• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Formülü..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
Örnek dosyada da gerekli bilgileri yazdım. C3 hücresinde A3 ve B3 hücresi arasındaki rakamların durumlarını C3 hücresin toparlamak gerekiyor. Alt alta manuel olarak yazdım bu kafamızı karıştırmasın lütfen.
C3 hücresinde: A3 ve B3 eşitse TAMAMLANMIŞTIR
A3 hücresi B3 ten büyükse, kalan rakam ve not olarak görünmeli.
B3 HÜCRESİ A3 ten büyükse, Fazla olan rakam ve Not görünmeli.
A3 ve B3 te rakam yok ise, C3 te boş olmalı.
Arkadaşlar bunu formül ile nasıl yapabiliriz. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Kod:
=EĞER(A3>B3;A3-B3&" MT Atılabilir";EĞER(A3=B3;"Tamamlanmıştır";EĞER(A3<B3;B3-A3&" MT Fazla Atılmıştır")))

Merhaba
Mahir bey çok teşekkür ederim, ama minik bir şey gözden kaçmış sanırsam, A ve B hücrelerinde herhangi bir rakam yok iken C hücresinde Tamamlanmıştır ibaresi var..! A ve B hücreleri boş ise C nin boş olmasını sağlaya bilir miyiz?

A ve B nin Her ikisininden birinin boş olması halinde C boş olur :

=EĞER(YADA(A3="";B3="");"";EĞER(A3>B3;A3-B3&" MT Atılabilir";EĞER(A3=B3;"Tamamlanmıştır";EĞER(A3<B3;B3-A3&" MT Fazla Atılmıştır"))))

A yada B den birinin boş olması etkilemez her ikiside boş ise C boş olur

=EĞER(VE(A3="";B3="");"";EĞER(A3>B3;A3-B3&" MT Atılabilir";EĞER(A3=B3;"Tamamlanmıştır";EĞER(A3<B3;B3-A3&" MT Fazla Atılmıştır"))))

Günaydın, Hayırlı sabahlar,
Sizin yazdığınız kodlardan ikincisini kullandım, her şey doğru ama küçük bir hesaplamada değer hatası alıyorum.
Mahir bey, Sizin yazdığınız kodlar tam istediğim gibi. Ancak a ve b hücrelerde herhangi bir giriş yok iken c de tamamlanmıştır bilgisi alıyorum. Bunu düzenleme yapabilirsek her şey çok güzel olacak eminim.
İlgilerinizden dolayı teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim
saygılarımla

Merhaba,

Nasıl bir hata alıyorsunuz ki! Formül aynı sadece başına koşul eklenmiş...

Merhaba Mahir Bey,
Sizin kod üzerinden gerekli değişiklikleri yaparak konuyu çözdüm. İlginiz için çok teşekkür ederim.
İyi ki varsınız. İyi çalışmalar dilerim
Saygılarımla...

İyi çalışmalar.

Excelde matrahtan vergi hesaplama

Merhaba,
Ban aşağıdaki dosyada EĞER fonksiyonunu kulanarak çözmede yardımcı olurmusunuz.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Ban aşağıdaki dosyada EĞER fonksiyonunu kulanarak çözmede yardımcı olurmusunuz.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Ekteki dosyada:
Sayfa 1 deki KOD sütunundaki bir hücreye bir kod girdiğimde;ÜRÜN ADI Sütununa , SAYFA 2 deki kodun karşılığını yani ürün adını nasıl yazdırabilirim.Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Arama Başvuru formüllerini inceleyiniz.
Kod:
=+DÜŞEYARA(A5;SAYFA2!B:C;2;0)

Merhaba Mahir,
Yardımın için çok teşekkür ederim.
56 yaşında biri için önemli.....

Ayrıca izninizle şunuda sormak isterim; hücrede o yok yazısı yerine daha görsel birşey olamazmı acaba...sıfır yada eksi gibi...

Çok teşekkür ediyorum....Tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakalın..İyi geceler...

Geri