Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ikinci EĞER kısmına bakıldığında yada kullanılmış...Ve 23>E1>=22 yani 23>21 kısmı doğru, ama , yazım hatalı olmasından kaynaklanan Doğru>=22 değerlendirmesi de DOĞRU olduğundan ilk sonucu yani 45 i vermesi NORMAL sonuçtur. Burada yazım aslında şöyle olmalı...
evet çözüm harika. yalnız başka bi sorunum var. yukarıdaki gibi toplam 16 farklı değişken var (yani yukarıdaki formül gibi yanyana toplam 16 tane eğer olması gerekiyor), yalnız toplam 6 farklı değişken girince "belirtilen formül geçerli dosya biçiminde izin verilenden daha fazla iç içe düzey kullanıldığından girilemiyor." uyarısı veriyor. ve en son yazdığım "VE" formülünün üzeri işaretleniyor.
siz örnek dosyayı gönderin bir bakalım derim. Mantığı oluşturabilmek açısından, yapılmak istenileni ve olması gereken sonuçları manuel girerek gerekli açıklamaları da yapınız. Benim açımdan, yukarıdaki örnek için zaten ne yapılmak istendiğini anlamadım demek yerinde olacaktır.
Ayrıca dosya .xls uzantılı (2003 versiyon) ise iç içe 7 adet EĞER den fazla kullanamazsınız. Ama .xlsx uzantılı yani 2007 ve yukarısı versiyonda bu 7 EĞER 64 e çıkarıldı..
aslında 2007 versiyon kullanıyorum ancak xlsx uzantılı olarak vb kullanamadığımız için 2003 olarak kaydediyordum çalışmalarımı. anladığım kadarıyla 2007 versiyonda xlsm uzantılı kaydedip bu tarz sorunları çözebilirim.
üzerinde çalıştığım dosya ile ilgili değişkenlerimin hepsini hazırlayınca dosyayı yükleyip, sizinle iletişime geçeceğim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.