• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülü iki koşullu

rvoncu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007-2010
Merhaba arkadaşlar ;
A Sütunundaki hurda ismi ve B sütünündaki Halkbank yazısı yan yana geldiğinde x hücresine C Sütunundaki rakamı yazdırmak istiyorum ama bir türlü yapamadım.Daha önceden topla çarpımla
=+TOPLA.ÇARPIM(("HALKBANK"='DEKONT LİSTE'!$B$5:$B$51510)*'DEKONT LİSTE'!$E$5:$E$51510)

halk bankasını sadece alıyordum fakat şuan farklı bir işlem yapmam gerekli hurda ve halkbankası yanyana geldiğinde rakamı atması lazım yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba

Böyle bir şey mi istiyorsunuz acaba

Kod:
=EĞER(A1="hurda";EĞER(B1="halkbank";C1;"");"")

kusura bakmayın şimdi okudğumda biraz yanlış ifade ettiğimi farkettim istediğim şey ;
a sütununda hurda ve b sütününda halkbank yazdığında ( bankalar halk ziraat ve vakıf olarak farklılık göstericek formülü ona göre düzenleyebilirim ben )kaç tane hurda ve halk yan yanaysa c deki tutarlarını toplayıp bir yere yazmayı istiyorum

Deneyiniz;Hurda ismini yazdığınız isme göre düzenleyiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('DEKONT LİSTE'!$A$2:$A$1510="A HURDASI")*('DEKONT LİSTE'!$B$2:$B$1510="Halkbank")*('DEKONT LİSTE'!$C$2:$C$1510))

Sayın rvoncu resimden birşey anlamam mümkün değil,dosya yükleme sitelerinden birine dosya yükleyerek burda linki paylaşın çözümü olur.Altın üyeliğim yok.Ben yapıyorum oluyor.
Gördüğüm kadar sayfa adınız farklı 2017- LEVAZIM 320- DEKONT yazıyor ,sayfa adını değiştirin.

Son düzenleme:
Geri