• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer formülü yerine makro yazılabilir mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cem116
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Herkese iyi akşamlar. Bu başlığa benzer bir iki konu gördüm ama birkaç saattir araştırmama rağmen aradığımı bulamadım. Üstadların desteğine ihtiyacım var.
Şöyle ki, klasik eğer formülü ile B1 e girilen değere göre C1 e bir değer girmek istiyorum. Buraya kadar her şey normal ve kolay. Ancak iki önemli durum var birincisi; B1'den B900 e kadar devam eden bir işlem satırı var. İkincisi de C1 e gireceğimiz değerler için aralık durumu söz konusu. Yani B1 deki değer 1 ile 75 arasında ise C1' e 1 , 76 ile 150 arasında ise 2; 151 ile 226 arasında ise 3 diye devam ediyor en son 6676-6750 arasında ise 90 yazması gerekiyor. Bu durum 900 satır boyunca da devam ediyor. Şimdi bunu eğerle yazarsam çok uzun olacak bir hücreye yazacağım formül.Bunun kısa ve hızlı bir yolu mutlaka vardır, ben bilmesem de burda bilenler vardır diye düşünüyorum :) Eklediğim örnek excel dosyasında durumu biraz daha net açıkladım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

http://s8.dosya.tc/server5/jygj9u/ORNEK.xlsx.html

Selamlar,
Yazdığım formülü O2 hücresine yazıp aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=YUKARIYUVARLA(B2/75;0)

Ya arkadaş akıl akıldan üstün olur da bu kadar olmaz ama :) Kaç saattir bunu düşünüyorum, şu yaptığın aklımın ucundan bile geçmedi :) şaka gibi :) Ama Allah razı olsun :) Yani bir taraftan da bir şey dinliyordum internetten, bazen sadaka , zekattan bile önemli olabilir diyordu :) resmen onun gibi bi şey oldu. Çok küçük bir dokunuşla çok büyük bir sıkıntımı çözdün :) Allah razı olsun :)

Ya arkadaş akıl akıldan üstün olur da bu kadar olmaz ama :) Kaç saattir bunu düşünüyorum, şu yaptığın aklımın ucundan bile geçmedi :) şaka gibi :) Ama Allah razı olsun :) Yani bir taraftan da bir şey dinliyordum internetten, bazen sadaka , zekattan bile önemli olabilir diyordu :) resmen onun gibi bi şey oldu. Çok küçük bir dokunuşla çok büyük bir sıkıntımı çözdün :) Allah razı olsun :)
Rica ederim.
Yalnız formülün küçüklüğüne bakıp bu kadar basit miydi demeyin.:)
O formül, yılların meyvesi.:)

Yok estağfrullah, o manada demedim. Yani ben kafamda o kadar karmaşık şeyler düşünürken bir cümleyle bitirdiniz işi :) Bir şey daha sorabilir miyim peki ?

3 farklı bilgisayarda hafta boyunca içine veri girişi yapacağımız 3 ayrı excel dosyasını her hafta sonu 4. bir bilgisayarda bir klasöre kopyalacağız. Bu klasörde bir tane genel toplam adında excel dosyamız olacak ve diğer dosyalarda yaptığımız toplama işlemleri, bu genel excel dosyamızda toplanacak. ama diğer dosyaları açıp oradan kopyala yapıştır yapmadan o dosyalardan verileri almamız lazım. Nasıl bir yol izlemeliyiz ? ya da bunun için benim ilgili dosya adlarını veya dosya yollarını düzenleyebileceğim bir makro yazabilir misiniz? ağ bağlantıları olmadığı için bahsettiğim dosyaları tek bir pc den çalıştırıp işlem yapılırken ana dosya üzerinde yapılmasını sağlayamıyoruz

Bu istediğiniz için başlı başına bir çalışma yapmak gerekiyor. Yapılamaz mı, evet yapılabilir. Ancak zaman ve emek gerektiren bir iş.
Yapmak istediğinizi anladığım kadarıyla:
kapalı excel dosyasından veri alma
Dosya yolu bulma
ADO (Tecrübe gerektirir.)
Excel4Macro gibi başlıklarda arama yaparak fikir edinebilirsiniz.

Bununla birlikte dosya adı ve dosya yolu düzenleme konusunda başlık açtığınızda vaktim müsait olursa yardımcı olurum. Zaten bana kalmadan birçok arkadaşımız cevaplayacaktır.

Bu istediğiniz için başlı başına bir çalışma yapmak gerekiyor. Yapılamaz mı, evet yapılabilir. Ancak zaman ve emek gerektiren bir iş.
Yapmak istediğinizi anladığım kadarıyla:
kapalı excel dosyasından veri alma
Dosya yolu bulma
ADO (Tecrübe gerektirir.)
Excel4Macro gibi başlıklarda arama yaparak fikir edinebilirsiniz.

Bununla birlikte dosya adı ve dosya yolu düzenleme konusunda başlık açtığınızda vaktim müsait olursa yardımcı olurum. Zaten bana kalmadan birçok arkadaşımız cevaplayacaktır.

Tamamdır üstad, siz zaten fazlasıyla yardımcı oldunuz. Çok teşekkürler her şey için :)

Geri