• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer bakiyenin sıfırlanması

Excel Vers. ve Dili
MICROSOFT Office 2024 Pro Plus
Merhaba arkadaşlar Yaptığım tablodaki ödeme günü geçti bölümündeki kısmın tahsilatı girince ödeme günü geçti yerine bakiyenin rakamla sıfır olmasını istiyorum nasıl bir formül uygulamam gerekli yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Son düzenleme:
=EĞER(O2="";"boşsa";KENDİ FORMÜLÜN...)

bu şekilde oluyor mu?

Cevabın için teşekkür ederim fakat hata veriyor ?

=EĞER(P2=";"boşsa";(N2=0;"";EĞER(BUGÜN()>N2;"Ödeme Günü Geçti";EĞER(BUGÜN()=N2;"Ödeme Günü";N2-BUGÜN())))

Cevabın için teşekkür ederim fakat hata veriyor ?

=EĞER(P2=";"boşsa";(N2=0;"";EĞER(BUGÜN()>N2;"Ödeme Günü Geçti";EĞER(BUGÜN()=N2;"Ödeme Günü";N2-BUGÜN())))

Kod:
=EĞER(P2="";"boşsa";EĞER(N2=0;"";EĞER(BUGÜN()>N2;"Ödeme Günü Geçti";EĞER(BUGÜN()=N2;"Ödeme Günü";N2-BUGÜN()))))

Olarak dener misin?

denedim lakin olmadı bakiye sıfırlanınca yine aynı ödeme günü geçti diyor ben ise tahsilatın yapılınca ödeme günü geçti yerine 0 (sıfır) olarak göstermesini istiyorum

Merhaba.

Sorularınızı ekran görüntüsü yerine örnek belge ile destekleyerek sorarsanız daha hızlı ve net çözüm bulunacaktır.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla aşağıdaki formül işinizi görecektir.
P sütunu boş iken boş kalmasını istiyorsanız mavi kısımı ekleyin, buna bakılmayacaksa mavi kısmı silin (en sondaki paranteze dikkat)
.
Kod:
=[B][SIZE="4"][COLOR="Blue"]EĞER(P2="";"";[/COLOR][/SIZE][/B][COLOR="red"]EĞER[/COLOR](P2<=0;0;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N2=[COLOR="red"]BUGÜN()[/COLOR];"ÖDEME BUGÜN";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](N2<[COLOR="Red"]BUGÜN()[/COLOR];"ÖDEME GÜNÜ GEÇTİ";"")))[B][COLOR="blue"][SIZE="4"])[/SIZE][/COLOR][/B]

Geri