• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer fonksıyonu ıle ılgılı yardım

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
A1'den A5'e kadar olan sayıların toplamı 1000'den büyükse "ABC", değilse A7 hücresini 5'e bölen fonksiyon ve

A1'den A10'e kadar olan sayıların toplamı 1000'den küçük yada eşitse A1'den A10'a kadar olan sayıların en büyüğünü, değilse A1'den A10'a kadar olan sayıların en küçüğünü bulan fonksiyon

formulunu yazamadım yardımcı olabılrmısınz.

Merhaba
Bunların hepsi aynı fornksiyon içinde mi olacak_? Yoksa iki ayrı formül mü istiyorsunuz_?
Kod:
=EĞER(TOPLA($A$1:$A$5)>1000;"ABC";$A$7/5)
1. Formül
Kod:
=EĞER(TOPLA($A$1:$A$10)<=1000;MAK($A$1:$A$10);MİN($A$1:$A$10))
2. Formül

Formül kuramıyorum

Arkadaşlar

ekte göndermiş olduğum excelde bana yardımcı olmanızı istiyorum.

Konu : Büyüyen buzağıların büyüme günlerine göre kaç litre süt içecei ve bunu formülize etme

yani 4 nolu kulube de 21 ila 27 günlük 2 litre süt içer = 27 günlük olan buzağının karşısına otomatik 2 atmasını istiyorum

lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar

ekte göndermiş olduğum excelde bana yardımcı olmanızı istiyorum.

Konu : Büyüyen buzağıların büyüme günlerine göre kaç litre süt içecei ve bunu formülize etme

yani 4 nolu kulube de 21 ila 27 günlük 2 litre süt içer = 27 günlük olan buzağının karşısına otomatik 2 atmasını istiyorum

lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba
K2 hücresine
Kod:
=EĞER(VE($J2>=1;$J2<=56);2;EĞER(VE($J2>=57;$J2<=63);1;"Sütten Kesme"))
Bu formülü yazın ve aşağıya doğru çekerek çoğaltın.

çok teşekkür ederim asi kral yanlız gün olarak ( şuanki yaşı gün yani j sütununu baz almalı içeceği süt içinde bir öğünde verilecek lt yani g sütununu baz almalı eğer sizi yormazsam bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

şimdiden çok teşekkür ederim.

Geri