• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer fonksiyonu hakkında

Katılım
22 Nisan 2011
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2013 Türkçe - İş: 2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,
Forumda aradım ancak bulamadım. Benim şöyle bir problemim var.
Çalıştığım firmada sisteme veri girişi yapmak için günleri kaçırmamak adına kendime ufak bir tablo hazırladım. sistemden verileri çekip tabloya yapıştırdığımda makro ile istediğim şeyleri otomatik olarak yaptırabiliyorum.
Bu tabloyu azıcık daha geliştirmek adına biraz sorun yaşamaktayım.

Örneği A1 hücresine yazılacak olan bir sayı 17 ile 100 arasında olacak ve 17 den büyük 100 den küçük olduğunda seçtiğim hücreye ilgilenilecek yazacak.
Bunu eğer kullanarak şu şekilde yaptım.
=EĞER(A1>=17;"ilgilenilecek";"")

bu yukarıdaki örnek sadece 17 den büyük sayılar için geçerli. ama benim istediğim 17 ile 100 arasını baz alması.
Bunu nasıl yapabiliriz?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum
 
Burada;

Kod:
=EĞER(VE(A1>=17;A1<100);"İLGİLENİLCEK";" ")
 
Burada;

Kod:
=EĞER(VE(A1>=17;A1<100);"İLGİLENİLCEK";" ")

çok teşekkür ediyorum. tam istediğim gibi oldu ancak bir ufak sorum daha var izin verirseniz.
bu fonksiyonu kullandığımda hücreye 100 ve üstü sayı yazdığımda yanlış diye birşey çıkıyor bunu uyguladığın hücrede.
o yanlış yazısının çıkmasını nasıl önleriz.
hiçbirşey yazmasın istiyorum.
çok mu şey istiyorum :)
 
Rica ederim.

Formülü hiç eksiltmeden kopyalayıp yapıştırınız.

Eğer öyle yaptıysanız yanlış diye bir şey çıkmaması lazım, 17=<x<100, arası dışındaki tüm sayılar için boşluk gelmeli,zira formülde de bakarsan, boşluk koydum oraya.
 
Rica ederim.

Formülü hiç eksiltmeden kopyalayıp yapıştırınız.

Eğer öyle yaptıysanız yanlış diye bir şey çıkmaması lazım, 17=<x<100, arası dışındaki tüm sayılar için boşluk gelmeli,zira formülde de bakarsan, boşluk koydum oraya.

tamamdır. ben eksik yazmışım. servis takip listemdeki makroya uyguladığımda sorunsuz işledi.
tekrar çok teşekkürler
 
Geri
Üst