• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer formülü yardım meydan11

Sizin X yazılacak dersleri kendinizin belirleme isteğine ayrıca bakalım ama benim gönderdiğim belgedeki X, T, U, DERS YÜKÜ TABLOSUNDAKİ AH sütunundan sonraki hesaplamalar tamam mıdır, doğru mudur?

Onu söylerseniz, bunun üzerine başka şeyler bina edilecek neticede.

hoca rapor aldı ise raporlu olduğu günlerdeki dersinin telefi yapacağını saatini gününü belirten bir form var onu excelde kandim hazırladım telafi yaptığı tarihte ücretleri veya yükleri hesaplanır
yok telafi yapmayacağım derse o zamanda ders yük hesabı yeniden yapılır

ömer arkadaşım bana musade edersen yatmam gerekiyor sabah kalkamıyorum ve akşama kadar başağrısından duramıyorum musaden ile ben yatabilirmiyim

Tamam mı diye sorma nedenim şu, yanlış hatırlamıyorsam;
- İÖ den gelen yükün, NÖ den gelen yükün yarısından fazla olamayacağını söylemiştiniz,
- 20 saatlik bir üst sınır olduğunu söylemiştiniz,
- Bunların kişinin müdür, müdür yardımcısı olma durumuyla bağlantısına ilişkin de bir şeyler söylemiştiniz.

Yukarıda söylediğim hususlara ilişkin bir sorun var mıdır?

Her türlü olasılığı, seçeneği dikkate alacak şekilde çözülmüş hale getirmeden TAKVİM işine girmek doğru olmaz, geriye dönüp düzeltmek imkansız olacaktır, sıcağıyla konuya, hesaplamalara, formüllere aşina iken TAM SORUNSUZ hale getirdikten sonra ÜZERİNE YENİ ŞEYLER İLAVE ETMEK doğru olur.

n.ö ders ücreti ders ücreti en fazla haftalık 20 saat ücret alınır bu yasa 12veya 10 saatte yükü var bir hocanın yani ünvanına göre haftalık 30-32 saatten fazla girdiği dersler ücrete sayılmaz
yani ücret ödenmenmez
yük hesabı ilkönce n.ö derslerinden başlanır yük hesabı dolmaz ise i.ö 5 öncesi derslerine geçilir yine dolmaz işe i.ö 5 sonrası derslerine başlanır İdari Görevi olan Müdürün ders yükü yoktur Müdür Yrd Bulunduğu ünvana göre Yarısı yük olur

hazırlamış olduğun tablo doğru yani sıkıntı yok arkadaşım

sınav tatl telafi ve çizelgeler kaldı arkadaşım şimdi yatmam gerkiyor iyi geceler eğer yarın yoğunluk olmaz ise yazarım hayırlı geceler

n.ö ders ücreti ders ücreti en fazla haftalık 20 saat ücret alınır bu yasa 12veya 10 saatte yükü var bir hocanın yani ünvanına göre haftalık 30-32 saatten fazla girdiği dersler ücrete sayılmaz
yani ücret ödenmenmez
yük hesabı ilkönce n.ö derslerinden başlanır yük hesabı dolmaz ise i.ö 5 öncesi derslerine geçilir yine dolmaz işe i.ö 5 sonrası derslerine başlanır İdari Görevi olan Müdürün ders yükü yoktur Müdür Yrd Bulunduğu ünvana göre Yarısı yük olur

hazırlamış olduğun tablo doğru yani sıkıntı yok arkadaşım

Mustafa Bey, sorduklarıma cevap verirken cümleler yerine şu hücredeki şu, şundan çok olamaz, şundan az olamaz, şu artı şu olması lazım gibi yazarsanız sevinirim.

Yukarıda tablo doğru sıkıntı yok diyorsunuz ama bunun yanında 20 saat 12 veya 10 saat ünvana göre 30-32 saat filan gibi cümleler yazınca. benim kafam karışıyor ve acaba belgedeki bir formülü ilgilendiren bir şey midir diye düşünüyorum.
Ricam net şeyler söylemeniz.

Yani; konunuzu siz biliyorsunuz, benim bildiğim tablo, hücreler, formüller vs. sizin çalışma şartlarınızı, tarzınızı, belgede değişikliğe neden olabilecek seçenekleri bilmem mümkün değil.

Sağlıcakla kalın.

Mustafa Bey, sorduklarıma cevap verirken cümleler yerine şu hücredeki şu, şundan çok olamaz, şundan az olamaz, şu artı şu olması lazım gibi yazarsanız sevinirim.

Yukarıda tablo doğru sıkıntı yok diyorsunuz ama bunun yanında 20 saat 12 veya 10 saat ünvana göre 30-32 saat filan gibi cümleler yazınca. benim kafam karışıyor ve acaba belgedeki bir formülü ilgilendiren bir şey midir diye düşünüyorum.
Ricam net şeyler söylemeniz.

Yani; konunuzu siz biliyorsunuz, benim bildiğim tablo, hücreler, formüller vs. sizin çalışma şartlarınızı, tarzınızı, belgede değişikliğe neden olabilecek seçenekleri bilmem mümkün değil.

Sağlıcakla kalın.

Ömer Bey
sabrınıza hayranım 13 sayfanın tamamını tek tek okudum gördüğüm kadarıyla aynı şeyi 6-7.defadır yazıyorsunuz ama Mustafa Bey olayı anlamamakta ısrar ediyor.. :D

Teşekkürler Sayın herakless07.

Ömer Bey sabrınıza hayranım 13 sayfanın tamamını tek tek okudum gördüğüm kadarıyla aynı şeyi 6-7.defadır yazıyorsunuz ama Mustafa Bey olayı anlamamakta ısrar ediyor.. :D

Teşekkürler Sayın herakless07.
Daha mesajlaşma saatleri dikkatinizi çekmemiş sanırım, bir de onu fark etseniz, sabrımın ve kararlılığımın seviyesi daha da iyi anlaşılacaktır.

Konuyu açan arkadaşımızın forumda aynı içerikli bir'den fazla konu açtığını, bu konunların görüntülenme sayısı ve cevap sayısını görüp hala halledilmediğini gördüm ve bir el atıp şu sorunu kökten çözeyim dedim.
Konu anlamamak değil, Mustafa Bey'in elindeki kendi belgesinden vazgeçip geçmemesiyle ilgili diye düşünüyorum.
Bunca cevap ve yazışmanın ardından arkadaşın kendi belgesini bir kenara bırakmasını ve SADECE benim çalışmam üzerinde konuşmasını sağlamak (İNŞALLAH) üzereyim.
Kararlıyım, ( iş inada bindi konuyu çözeceğim, maalesef kod bilgim olmadığından formüllerle uğraşıyorum) ve sabırlıyım.

Son düzenleme:
tüm formdaki arkadaşlardan ve sizden ömer bey çok çok özür dilerim

Estağfurullah Mustafa Bey benim için sorun yok, söylediğim gibi sabır ve kararlılığım sürüyor.
Ben şu anda işten çıkmak üzereyim, siz bu arada TAKVİM sayfasındaki C14-C19 aralığı üzerinde düşünüp, DÖKÜM sayfasındaki bilgileri etkileyecek başka bir husus var mıdır ona bakın, yani TAKVİM sayfasında bir kişi için tutulması gereken bilgi çeşidi sayısına karar verip ona göre devam etmek lazım .
Çünkü TAKVİM sayfasındaki o bölüm kişi ve ay/yıl bazında bilgi tutacak ve DÖKÜM sayfasında C98-AS105 aralığına döneme ve kişiye göre TAKVİM sayfasından bilgi çekerek düzen kurmak gerekiyor.
Ben bir-iki saate kadar tekrar bilgisayar başında olurum.
Siz bu arada bu söylediğim konuda bir şeyler yazarsanız, akşam buna göre devam ederim.
Sağlıcakla.

takvim sayfasına resmi tatil olan günler var birde kişinin izinli veya raporlu olduğu günler var bununla ilgili bir işlem olursa başkada bir sıkıntı yok

Mustafa Bey merhabalar !...

DÖKÜM sayfasındaki 98-105 satır aralığında boş (ders olmayan, izin veya rapor olmayan, Resmi Tatil olmayan) günleri mi tespit etmek daha pratik olur, yoksa tersi mi?

Yani boş olan günlere mi "X" yazalım, dolu olan günlere mi?
Kullanışlılık açısından soruyorum.

NÖ SINAV, NÖ TELAFİ TEORİK, NÖ TELAFİ UYGULAMA, İÖ TELAFİ TEORİK, İÖ TELAFİ UYGULAMA işlemini hocanın dersinin, izin veya raporunun olmadığı resmi tatil olmayan günlere mi yazacaksınız?

Yoksa gün yanı sıra saat olayını da kontrol etmek gerekir mi acaba?

Ayrıca DÖKÜM sayfasındaki;
-AE13-BN34 aralığındaki sütunlara,
-P43-AD54 aralığındaki sütunlara,
-AS43-AV54 sütununa,
-BC43-BN54 aralığındaki sütunlara
yazılacak veriler hazır mıdır? Bu sütun ve hücreler için şimdiye kadar hiç bir şey söylemediniz.

Son düzenleme:
Boş olan günlere X yazarsak daha iyi olur diye düşünüyorum
NÖ SINAV bu ders saati ile çakışabilir yani ders saatinde hova sınav yapabilir NÖ TELAFİ TEORİK, NÖ TELAFİ UYGULAMA, İÖ TELAFİ TEORİK, İÖ TELAFİ UYGULAMA bu telafilerde ise ders olmaması gereki çünkü yapmadığı dersin telafisini yapacak

Son mesajı değiştirdim, sayfayı yenileyip, tekrar yazar mısınız?

Vize Sınavlarına Şöğle birşey yapabilirmiyiz DÖKÜM sayfasında AZ13 e öğrenci sayısını elle yazabilirim (veya idare tarafından verilen sınav proğramını atabilirim isterseniz ) AZ13 teki Öğrenci sayısına göre BC 13 ara sınav yükü ne
0-50 Öğrenci 1 ssat
51-100 Öğrnci 2 Saat
101-150 Öğrenci 3 saaat
151-200 Öğrenci 4 saat
201-Yukarısı 5 saat ders ücreti ilave edilir
Burda Dikkat edilecek husus ders işimleri aynı ise öğrenci sayısı toplanır mesela İngilizce I her bölümde varOnun için her bölüm öğrenci sayılarını toplayıp toplam üzerinde işlem yaparız

Şimdiye kadar yaptığımız tüm işlemler ve sayfaya doldurduğumuz bilgiler, ders programı belli olduğunda, yani dönem başında yazılıyor. Bu bilgiler de PR sayfasına yazdığınız verilerden oluşuyor.

Telafi, sınav, rapor, izin ve saire ise dönem içerisinde ortaya çıkan veriler.

Dolayısıyla; PR sayfasını dönem başında, TAKVİM sayfamızı ise dönem içerisinde kullanacaksınız değil mi?

Geri