• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer doluysa düşey ara formülü

Excel Vers. ve Dili
office professional plus 2013 türkçe
sayın üyeler,
bir konuda yardıma ihtiyacım var. değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
iki hücrem var. bazı durumlarda her ikisi, bazı durumlarda herhangi birisi dolu oluyor. ve hücrelerde yazılı olan kelimeleri üçüncü hücrede (formül hücresinde) tek harf olarak göstermem gerekiyor. tek harf dönüşümü ve düşeyara komutunu çalıştırabilmem için ayrı biryerde hücre oluşturdum.
örneklemem gerekirse;

1.alternatif

1.hücre 2. hücre 3.hücre(formül)
körüklü körüklü k

2. alternatif

1.hücre 2.hücre 3.hücre(formül)
açık açık a

düşey ara için oluşturduğum hücreler
1.hücre 2.hücre
körüklü k
açık a

henüz altın üye olmadığımdan dosya yükleyemiyorum kusura bakmayın.
formülümü 1.veya 2.hücre boş olmasına göre çalıştırdım bir problem yok ama her iki hücrenin dolu olduğu durumda çalıştıramıyorum.

=EĞER(I10:I312="";DÜŞEYARA(J10:J312;'EKİPM.İHT'!AA2:AB3;2;0);EĞER(J10:J312="";DÜŞEYARA(I10:I312;'EKİPM.İHT'!AA2:AB3;2;0))) ..... buraya da her iki hücrenin dolu olduğu durumda herhangi birinin değerini alarak düşeyara komutuyla çalıştırmam gerekiyor.

umarım karmaşık yazmamışımdır. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.
ünal toköz

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Gerçek belgenizle aynı yapıda ve olması gereken sonuçların elle yazıldığı
(bir'den fazla seçenek varsa herbir seçenek için enaz birer örnek olacak şekilde ve bu sonuca nasıl ulaştığınızı,
işlem yapılırken bir öncelik sırası varsa bunu da belirterek bir metin kutusu içerisinde açıklayarak
)
bir örnek belge eklerseniz daha hızlı sonuca ulaşırsınız.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Örnek dosyayı imzamda belirttiğim gibi paylaşabilirsiniz. Dosyanızda hangi durumda nasıl bir sonuç istediğinizi nedeniyle birlikte örneklerseniz iyi olur.

Geri