• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Formülü hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Achille
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkçe
SAyın arkadaşlar iki seçenekli bir eğer formülü kullanmam gerekiyor. Dosya içinde açıklamaya çalıştım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba şu formülü denermisiniz değerlerin olduğu sayfada denermisiniz.
=EĞER(ETOPLA(A:A;"C";B:B)>ETOPLA(A:A;"A";B:B);ETOPLA(A:A;"B";B:B)-ETOPLA(A:A;"C";B:B);EĞER(ETOPLA(A:A;"A";B:B)>ETOPLA(A:A;"A";B:B);ETOPLA(A:A;"A";B:B)-ETOPLA(A:A;"C";B:B);"C>A ve B>A DEĞİL"))

dosya ekte hata vermedi sadece istediğiniz iki koşulda doğru değil fakat excel versiyonunuz nedir bakmadım.

Ekli dosyalar

Sanırım yanlış anlaşıldım. Toplam sayfasında c>a ise b-c (79-30=49)
b>a ise a-c (82-30=52) yapmak istiyorum. Saygılar.

=EĞER(ETOPLA(A:A;"C";B:B)>ETOPLA(A:A;"A";B:B);ETOPLA(A:A;"B";B:B)-ETOPLA(A:A;"C";B:B);EĞER(ETOPLA(A:A;"A";B:B)>ETOPLA(A:A;"A";B:B);ETOPLA(A:A;"A";B:B)-ETOPLA(A:A;"C";B:B);"C>A ve B>A DEĞİL"))

SertaCSever'in verdiği kod belirttiğiniz örnek için sorunsuz çalışmaktadır. Kopyala yapıştır yaptığınızda arada 1 boşluk oluşmaktadır. Bu boşluğu göremediyseniz; sonuna fazladan 1 prantez kapatarak çıkan uyarıya olumlu cevap verdiğinizde formülünüz düzelelecektir.

Sanırım yanlış anlaşıldım. Toplam sayfasında c>a ise b-c (79-30=49)
b>a ise a-c (82-30=52) yapmak istiyorum. Saygılar.
A=82
B=79
C=30
Bu durumda C>A ("C"büyük"A"dan)koşulu sağlanmıyor.
Yine aynı şekilde B değerlerinin toplamı A değerlerinin toplamından fazla değil istediğiniz iki koşulda sağlanmıyor. Büyük küçük işaretlerini yanlış kullanıyorsunuz yada biz sizi doğru anlayamadık sizin istediğiniz şeyi.

Geri