• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iskelet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Yapmak istediğim ekli dosyada belirtilmiştir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Buyurun.:cool:
Kod:
=EĞER(VE($A$8="B";$A$2="P";$A$4="S");$A$6;"")

Sayın Orion1
İlk önce ilginiz için teşekkür ederim. Ama kodu kopyalıyorum her bir şey yazılmıyor.

O zaman ben yanlış anlatmış olabilirim. Kusura bakmayın.
Yapmak istediğim şey A8 deki değer B olduğu için A2 deki değer yazması gerekiyordu.

O zaman ben yanlış anlatmış olabilirim. Kusura bakmayın.
Yapmak istediğim şey A8 deki değer B olduğu için A2 deki değer yazması gerekiyordu.
o şart sağlanıyorda diğer şartlar sağlamıyor.Bir kontrol edin.Orada gözüküyor uymadığı zaten.:cool:

Ben tam olarak anlatamadım herhalde neyse yinede ilginiz için teşekkür ederim.
Son olarak tekrar anlatmaya çalışayım yine beceremezsem yapacak birşey yok artık.
A8 deki değer eğer A1 deki değere eşit ise B8 hücresine A2 deki değer yazılacak. A8 deki değer eğer A3 deki değere eşit ise B8 hücresine A4 deki değer yazılacak, A8 deki değer eğer A5 deki değere eşit ise B8 hücresine A6 deki değer yazılacak. Diğer hücrelerde böyle devam edecek. İnş. bu sefer anlatabilmişidir. Sizin de vaktinizi aldım. Hakkınızı helal edin.

Ben tam olarak anlatamadım herhalde neyse yinede ilginiz için teşekkür ederim.
Son olarak tekrar anlatmaya çalışayım yine beceremezsem yapacak birşey yok artık.
A8 deki değer eğer A1 deki değere eşit ise B8 hücresine A2 deki değer yazılacak. A8 deki değer eğer A3 deki değere eşit ise B8 hücresine A4 deki değer yazılacak, A8 deki değer eğer A5 deki değere eşit ise B8 hücresine A6 deki değer yazılacak. Diğer hücrelerde böyle devam edecek. İnş. bu sefer anlatabilmişidir. Sizin de vaktinizi aldım. Hakkınızı helal edin.
İlk sorduğunuzla buradaki sorduğunuz farklı şeyler.,
Ben bunu yapınca tekrar değiştirmeyeceğiniz ne malum.
Biraz daha düşünün iyice karar verin ne yapılacağına.
Bir arkadaş nasılsa cevap verecektir!

Aslında yapmak istediğim şey en son anlatmaya çalıştığım şey ama dediğim gibi biraz anlatmada sıkıntı yaşadım. Ben o zaman dosyadaki yazıyı en son yazdığım ile değiştireyim.
İlginiz için teşekkürler iyi akşamlar.

Birde bunu deneyin.:cool:
Kod:
=EĞER($A$8="B";$A$2;EĞER($A$8="P";$A$4;EĞER($A$8="S";$A$6;"")))

Çok teşekkür ederim sayın Orion istediğim buydu. Sizi de yanlış yönlendirmeyle biraz uğraştırdım kusura bakmayın.
Tekrardan çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Geri