• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülü yardımı acil lütfen

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar
b1 hücresine =eğer(a1="domates";"01") gıda kodunun cıkmasını istiyorum ve yapıyorum ama " tırnak işaretinin yani domatesin yanına veri eklemek istiyorum yani muz elma armut yazdıgımda 01 gıda kodunun çıkmasını istiyorum .nasıl yapabilirim acaba.?tırnak işaretinin içine çoklu veri giremiyorum.şimdiden teşekkürler

=eğer(a1=c$1;d$1;"")
Bu şekilde yaparsanız
c1 e domates yerine başka birşeyde yazabilirsiniz.
D1 e de 01 yerine ne olmasını istiyorsanız onu yazarsınız..

Sayın mutlu cevabın için teşekkür ederim ama benim yapmak istediğim tırnak işaretinin içindeki veriyi artırmak ..yani a1 muz elma armut karpuz yazdıgımda b1 gıda ...a1 çatal bıcak vs yazdıgımda b1 hucresine sarf gider yazması

Örnek dosya ekleyiniz.
Üzerinde örneklerle açıklama yapınız.

İsterseniz :
Macro kullanalım formülerle dosyayı kasmayalım..

2003 formatında eklermisiniz.
Ben 2003 kullanıyorum.
Eğer ekleyemiyorsanız açıklamayı buradan yapın..

MALZEMENİN CİNSİ ÜRÜN KODU
MUZ GIDA
ELMA GIDA
ARMUT gIDA
ÇATAL SARF GİDER
BENZİN SARF GİDER
FANTA MEŞRUBAT

malzemenin cinsini a1 hücresine girdiğim zaman b1 hücresine ürün kodunu yazacak.şimdiden teşekkürler

A2 den itibaren malxemenin cinsi alt alta sıralanıyor.
B2 den itibarende Ürün kodları karşılarına yazılıyor
Ben böyle anladım...

Buna göre şu formülü B1 hücresine yazınız.
=düşeyara(A1;A2:B65536;2;0)

Mustafa bey örneğin a2 hucresıne elma yazdıgımda otomatık olar b2 hucresıne elmanın urun kodu olan 01 yazmasının cıkmasını ıstıyorum ..a3 hucresıne peçete yazdığım zaman sarf gider mazleme kodu olan " 02 " yazmasını ıstıyorum.

Mustafa bey ben şunu yapmaya çalışıyorum b1 hücresine şu formülü girmek istiyorum ama tırnak işareti olan kısımda cok veri oldugu için kabul formul hata veriyo
=eğer(a1="sogan sarımsak domates maydanoz";"01";eğer(a1="peçete sabun ";"02") bunu yapmaya calısyorum ama olmuyo

.

Anlaşılır ve düzgün bir örnek eklerseniz, daha kolay çözüm bulunur.

örneğinizden bir şey anlamak mümkün değil?

.

Mustafa bey ben şunu yapmaya çalışıyorum b1 hücresine şu formülü girmek istiyorum ama tırnak işareti olan kısımda cok veri oldugu için kabul formul hata veriyo
=eğer(a1="sogan sarımsak domates maydanoz";"01";eğer(a1="peçete sabun ";"02") bunu yapmaya calısyorum ama olmuyo

.

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

sayın yurttas cok tesekkur ederım sayın mutlu sızede cok tesekkur ederım kafanızı agrıttım kusura bakmayın .örnek istediğim gibi olmus elinize saglık

sayın yurttass boş hücrelerde yok hatası vememesi için ne yapabilirim?

=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A8;$A$2:$B$7;2;YANLIŞ);"") bu formül de işinze yarayabilir

doğrudur farkına varmamışım yardım etmek istedim kasıtlı birşey değil yani

çok sağolun yardımlarınızla çok şey öğrendim teşekkür ederim

Geri