• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Fonksiyonu Hakkında

Excel Vers. ve Dili
2010 & 2007 & 2013
S.A.

Ekte bulunan tabloda E sütununa yazdığım eğer formülü yanlış yada eksiktir bu konu hakkında yardımlarınızı rica ederim
Herkese hayırlı sabahlar

Ekli dosyalar

Asıl yapmak istediğiniz nedir? Formülde küçük saatten büyük saati çıkarmaya çalışıtğınız için ve zaman negatif çıkamayacağı için hata veriyor. Toplam mesaiyi bulma mantığınız nedir?

ilk hata olan 13. satırda sabah 05:00 ve akşam 02:00 ifadeleri ne anlama geliyor?

13. satırda şunu yapmaya çalıştım saat mesai başlangıcı 08:30 akşam Mesai bitiş 19:00.

Personel 08:30 yerine saat 05:00 de işe başlarsa; 08:30 ile 05:00 arasındaki farkı bulup + akşam saat 19:00 da işi bırakması gereken yerde saat 02:00(yani bir sonra ki günün gecesi) ne kadar çalışıyorsa 19:00 ile saat 02:00 arasındaki farkı bulup sabah 08:30 dan önceki mesai ile iki farkı toplayacak

Son düzenleme:
Yusuf bey
Eğer formülü hariç başka fonksiyonla oluyorsa da olur, yada makro olursa daha da enfes olur

Şu formül işinizi görüyor mu?

Kod:
=EĞER(C4>D4;1-(C4-D4);D4-C4)

Ben soruyu yanlış anlamışım. Siz sadece mesaiden önceki ve mesaiden sonraki saatlerin toplamını istiyormuşsunuz, ben toplam mesai saatini bulmaya çalıştım. Bir formül oluşturmaya çalışıyordum ama bir sonraki gün olduğuna nasıl karar verileceğini oturtamadım maalesef.

Örneğin 17. satırda çıkışın aynı gün mü sonraki gün mü olduğuna excel karar veremiyor maalesef. Aşağıdaki formül 17. satıra kadar doğru çalışıyor:

Kod:
=EĞER(C4>D4;1-(C4-D4);D4-C4)-($G$1-$B$1)

elinize sağlık bu bile benim için önemliydi zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Bir sorunla karşılaştım. Tarih kısmına çalışma tarihini pazar yazdığımda(26.10.2014) o günün ki çalışmanın toplamını mesayi olarak nasıl yazdırabilirim manuel olmadan

Ekli dosyalar

. . .

Pazar günündeki işlem sonucu ne olacak.

. . .

pazar günün sonucu toplam çalışma saati olması gerekiyor yani 21. satırda 26.10.2014 saat 09:00 ile başlıyor 20:30 da bitiyor toplam mesai kısmına 1 saat yerine 11:30 saat yazması gerekiyor tarih kısmına hangi tarih yazılırsa yazılsın sadece pazar günü olursa bu işlemi yapması gerekiyor

. . .

E21 için formül, aşağıya yukarıya çoğaltın.

Kod:
=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(B21;2)=7;D21-C21;EĞER(C21>D21;1-(C21-D21);D21-C21)-($G$1-$B$1))

. . .

Hüseyin bey,
formul tek başına çalışıyor, ben tüm sutun için geçerli olmasını istiyorum yanlış anlaşılma olmaması için ekte ki örneğe bakabilir misiniz

Ekli dosyalar

. . .

Tüm sütun derken anlayamadım.
Formülü kopyala yapıştır ile aşağı ve yukarı hücrelere çoğaltabilirsiniz.

Sanırım tabloda değişiklik yapmışsınız ve formülü hatalı kullanıyorsunuz.

. . .

Şöyle Söylim benim kullandığım bu kod işimi görüyordu sadece tablom da tarih kısmına pazara denk gelen bir tarih olduğunda o günün tamamını mesai olarak yazdıramıyordum. Beni yazmış olduğum formüle ek olarak şu olması gerekiyor tarih kısmına pazar gününe denk bir tarih yazıldığında çalışma saatlerının tamamını mesai olarak yazması gerekiyor
Kod:
EĞER(C4>D4;1-(C4-D4);D4-C4)-($G$1-$B$1)

Kod:
=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(B21;2)=7;D21-C21;EĞER(C21>D21;1-(C21-D21);D21-C21)-($G$1-$B$1))
bu formülü ancak pazar günü çalışma verinin karşısına yazdığımda hesaplıyor normal günleri sonucunu yanlış veriyor, bir formulle hem pazar çalışmasının tamamını hemde diğer günleri tabloda verilen koşula göre hesaplaması gerekiyor

Geri