• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülü isteği

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;

Ekli dosyamda I3 hücresinde formül uygulamak istiyorum.Şöyle olmalı;
Eğer G3 ve H3 değerleri,kur tablosunda varsa C sütunundaki değer I3 hücresine gelsin.

Yardım edebilir misiniz ?

Ekli dosyalar

Merhaba
I3 için,
=EĞER(VE(G3=A3;H3=B3);C3;"")
deneyiniz.

Sayın mersilen;

Yapmak istediğim tam olarak bu değil.G3 ve H3 değerlerini tablonun içinde arıyor olacaz.Bu değerler kur tablosunun 15.satırında da olabilir bu.Bir nevi düşeyara kullanıcaz ama kur tablosunda aradığımız değer iki adet olacak.

Merhaba,

I3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=EĞER(EYOKSA(İNDİS($C$3:$C$65536;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(G3&H3;$A$3:$A$65536&$B$3:$B$65536;0))));[COLOR=red]0[/COLOR];İNDİS($C$3:$C$65536;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(G3&H3;$A$3:$A$65536&$B$3:$B$65536;0))))

Korhan Bey;

Teşekkür ederim aradığım buydu.Ufak bir ayrıntı var sadece.Eğer aradığım iki adet değer kur tablosunda yoksa 0 çıkıyor.0 çıkmaması için ne yapabiliriz ?

Bir konuda da fikrinizi alıcam.Bu excel tablosunda banka talimatları işleyeceğim.10 adet talimat gireceksem bunların 7 tanesinin kurunu kur tablosunda alıcam.Yani formülle yaptığımız işlemden.Kalan 3 tanesi özel kur olacak yani manuel giriş yapıcam.
Manuel giriş yaptığım bir hücrede formül bozulacak elbet.Ertesi gün yeni bir talimat işleyecek olduğumda bu sefer formül olmayacak.
Buna çözüm olarak şöyle bir işlem mümkün mü ? Excel dosyasını her açtığımızda bir makro kodu yardımı ile formülün tekrar oluşturulması.
Bu benim aklıma gelen bir çözüm sadece.Excelde yapılabilir mi bilmiyorum. Siz ne önerirsiniz ?

Korhan Bey;

Fikrinizi almak istediğim konu ile ilgili çözümü buldum.Sadece,formül sonucunun 0 çıkmaması konusunda yardım edebilir misiniz ?

Merhaba,

Üstteki mesajımdaki formül içinde sıfır değerini kırmızı renkle belirttim. Siz sıfır yerine ne görmek istiyorsanız onu yazın.

Boş olması için "" yazın.

Yardım Pls :s

s.a arkadaşlar benim şöyle bir sorunum war:
şimdi stok takip programı gibi bişi yaptım..1. sayfada malların isimleri ve kaç tane olduğu yazıyor.2. sayfada satılan mallar için combobox yaptım malların isimleri combobox'ta ve yanına da kaç tane satıldığını gösteren adet sütunu koydum buraya kadar herşey normal.. ama ben combobox'tan hangi mal seçilirse yanına adeti girildiğinde o malın 1. sayfadaki karşılığındaki adetten düşülmesini istiyorum..
yardımcı olursanız çok sevinirim Acil!..!

Geri