• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Fonksiyonu ile işlem döngüsü yaratmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yujebey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
iyi akşamlar ekteki dosyadaki Re sayısını iterasyon yaparak buluyorum ama her seferinde cıkan sonucu en bastaki yere yazıp sonuclar eşitlenince doğru sonucu bulmuş oluyorum ben bu işlemi eğer komutunu kullanarak yapmak istiyorum ama bi türlü yapamadım yapmak istediğim, eğer Resol ile Resağ eşit değilse Resol u Resağ yerine yaz ve tekrar hesapla ve değerler eşitlenince işlemi durdur. Acaba bu işlem için bana yardım edebilir misiniz? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

A'nın B'ye bağlı olduğu bir formülde nasıl eşitleme gerçekleşir anlamadım. Ancak ekteki tabloda bir şeyler yapmaya çalıştım. Virgülden sonra belirli bir basamaktan sonrası dikkate alınmayacaksa formüllerde yuvarlama yapılmalıdır. Ancak yuvarlama yapılmayacaksa excel sanıyorum virgülden sonra 13 basamaktan sonrasını dikkate almadığı için o aşamada eşitleme olmaktadır. Eğer bu şekilde sizin için uygunsa MAK formülünü kullanarak size lazım olan Resol'u bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

öncelikle eline sağlık arkadaşım çok güzel olmuş :) bu formülde iterasyon yaparak Resağ yerine yazılarak önce Resol bulunuyor ve daha sonra burdaki Resol tekrar Resağ yerine yazılarak aynı işlemler tekrarlanıyor ta ki işlem sonuçları eşitleninceye kadar.Bu formülü eğer işlemi yaparak yada başka bi formülle yapabilir miyiz ben senin hangi formülle yaptıgını anlayamadımda :)

yardım edebilecek olan yok mudur ? :)
ını
.

Konunuza vakıf değilim.

Nüfus artışlarını neden GROWTH fonksiyonu ile hesaplamıyorsunuz.

Değişecek hücreler hangileri

Ben F25 ve H25' kabul ederek solver ile çözüp bunların alacağı değerleri hesaplattırıyorum.

Dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

nüfus artışlarını ç katsayıları ile hesapladığımızdan dolayı büyüme fonksiyonu ile hesaplamadım ama yakın sonuçlar çıkıyor bilginiz için teşekkür ederim Ama çözücü fonksiyonunu tam kavrayamadım ilginiz için çok teşekkürler :)

Geri