- Excel Vers. ve Dili
- 2016 / Tr
Merhabalar,
Yaklaşık 6-7 yıldır VBA kodu görmüyorum ve birçok şeyi unuttum. Sizlerden aşağıda anlatacağım case için yardım istiyorum. Yol gösterebilir misiniz?
Durumu açıklıyorum;
Elimizde 3 ayrı marka var ve her markanın 10 ayrı bayisi mevcut.
Bayilerin de birbirlerinden farklı fiyatlarda, ama aynı türden ürünleri var.
Her bayi de her ürün yok o yüzden bayi başına ürün çeşitliliği aynı değil.
Marka gözetmeksizin, her bayiden 5 er ürün seçerek 150 adetlik bir liste oluşturmak istiyorum.
Listeyi oluştururken belli şartlar olacak;
Ürün bazında en pahalı olanları seçmek istiyorum.
Hangi ürünü hangi bayiden seçtiğim belli olmalı.
Olabilecek en fazla ve en pahalı çeşidi oluşturmak istiyorum.
Tabi ki 150 çeşit olmayabilir. Bu durumda mecburen en pahalı aynı ürünleri seçmek durumundayım.
Özet geçmek gerekirse, excelde 60 sütun yazacağım. Her bayi için ilk hücre fiyat 2. hücre ürün adı olacak ve bayi başına ne kadar ürün çeşidi varsa liste aşağıya doğru inecek.
Bence öyle bir kod yazmak istiyorum ki, 2. excel sayfasında yine 60 sütun olsun ve bayi başına 5 adet seçeceğim ürün yazsın.
Formülasyon için, bu 60 sütunu alt alta yazmak daha mantıklı olabilir. ilk sütun bayi, 2. ürün türü ve 3. çeşit fiyat olmak üzere toplam 3 sütun olup aşağıya doğru uzanan koca bir listeden seçimi nasıl yaptırabilirim?
Bir sınav sorusu edasında oldu biliyorum ancak yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yaklaşık 6-7 yıldır VBA kodu görmüyorum ve birçok şeyi unuttum. Sizlerden aşağıda anlatacağım case için yardım istiyorum. Yol gösterebilir misiniz?
Durumu açıklıyorum;
Elimizde 3 ayrı marka var ve her markanın 10 ayrı bayisi mevcut.
Bayilerin de birbirlerinden farklı fiyatlarda, ama aynı türden ürünleri var.
Her bayi de her ürün yok o yüzden bayi başına ürün çeşitliliği aynı değil.
Marka gözetmeksizin, her bayiden 5 er ürün seçerek 150 adetlik bir liste oluşturmak istiyorum.
Listeyi oluştururken belli şartlar olacak;
Ürün bazında en pahalı olanları seçmek istiyorum.
Hangi ürünü hangi bayiden seçtiğim belli olmalı.
Olabilecek en fazla ve en pahalı çeşidi oluşturmak istiyorum.
Tabi ki 150 çeşit olmayabilir. Bu durumda mecburen en pahalı aynı ürünleri seçmek durumundayım.
Özet geçmek gerekirse, excelde 60 sütun yazacağım. Her bayi için ilk hücre fiyat 2. hücre ürün adı olacak ve bayi başına ne kadar ürün çeşidi varsa liste aşağıya doğru inecek.
Bence öyle bir kod yazmak istiyorum ki, 2. excel sayfasında yine 60 sütun olsun ve bayi başına 5 adet seçeceğim ürün yazsın.
Formülasyon için, bu 60 sütunu alt alta yazmak daha mantıklı olabilir. ilk sütun bayi, 2. ürün türü ve 3. çeşit fiyat olmak üzere toplam 3 sütun olup aşağıya doğru uzanan koca bir listeden seçimi nasıl yaptırabilirim?
Bir sınav sorusu edasında oldu biliyorum ancak yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.