• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer boşsa diğer çalışma sayfası bir alt satırdan veri aldırma

Excel Vers. ve Dili
office 2016
arkadaşlar merhaba.
Tayin listem var. sistem şu şekilde.
1 numaralı x kişisi y kişisinin yerine tayin oluyor. x kişisinin yerine ise z kişisi geliyor. bu durum z kişisi nereye gidiyor ve yerine kim geliyor (örn a kişisi), sonrasında a kişisi......devam ediyor. bu sıralama bir yerde son buluyor. boş kadroya gitme, emekli kişinin yerine gitme gibi. bu durumda veri sayfasından

2 numaralı kişiden başlamalı ve aynı şekilde son bulana dek (boşluk olana dek) devam edip, 3 numaraya geçmeli. ekte örnek mevcut yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.

http://s3.dosya.tc/server19/UFWvdS/yard_m.xls.html

İnşallah işinizi görür.

Merhabalar !....
VERİ SAYFANIZDA
1) ATANILAN YERİ BULMAK İÇİN ( F SÜTUNU ) ; F2'ye
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(D2;$B$2:$C$11;2;YANLIŞ))=DOĞRU;"";DÜŞEYARA(D2;$B$2:$C$11;2;YANLIŞ))

2) MÜKERRER ATAMA YAPILAN İLİ BULMAK İÇİN ( G SÜTUNU) ; G2'ye
Kod:
=EĞER(VE(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;$D$2:$D$11;1;YANLIŞ))=DOĞRU=YANLIŞ;DÜŞEYARA(B2;$B$2:$D$11;3;YANLIŞ)=0);DÜŞEYARA(B2;$B$2:$C$11;2;YANLIŞ);"")

3) BOŞ KALAN İLLERİ BULMAK İÇİN ( H SÜTUNU ) ; H2'ye
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;$D$2:$D$11;1;YANLIŞ))=DOĞRU;DÜŞEYARA(B2;$B$2:$C$11;2;YANLIŞ);"")

formüllerini uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız.

Böylece mevcut verilere göre;
SORUNLU DURUM 1 - MÜKERRER ATAMA:
Antalya ve Rize illerindeki kişilerin başka yere atanma talebi olmamasına rağmen, bu illeri talep eden başkalarının mevcut olduğu, yani bu talep karşılanırsa aynı yerde iki kişinin görevlendirilmesi gibi bir mükerrerlik ortaya çıktığı anlaşılacaktır.
SORUNLU DURUM 2 - BOŞ KALAN İL:
Çanakkale, İstanbul ve Trabzon illerinde görev yapanlar başka illere atandığından ve bu illeri de talep eden olmadığından, bu üç il boş kalmış olmaktadır.

Altın üyeliğim olmadığından dosya ekleyemiyorum. Bu nedenle bu şekilde yazarak anlatmaya çalıştım.Kolay gelsin.

Merhabalar !....
VERİ SAYFANIZDA
1) ATANILAN YERİ BULMAK İÇİN ( F SÜTUNU ) ; F2'ye
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(D2;$B$2:$C$11;2;YANLIŞ))=DOĞRU;"";DÜŞEYARA(D2;$B$2:$C$11;2;YANLIŞ))

2) MÜKERRER ATAMA YAPILAN İLİ BULMAK İÇİN ( G SÜTUNU) ; G2'ye
Kod:
=EĞER(VE(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;$D$2:$D$11;1;YANLIŞ))=DOĞRU=YANLIŞ;DÜŞEYARA(B2;$B$2:$D$11;3;YANLIŞ)=0);DÜŞEYARA(B2;$B$2:$C$11;2;YANLIŞ);"")

3) BOŞ KALAN İLLERİ BULMAK İÇİN ( H SÜTUNU ) ; H2'ye
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;$D$2:$D$11;1;YANLIŞ))=DOĞRU;DÜŞEYARA(B2;$B$2:$C$11;2;YANLIŞ);"")

formüllerini uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız.

Böylece mevcut verilere göre;
SORUNLU DURUM 1 - MÜKERRER ATAMA:
Antalya ve Rize illerindeki kişilerin başka yere atanma talebi olmamasına rağmen, bu illeri talep eden başkalarının mevcut olduğu, yani bu talep karşılanırsa aynı yerde iki kişinin görevlendirilmesi gibi bir mükerrerlik ortaya çıktığı anlaşılacaktır.
SORUNLU DURUM 2 - BOŞ KALAN İL:
Çanakkale, İstanbul ve Trabzon illerinde görev yapanlar başka illere atandığından ve bu illeri de talep eden olmadığından, bu üç il boş kalmış olmaktadır.

Altın üyeliğim olmadığından dosya ekleyemiyorum. Bu nedenle bu şekilde yazarak anlatmaya çalıştım.Kolay gelsin.

öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. çok faydalı oldu. fakat ikinci sıkıntım sıra numarası 1 olan çevrim b20 hücresinde bir başlıyor. açıklamada da anlattığım üzere bu çevrim tülayın yerine kimsenin gelmemesiyle sona eriyor. bu durumda sıra numarası 2 olandan yeni çevrimin başlaması gerekiyor. bunu yan çalışma sayfasına nasıl yapacağız.

Benim söylediğim şekilde oluşan yeni tablo ( F, G VE H SÜTUNLARINDA ) işinizi görmüyor mu acaba?
İhtiyacınızı karşılamayan neresidir? Sadece bir satır atlama olayı mıdır eksiklik?

Bahsettiğim tablo diğer sayfada elbette oluşturulabilir.

Son düzenleme:
Benim söylediğim şekilde oluşan yeni tablo ( F, G VE H SÜTUNLARINDA ) işinizi görmüyor mu acaba?
İhtiyacınızı karşılamayan neresidir? Sadece bir satır atlama olayı mıdır eksiklik?

Bahsettiğim tablo diğer sayfada elbette oluşturulabilir.

Üstadım sizin söyledikleriniz tam olarak benim kendimi ifade edemememden dolayı biraz eksiz kaldı. tam olarak yeni bir excel ekledim. net açıklamaya çalıştım. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. çünkü bu benim işimi çok kolaylaştıracak.
tekrardan allah razı olsun. iyi akşamlar.

http://s3.dosya.tc/server19/BwvIGv/ATAMA.xls.html

E-posta adresi verirseniz (özel mesaj bölümünden) bir şey yaptım e-postayla göndereyim bakalım anlamış mıyım?

Ancak hazırladığım tablodaki açık gri zeminli satırları NİÇİN yapmak istediğinizi hala anlamış değilim. Tabi elbette önemli olan sizin kurgunuz.

Son düzenleme:
E-posta adresi verirseniz (özel mesaj bölümünden) bir şey yaptım e-postayla göndereyim bakalım anlamış mıyım?

Ancak hazırladığım tablodaki açık gri zeminli satırları NİÇİN yapmak istediğinizi hala anlamış değilim. Tabi elbette önemli olan sizin kurgunuz.

günaydın.
müdürüme arz ederken giden kişinin yerine gelen kişi bazen 400 ncü satırda olabiliyor. onu aramak hele ki sıkıntılı bir ortamda vakit alıyor. haliyle bana ahmet gitti yerine kim geldi dediklerinde hemen söyleyebilme kolaylığı sağlayacak.

carpediems_fast@hotmail.com

kolay gelsin.

Size son bir şey sorayım, elinizdeki atama talep listesinin gerçek formatı nasıldır acaba?

Yani başlangıç verisinin formatı sabit midir yoksa onu da siz mi hazırlıyorsunuz?

Bir de bir kişi atanacağı yeri talep ederken belirttiği şey (ATAMA KRİTERİ)
"ŞU KİŞİNİN YERİNE" şeklinde mi yoksa "ŞU GÖREVE" şeklinde midir?

Yani atama listesi oluştururken uyguladığımız KRİTER nedir?

Kastettiğim şey öncelik kriteri değil elbet, öncelik sırası olarak atama listesindeki sıra numarasının esas alınacağı tabiidir.

Son düzenleme:
Size son bir şey sorayım, elinizdeki atama talep listesinin gerçek formatı nasıldır acaba?

Yani başlangıç verisinin formatı sabit midir yoksa onu da siz mi hazırlıyorsunuz?

Bir de bir kişi atanacağı yeri talep ederken belirttiği şey (ATAMA KRİTERİ)
"ŞU KİŞİNİN YERİNE" şeklinde mi yoksa "ŞU GÖREVE" şeklinde midir?

Yani atama listesi oluştururken uyguladığımız KRİTER nedir?

Kastettiğim şey öncelik kriteri değil elbet, öncelik sırası olarak atama listesindeki sıra numarasının esas alınacağı tabiidir.

merhaba.
gerçek format aşağıdaki linkte. diğer excelde hatalarım olmuş. inceleyince farkettim. affedin.

http://s3.dosya.tc/server19/WMhd3q/ATAMA-2.xls.html

başlangıç verisi formatı; formül sayfasındaki b2 hücresi. b2 hücresine atamaya giren ve sıra numarası en küçük olan kişiyi yapıştırdığım da diğerleri otomatik gelsin istiyorum.

atamanın uygulama kriteri ise; atama sayfasında sarı bölümde anlattığım üzere, hangi personel hangi personelin görevine gidecekse ismi kopyalayıp onun karşısına yapıştırıyorum. örneğin ahmet hakan, necip fazılın yerine gidecek. bu durumda necip fazılı kopyalayıp ahmet hakanın e sütununa yapıştırıyorum.

umarım bu sefer bir hatam olmaz :)

iyi akşamlar.

E-posta ile gönderdiğim belgeye baktınız mı acaba?

E-posta ile gönderdiğim belgeye baktınız mı acaba?

yeni gördüm hocam. bunu ben gerçek formatıma uygulayayım. çok muhtemelen yapabilirim. yapamazsam sizi tekrardan rahatsız ederim. Allah sizden razı olsun. Vaktinizi ayırdınız çok teşekkür ederim.

yeni gördüm hocam. bunu ben gerçek formatıma uygulayayım. çok muhtemelen yapabilirim. yapamazsam sizi tekrardan rahatsız ederim. Allah sizden razı olsun. Vaktinizi ayırdınız çok teşekkür ederim.

hocam istediğim şey sizin formül sayfası b13 den başlayarak yapmış olduğunuz bölüm. problem ise f14 de olanı b15 e manuel olarak eklemissiniz. oysa ki ben

f14 de gördüğü bilgiyi b15 e yazsın, eğer f14 boşsa 15 nci satır boş olup b16 ya çevrim kimden başlamıssa ondan bir sonraki atama sıra nosundan (ertem şenerden) devam etsin.

siz atama sıra numarasından yola çıkmışsınız acaba b sütünündan mı yola çıkmalı
örn.
b15 hücresine eğer(f15="";atama sayfasından a14 deki rakamdan bir büyük olan rakamın karşısındaki kişiyi getir;f15)

:))

Siz SONUÇ isimli sayfaya baktınız mı acaba?
Bir de FORMÜL sayfasındaki yapı, formül kurma açısından SONUÇ sayfasındakine nazaran daha kötü gibi.

Sizin söylediğinize göre; B15'deki bilgiyi F14'ten almayıp doğrudan yazdırmak galiba ve böylece F sütunundaki bilgi açığa çıkıyor (gereksiz hale geliyor).

Tavsiyem; iki satırlık yapı yerine SONUÇ sayfasındaki gibi tek satırlık yapı tercih edilmeli. 2 satır ısrarınızı anlayamadım.

Siz SONUÇ isimli sayfaya baktınız mı acaba?
Bir de FORMÜL sayfasındaki yapı, formül kurma açısından SONUÇ sayfasındakine nazaran daha kötü gibi.

Sizin söylediğinize göre; B15'deki bilgiyi F14'ten almayıp doğrudan yazdırmak galiba ve böylece F sütunundaki bilgi açığa çıkıyor (gereksiz hale geliyor).

Tavsiyem; iki satırlık yapı yerine SONUÇ sayfasındaki gibi tek satırlık yapı tercih edilmeli. 2 satır ısrarınızı anlayamadım.

evet SONUÇ isimli sayfada düzen iyi fakat orada atama çevrimi yok. yani ahmet depo sahasına gitmiş, ahmetin yerine hakan gelmiş ama bir altta hakanın nereye gittiği yok, direk ertemden başlamış, oysaki bizim diğer atama sıra nosuna geçme şartımız f sütunun boş kalması...

diğer yandan b15 deki bilgiyi f14 den alsın fakat siz b15 e b15=f14 yazmıssınız. oysaki buradaki çevrim sadece 2 satırlı, gerçek atamada 15-20li olabiliyor. yani 2 satırlık ısrarım 15-20 satırlık da olabilir :)) buradaki ısrarım müdüre atamaları tek tek değil, çevrim şeklinde arz ediyor olmam.

sizi uğraştırdım hakkınızı helal edin.

Ömer hocam bıraktınız mı bakmayı. Bilgisayarın başında acaba bir şey geldi mi diye bakıp duruyorum da.

Merhabalar, aslında bırakmıştım ama yine de son bir deneme yapayım.

İki satır konusundaki ısrarınız devam ederse, ben anlayamıyorum ve formüle edemiyorum.
İki satır yerine yana doğru tarif ederseniz bakayım. Benim SONUÇ sayfası üzerinden söylerseniz sevinirim.

Merhabalar, aslında bırakmıştım ama yine de son bir deneme yapayım.

İki satır konusundaki ısrarınız devam ederse, ben anlayamıyorum ve formüle edemiyorum.
İki satır yerine yana doğru tarif ederseniz bakayım. Benim SONUÇ sayfası üzerinden söylerseniz sevinirim.

Merhaba. Hocam aslında yana doğruda olur fakat bazı çevrimlerin 20 li hatta daha fazla bile olabiliyor. haliyle yana doğru çok uzayacaktır. bu nedenle alt satıra doğru gelmesi gerekli.

Eğer aşağı doğru yapabilirseniz süper olur, olmuyorsa da canınız sağolsun. Tekrar hakkınızı helal edin lütfen.

Söylediğinizi yapmak bana imkansız gibi geldi. Şöyle ki; siz 20 li diyorsunuz ama formül yazarken listenin tamamına uygulanabilir olması lazım. Örneğin, 800 kişi var, listenin en sonundaki emekli oldu ve 1'inciden başlayarak tüm listedekiler bir alt satırdakinin yerine atanacak. Bu durumda, 799 adet satırı siz tek bir atama gibi düşünmek istiyorsunuz. Bana imkansz geldi.

Söylediğinizi yapmak bana imkansız gibi geldi. Şöyle ki; siz 20 li diyorsunuz ama formül yazarken listenin tamamına uygulanabilir olması lazım. Örneğin, 800 kişi var, listenin en sonundaki emekli oldu ve 1'inciden başlayarak tüm listedekiler bir alt satırdakinin yerine atanacak. Bu durumda, 799 adet satırı siz tek bir atama gibi düşünmek istiyorsunuz. Bana imkansz geldi.

yani emekli olan kişinin üzerine kadro fazlası, istirahati bitip bekleyenler gibi kişiler tek ten yazılıyor. onların çevrimleri genelde tekli oluyor. haliyle 799 lu gibi cok fazla satırlar olmuyor.

Siz 20 dediğiniz için 20'ye kadar formül kurmaya çalıştım ama, en basit anlatımla, excel de EĞER fonksiyonu en fazla yedi adet iç içe kullanılabiliyor. O nedenle kusura bakmazsanız, YAPAMADIĞIMI söyleyeceğim.
Ama kolaylık açısından yeni konu açmanız için şunu söyleyeyim. Tablonun tümü yerine "atama numaralarını alt alta dizdirmenin yolunu aramanız daha doğru olur. O halledilirse (sanırım makro'dan başka çözüm de görünmüyor) yanlarına bu numaradan hareketle diğer bilgilerin getirilmesi mümkün olabilir diye düşünüyorum.
İyi günler dilerim.

Geri