• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülü mantığı

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 dili türkçe
Arkadaşlar excele yeni başladım. Bir arkadaştan yardım aldım sağ olsun o formülü yazdı. Formülün mantığını ben de öğrenmek istiyorum. Bilenler alttaki formülün mantığını yazabilirler mi?
:dusun:

=EĞER(A2="";"";EĞER(EĞERSAY($J$1:J1;C2)<İNDİS(KLN;KAÇINCI(C2;İL;0);1);C2;EĞER(EĞERSAY($J$1:J1;D2)<İNDİS(KLN;KAÇINCI(D2;İL;0);1);D2;EĞER(EĞERSAY($J$1:J1;E2)<İNDİS(KLN;KAÇINCI(E2;İL;0);1);E2;EĞER(EĞERSAY($J$1:J1;F2)<İNDİS(KLN;KAÇINCI(F2;İL;0);1);F2;EĞER(EĞERSAY($J$1:J1;G2)<İNDİS(KLN;KAÇINCI(G2;İL;0);1);G2;"Yerleştirilemedi"))))))

Sakman26 ustanın paylaştığı dosyadan bir formül, KLN bir formül değil öncelikle. Excelde ad tanımlaması yapilan bir hücreyi araligidir. İndis aranan hücreyi belirtilen aralikta bulmak icin, kacinci iste bu hucrenin bu belirtilen aralıkta kaçıncı olduğunu bulmak için kullanilir.
Eğer a2 boş ise bos bırak değil ise belirtilen aralıkta c2 deki veri sayisi il ad tanımlamasında o veriye karşılık gelen toplam değerden küçük ise yaz, nu k değil ise bir sonraki hücreyi kontrol et. Ayni işlemi sıradaki hücreler içinde uygula mantığıyla çalışır.

Sakman26 ustanın paylaştığı dosyadan bir formül, KLN bir formül değil öncelikle. Excelde ad tanımlaması yapilan bir hücreyi araligidir. İndis aranan hücreyi belirtilen aralikta bulmak icin, kacinci iste bu hucrenin bu belirtilen aralıkta kaçıncı olduğunu bulmak için kullanilir.
Eğer a2 boş ise bos bırak değil ise belirtilen aralıkta c2 deki veri sayisi il ad tanımlamasında o veriye karşılık gelen toplam değerden küçük ise yaz, nu k değil ise bir sonraki hücreyi kontrol et. Ayni işlemi sıradaki hücreler içinde uygula mantığıyla çalışır.

Usta Hakikaten harikasın.

Geri