- Excel Vers. ve Dili
- office professional plus 2013 türkçe
sayın üyeler,
bir konuda yardıma ihtiyacım var. değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
iki hücrem var. bazı durumlarda her ikisi, bazı durumlarda herhangi birisi dolu oluyor. ve hücrelerde yazılı olan kelimeleri üçüncü hücrede (formül hücresinde) tek harf olarak göstermem gerekiyor. tek harf dönüşümü ve düşeyara komutunu çalıştırabilmem için ayrı biryerde hücre oluşturdum.
örneklemem gerekirse;
1.alternatif
1.hücre 2. hücre 3.hücre(formül)
körüklü körüklü k
2. alternatif
1.hücre 2.hücre 3.hücre(formül)
açık açık a
düşey ara için oluşturduğum hücreler
1.hücre 2.hücre
körüklü k
açık a
henüz altın üye olmadığımdan dosya yükleyemiyorum kusura bakmayın.
formülümü 1.veya 2.hücre boş olmasına göre çalıştırdım bir problem yok ama her iki hücrenin dolu olduğu durumda çalıştıramıyorum.
=EĞER(I10:I312="";DÜŞEYARA(J10:J312;'EKİPM.İHT'!AA2:AB3;2;0);EĞER(J10:J312="";DÜŞEYARA(I10:I312;'EKİPM.İHT'!AA2:AB3;2;0))) ..... buraya da her iki hücrenin dolu olduğu durumda herhangi birinin değerini alarak düşeyara komutuyla çalıştırmam gerekiyor.
umarım karmaşık yazmamışımdır. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.
ünal toköz
bir konuda yardıma ihtiyacım var. değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
iki hücrem var. bazı durumlarda her ikisi, bazı durumlarda herhangi birisi dolu oluyor. ve hücrelerde yazılı olan kelimeleri üçüncü hücrede (formül hücresinde) tek harf olarak göstermem gerekiyor. tek harf dönüşümü ve düşeyara komutunu çalıştırabilmem için ayrı biryerde hücre oluşturdum.
örneklemem gerekirse;
1.alternatif
1.hücre 2. hücre 3.hücre(formül)
körüklü körüklü k
2. alternatif
1.hücre 2.hücre 3.hücre(formül)
açık açık a
düşey ara için oluşturduğum hücreler
1.hücre 2.hücre
körüklü k
açık a
henüz altın üye olmadığımdan dosya yükleyemiyorum kusura bakmayın.
formülümü 1.veya 2.hücre boş olmasına göre çalıştırdım bir problem yok ama her iki hücrenin dolu olduğu durumda çalıştıramıyorum.
=EĞER(I10:I312="";DÜŞEYARA(J10:J312;'EKİPM.İHT'!AA2:AB3;2;0);EĞER(J10:J312="";DÜŞEYARA(I10:I312;'EKİPM.İHT'!AA2:AB3;2;0))) ..... buraya da her iki hücrenin dolu olduğu durumda herhangi birinin değerini alarak düşeyara komutuyla çalıştırmam gerekiyor.
umarım karmaşık yazmamışımdır. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.
ünal toköz