• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Formülü İşlenmiş Hücreleri Saydırma (3 farklı formül çalışmadı)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan break
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 - 2013
Ne denediysem olmadı.

1. Eğersay
2. Alttoplam
3. Süzme

Dosyada her kişinin yıl deneyimi var. Yaşlardan 18 çıkarttım ve kaç yıllık deneyimi var buldum. Ardından deneyim yıllarına göre 5' ten az, 5-10 yıl arası, 10 yıldan fazla seçeneklerine göre 1 yazdırttım. Buraya kadar her şey tamam. Şimdi 1 yazanları saydırmak istiyorum toplasa da olur. Yani istediğim şu; 10 yıldan fazla deneyimi olan kişi sayısı kaç G3, H3, I3 hücrelerine yazsın istiyorum?

Saydıramama sebebini belirtirseniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Kod:
=eğersay($g$8:$g$3000;"1")

Sayısal değerleri tırnak içerisine aldığınızda Metin olarak kabul edilir. Metin ifadeler de, örneğin; isim olarak düşünülür ve isimler toplanamaz. Alt alta 10 tane Mustafa yazsanız ve toplamak isteseniz 1 sayısına dahi ulaşamazsınız. ;) Bu sebeple toplama veya sayma işlemi yapamamışsınız.
8. satırlardaki formülde 1 rakamını tırnak içinde yazmayın.
Bu şekilde düzeltip aşağıya doğru çekin;

Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]=EĞER(VE(F8>4;F8<11);1;"")[/FONT]

Şöylede olabilir G Sutunu 47 adet.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(((G$8:$G$3000)>0)*(G$8:$G$3000<>""))

O zaman bu da alternatif olsun;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]=EĞERSAY(G8:G2500;1)*1[/FONT]

Sayısal değerleri tırnak içerisine aldığınızda Metin olarak kabul edilir. Metin ifadeler de, örneğin; isim olarak düşünülür ve isimler toplanamaz. Alt alta 10 tane Mustafa yazsanız ve toplamak isteseniz 1 sayısına dahi ulaşamazsınız. ;) Bu sebeple toplama veya sayma işlemi yapamamışsınız.
8. satırlardaki formülde 1 rakamını tırnak içinde yazmayın.
Bu şekilde düzeltip aşağıya doğru çekin;

Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]=EĞER(VE(F8>4;F8<11);1;"")[/FONT]

Murat Bey,
Formül hazırmış nasıl kaçırdım anlamadım. Tırnaklar metin içindi :) Tekrar sağolun bilgileriniz için.

H sütununda D-1, D-2 şeklinde sıralanan etiket isimlerim var. I sütununda D-1 için örneğin 3 tane aynı rakam, D-2 için 5 rakam var vb. bu şekilde devam ediyor. I, K ve L sütunlarında D-1, D-2 şeklinde giden etiket numaraları için değişik rakamlardan oluşan verilerim olduğu için, sadece I sütununda eğer formülü ile her bir etiket numarası için sadece 1 tane rakam olmasını nasıl formüle edebilirim. Teşekkürler.

H sütununda D-1, D-2 şeklinde sıralanan etiket isimlerim var. I sütununda D-1 için örneğin 3 tane aynı rakam, D-2 için 5 rakam var vb. bu şekilde devam ediyor. I, K ve L sütunlarında D-1, D-2 şeklinde giden etiket numaraları için değişik rakamlardan oluşan verilerim olduğu için, sadece I sütununda eğer formülü ile her bir etiket numarası için sadece 1 tane rakam olmasını nasıl formüle edebilirim. Teşekkürler.

Açıkçası anlamadım. Excel olarak yollarsan yardımcı olmaya çalışırım. Yandex Disk ya da Drive Google kullanabilirsin dosya linki için.

Merhaba öncelikle hoş geldiniz.
Aşağıdaki linkteki konuları inceledikten sonra sorununuzu tekrar gözden geçirirseniz daha çabuk cevap alma şansınız artar.

http://www.excel.web.tr/f59/

Sayın Break Arkadaşım,
Zaten Usta Arkadaşlarımız cevap vermişler size. Ben dosyanızı merak edip açtım, niye alttoplamlara takılmışsınız onu anlayamadım.
İsterseniz gönderdiğim dosyanızı bir inceleyin.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar
Tevfik Kurşun

Ekli dosyalar

Geri