutunu bossa bos bırakacak

Bu ifadenizde çelişki yok mu?

ilk bakışta çelişki var ama h sutunda formül alodugu için formülü deger görüyor ve bos görünmesine ragmen bos algılamadıgı için 27 yazıyor halbuki boş oldugu için boş bırakması lazım teşekkürler

Maalesef anlaşamadık. Ne istedeiğinizi ben bu cümleden anlamıyorum. Önce F'ye baktırıyorsunuz sonra H'ye baktırıyorsunuz derken birden tekrar F'ye baktırıyorsunuz.

Daha önce yazdıklarınızı unutup basit ve anlaşılır şekilde tüm şartlarınızı somut bir şekilde belirtirseniz daha kolay çözüm buluruz. Kendi formülünüzü de karıştırmaswanız daha iyi olur. YAni siz şartlarınızı belirtin biz ona göre formül oluşuralım.

eğerde formülden kurtulma

örnek dosyayı yeniledim ilğin için teşekkürler

Ekli dosyalar

Yine karıştı: Son dosyanızda 5. satır için "b5 boş gördü c5 0 gördü boş geçti" demişsiniz, B5 boş, C5'te 0 var ve olması gereken için nedense 27 yazmışsınız. Orda 27'mi olması gerekiyor yoksa "b5 boş gördü c5 0 gördü boş geçti" açıklamanızda belirttiğiniz üzere boş mu kalması gerekiyor?

Yine de bir formül yaptım, deneyip sonuç bildirirseniz sevinirim:

Kod:
=EĞER(B2="alındı";"alındı";EĞER(VE(B2="";C2=27);C2;EĞER(VE(B2="";C2="");"";"")))

Formül: eğer b2'de "alındı" yazıyorsa "alındı" sonucunu veriyor, b2 "alındı" değilse ve b2 boş, c2 de 27 ise c2'deki değeri yani 27'yi veriyor; o şart da tutmuyorsa ve b2 ile c2 boş ise boş bırakıyor; bunların dışındaki tüm durumlarda yine boş bırakıyor.

Bu formülde belirtmediğiniz için örneğin b2'nin boş olmadığı ve "alındı" olmadığı c2'nin 27 olduğu durumda ne olacağını bilemedim ve bu durudma da boş bırakıyor.

Kod:
=EĞER(B2="ALINDI";"ALINDI";EĞER(C2=27;27;EĞER(YADA(B2="";C2="";C2=0);"")))
yukarıdaki formülüde bir deneyin anladığım kadarıyla işinizi görür

çok teşekkürler işimi gördü çoksagolun

teşekkürler işimi gördü ilğin için çok sagol

Geri