• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formulü

Excel Vers. ve Dili
2003 excel türkçe
A1 hüçresinde sendikalı ise Evet yazıyor değil ise Hayır yazıyor
A2 Hüçresinde dönemi Ocak-Şubat-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım-Aralık aylardan biri yazıyor.Örnegin Ocak ayı.

Sorum şu Kişi sendekalı ve Ocak Nisan Temmuz Ekim dönemleri ise 45,00 tl alması için A3 hücresine yazmak istiyorum
Sendikalı değil ise ve Şubat Mart Mayıs Haziran Agustos Eylül Kasım Aralık aylarında 00,0 tl yazmasını istiyorum.
yardımlarınız için teşekkürler.

A1 hüçresinde sendikalı ise Evet yazıyor değil ise Hayır yazıyor
A2 Hüçresinde dönemi Ocak-Şubat-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım-Aralık aylardan biri yazıyor.Örnegin Ocak ayı.

Sorum şu Kişi sendekalı ve Ocak Nisan Temmuz Ekim dönemleri ise 45,00 tl alması için A3 hücresine yazmak istiyorum
Sendikalı değil ise ve Şubat Mart Mayıs Haziran Agustos Eylül Kasım Aralık aylarında 00,0 tl yazmasını istiyorum.
yardımlarınız için teşekkürler.

Merhaba sorunuzu biraz açar mısınız ?
Mesela;
Sendikalı değil ve ocak ayında ise ne yazacak?

ilk bakacağı yer a1 olacak eğer hayır ise tüm aylarda almıyacak
a1 evet ise yalnız ocak nisan temmuz ekim aylarında alacak

Sn Mor45 maalesef sorunuzu tam anlayamadım, şöyle ki;

Sendikalı ise Ocak Nisan Temmuz Ekim dönemlerinde A3 hücresine 45,00 tl yazacak geri kalan aylarda yazmayacak

Sendikalı değilse A3 hücresine tüm aylarda 0,00 TL yazacak

Sn Mor45 maalesef sorunuzu tam anlayamadım, şöyle ki;

Sendikalı ise Ocak Nisan Temmuz Ekim dönemlerinde A3 hücresine 45,00 tl yazacak geri kalan aylarda yazmayacak

Sendikalı değilse A3 hücresine tüm aylarda 0,00 TL yazacak

Evet aynı anlattığınız gibi

A3 hücresine yazınız.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(A1="Evet";ARA(A2;{"Ocak";"Nisan";"Temmuz";"Ekim"};{"45,00";"45,00";"45,00";"45,00"});""));"";EĞER(A1="Evet";ARA(A2;{"Ocak";"Nisan";"Temmuz";"Ekim"};{"45,00";"45,00";"45,00";"45,00"});""))

accountant80 arkadaşımız ilgileniyor ama ona anternatif olarak olsun

=EĞER(A1="EVET";EĞER(YADA(A2="OCAK";A2="NİSAN";A2="EKİM";A2="TEMMUZ");45;0);0)

Değerli arkadaşlar işim oldu.
Herkeze teşekkür ediyorum.

Geri