• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Fonksiyonu İsteği

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;

Ekli dosyamda D,E ve F sütunlarında değerler var.G sütununda da olması istediğim tutar var.Eğer fonksiyonu kullanarak yapmaya çalıştım ama başaramadım.

Yardım edebilir misiniz ?

Ekli dosyalar

Her ne kadar sorunuz biraz eksik kalmış olsa da eklediğiniz dosyanın adından asgari geçim indirimi hesaplamaya çalıştığınız anlaşılıyor. Aşağıda forumdaki tüm asgari geçim indirimi başlıkları var:

http://www.excel.web.tr/search.php?searchid=2393464

Merhaba arkadaşlar;

Ekli dosyamda D,E ve F sütunlarında değerler var.G sütununda da olması istediğim tutar var.Eğer fonksiyonu kullanarak yapmaya çalıştım ama başaramadım.

Yardım edebilir misiniz ?

Sayın cavanoos;
tablonuzda birden fazla değişken var
bekarlara ödenen agi yi
evlilere ödenenagi yi
eşi çalışmıyorsa agi yi
ve her çocuk için ödenen agi yi

yazarsanız yardımcı olabilirim

Bu arada, asgari geçim indiriminin nasıl hesaplandığı malumunuzdur, kabaca hatırlatayım: yılbaşındaki brüt asgari ücretin 12 katı bulunur. Kişinin kendisi için %50; çalışmayan eşi için %10; ilk 2 çocuk için ayrı ayrı %7,5 ve diğer çocuklar için %5'er olmak üzere hak ettiği oran belirlenir. Asgari ücretin yıllık tutarı ile bu oran çarpılır ve yıllık yararlanılacak toplam AGİ bulunur. Bu tutar da 12'ye bölünerek aylık AGİ tespit edilir.

Her halükarda aylık AGİ kişiden kesilen net gelir vergisinden ve yıllık AGİ de bir asgari ücretliden kesilen yıllık gelir vergisinden daha yüksek olamaz.

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz:

http://www.verginet.net/Sirkuler.aspx?ID=2486

http://www.verginet.net/dtt/4/Asgari_Gecim_indirimi.aspx

Arkadaşlar;

Eğer D2=0 ve E2=0 ve F2=0 ise G2 ye 73,40 tl yazsın.
Eğer D2=1 ve E2=0 ve F2=0 ise G2 ye 73,40 tl yazsın.
Eğer D2=1 ve E2=1 ve F2=0 ise G2 ye 88,07 tl yazsın.... gibi

O mantık kullanışlı bir mantık değil. Asgari geçim formülünü uygulamak en güzelidir. H1 hücresine brüt asgari ücret olan 978,60 yazın ve H2 hücresine aşağıdaki formülü yazarak diğer hücrelere kopyalayın; sonucu sizin yazdıklarınızla karşılaştırın:

Kod:
=MİN(YUVARLA(($H$1-YUVARLA($H$1*0,15;2))*0,15;2);YUVARLA($H$1*12*0,15*(50+E2*10+EĞER(F2<=2;F2*7,5;15+(F2-2)*5))%/12;2))

Sayın Yusuf44;

Bekar,evli,agi,brüt ücret....benim bunlarla işim yok.Olayı agi olarak düşünmeyin. En son yazdığım mesajdaki örneğe bakın.Bunun için eğer formülü yeterli olur diye düşündüm ama eğer olmuyorsa başka formülde olur.

Sayın Yusuf44;

Sorunum çözülmüştür.Teşekkür ederim...

Benim verdiğim formül istediğiniz sonucu veriyor zaten. Tek yapmanız gereken H1 hücresine 978,60 yazmak. Böylece sizin verdiğiniz tüm şartları sağlayan bir formülümüz oluyor.

Sorun nasıl çözüldü acaba?

Sizin formülünüz ile çözüldü.

Hiç beklemediğim bir formül çıkınca bir de üstüne H1 hücresine tutar gir deyince,istediğimi anlatamadım galiba diye düşündüm ama sonra dediklerinizi yapınca oldu.

Peşin hükümle karar verdim hata yaptım yani.Sizin sayenizde çözdüm.Teşekkür ederim...

Geri