• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer, Düşeyara, Etopla, Eğersay Hiçbiri işe yaramadı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atatuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Türkçe
Merhaba,

Baskı Veri sayfasındaki D4 hücresindeki rakamın Makine Duruş sayfasında C sütununda taratılıp ancak aynı sayfa içerisindeki B sütununda sadece "Baskı" yazanın Toplam Duruş Zamanını alıp Baskı Veri sayfasındaki Toplam Ayar Zamanı ile toplayarak aynı sayfa içerisindeki Makine Duruş başlığı altındaki ilgili hücreye yazmasını istiyorum.

Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler,

http://s2.dosya.tc/server/HWiNRi/MakineDuru_TakipFormu.xlsx.html

Yanlış anlamadıysam aşağıdaki formülü Baskı Veri sayfası K4 hücresine uygulayın, sonra formülü kopala - yapıştır yöntemiyle aşağı doğru çoğaltın.
Kod:
=EĞER(DOLAYLI("'Makine Duruş'!B"&KAÇINCI($D4;'Makine Duruş'!$C:$C;0))="Baskı";DOLAYLI("'Makine Duruş'!H"&KAÇINCI($D4;'Makine Duruş'!$C:$C;0))+'Baskı Veri'!$G4;$G4)
İşemri numarasının Makine Duruş Saygasında olmaması seçeneğini düşünmemiştim.
Bu seçeneği karşılamak ve HATA sonucu almamak için formülü aşağıdaki şekilde düzeltebilirsiniz.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(DOLAYLI("'Makine Duruş'!B"&KAÇINCI($D4;'Makine Duruş'!$C:$C;0))="Baskı";DOLAYLI("'Makine Duruş'!H"&KAÇINCI($D4;'Makine Duruş'!$C:$C;0))+'Baskı Veri'!$G4;$G4);$G4)
Mesaja ikinci formül sonradan eklenmiştir.

Son düzenleme:
Aşağıdaki formül, yazıldığı satırdaki iş emri numarasına ait Makine duruş sayfasında B sütunu "baskı" olan satırlardaki toplam duruş zamanlarının toplamını alır. Sorduğunuz sorunun bir kısmı bu. Orda bunun başka bir veriyle toplanmasını ve makine duruşa yazılmasını istemişsiniz ama makine duruş sütununda zaten bir formül olduğu için ne yapmak istediğinizi anlamadım:

Kod:
=ÇOKETOPLA('Makine Duruş'!$H$4:$H$4000;'Makine Duruş'!$B$4:$B$4000;"baskı";'Makine Duruş'!$C$4:$C$4000;D4)

Hepinize teşekkür ederim.
Ömer Beyin formülü işe yaradı.

Ömer Bey,

Makine duruş sayfasında aynı iş emri numarasından birden fazla satır var ise formül sadece ilk bulduğu değeri topluyor, diğer değeri toplamıyor.

Böyle bir durumda ne yapmak gerekir.

Dosyada "1109" iş emri numarası için yapılan hesaplamadan hatayı görebilirsiniz.

Benim formülden ne haber?

Yusuf Bey merhaba,

Formülünüz çalışıyor. Sizlere de çok teşekkür ederim.

Merhaba,

Makine Duruş Analiz sayfasında Vseçsay ile verileri doğru olarak alabiliyorum. Peki bu formüle tarih aralığı nasıl ekleyebilirim.

Örneğin sadece 01.03.205 ile 31.03.2015 tarihleri arasındaki duruşları almak istiyorum.

Geri