• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Eğer Formülü Hakkında...

C2 ve C3'te grup değiller mi?

Bunlar nasıl dikkate alınacak veya alınmayacak?

O zaman W sütunu bu üç grubu dikkate alıyor.

X ve Y sütunlarına ne yazacağız.

.

İdris Bey ,
W sütunu ; H:J
X sütunu ; K:M
Y sütunu ; N: P grupları için .

Bunlar A, B, C gruplarından bağımsız olarak mı değerlendirilecek. Ve A, B,C grupları gibi kendi aralarında mı değerlendirilecek?

B3: D3 = A grubu
E3:G3 = B grubu
H3:J3 = C grubu
K3:M3 = C2 grubu
N3: P3 = C3 grubu oluyor.

W3 Hücresi için ; A , B ve C grubları değerlendirilecek,
X3 Hücresi için ; A , B ve C2 grubları değerlendirilecek,
Y3 Hücresi için ; A , B ve C3 grubları değerlendirilecekti.

İdris bey, nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim inanın ki..Teşekkür ederim.

İdris Bey, emeğinize sağlık denemeler yapıyordum o yüzden geç cevap yazdım. Kusura bakmayın. Şöyle ki , istediğim gibi olmuş. Yeni sütunlar eklemişsiniz sanırım orjinal haliyle zor olduğu için yaptınız bu şeklide.. Bende şimdi nasıl kendime uyarlarım diye düşüyordum. Şöyle ki , eklemeler yaptığınız sütunların yerinde hesaplamaya etkisi olan 3 -4 parametrem vardı. Onları yeniden düzenleyecektim.

Yine de sormak isterim. Acaba eklemiş olduğunuz sütunları eklemeden yapmak mümkün müdür?

İdris Bey, tekrar merhabalar:oops::oops:

Dün akşam 49 nolu mesajınızdaki son durumu ile orjinal dosyamı güncelledim. Lakin o dosyada 3 'lü gruplar halinde değerlendirme yapmıştık. Aynı işlemlerin 2 li gruplar halinde de değerlendirme ihtiyacım oldu ve sizi meşgul etmemek adına kendim yapmayı denedim. Aslında oldu gibiydi fakat bir kaç değer için yanlış sonuç veriyor. Dosyam üzerinde kırmızı ile işaretlediğim kısımlarda neden yanlış sonuç veriyor anlayamadım doğrusu:-(

Ekli dosyalar

İdris Bey, :rolleyes::(
Dosyamı 54 nolu mesajınızdaki şekliyle kullanıyordum ki, resimde ki gibi yanlış değer verdi:-(

Bu sefer formül de kısalmış ve olmuş görünüyor İdris Bey,sayenizde(y):giggle: Çok teşekkür ederim. Verilerim üzerinde giriş yaparken sanırım artık başka bir olasılık daha çıkmaz:oops::(

Geri