• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer A hücresi ...

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhabalar üstadlar.

Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Konuya dosya ekledim.

Sorum ;

t sayfasındaki d sütununa t1 sayfasındaki kaç lira kısmınında hangisi uyumlu ise onu yazsın istiyorum. Ancak formülü oluşturamıyorum.

Kaç lira kısmından neye göre çekecek; t sayfasındaki sevkyerinde çivril yazıyorsa t1den çivril yazan satırın kaç lira olduğunu t sayfasındaki birim fiyat yani d sütununa yazmasını arzu etmekteyim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. Saygılar...

Ekli dosyalar

Öyle bir sormuşsunuz ki dünyanın en karmaşık problemiymiş gibi görünüyor:)

D2'deki formül:

Kod:
=DÜŞEYARA(C2;'t1'!$A$1:$C$300;3;0)

Öyle bir sormuşsunuz ki dünyanın en karmaşık problemiymiş gibi görünüyor:)

D2'deki formül:

Kod:
=DÜŞEYARA(C2;'t1'!$A$1:$C$300;3;0)

Anlatım çok önemlidir. Eksik olsa bir daha sorma gereği duyabilirdiniz. Teşekkür ederim saygılar. İşimi fazlası ile görüyor.

Aynı dosyadan yola çıkarak;

Sayfa 2'deki C sütununda BASMAKCI/HUZURLU INS şeklinde bir satırım var. t1 sayfasında ise sadece basmakcı satırım var. C sütununda BASMAKCI/HUZURLU INS yazısının yanındaki sütuna yine t1 sayfasındaki basmakcı yazan yerin yanındaki sütundaki sayıyı almak için nasıl bir formül uygulamamız gerekir. Aranan veri ile görünen veri arasında fark var bu nednele çözemiyorum.

Anlatım çok önemlidir. Eksik olsa bir daha sorma gereği duyabilirdiniz. Teşekkür ederim saygılar. İşimi fazlası ile görüyor.

Ben eksikliğini kastetmemiştim, sadece sorunuzu okurken acaba çok farklı zor bir şey mi soruyor diye aklıma takıldı, ifadelerinizden istediğiniz sanki karmaşıkmış gibi anlaşılıyordu, zaten gülücükle de işin espri kısmına dikkat çekmek istemiştim.

Son sorunuza gelince:

Aşağıdaki formülle sorununuzu çözebilirsiniz ancak gödrüğüm kadarıyla sayfa2'deki verilerle t1 sayfasındaki veriler birbiriyle uyuşmuyor. örneğin sayfa2'de BASMAKCI olarak yazmışsınız yani Türkçe karakter kullanmamışsınız ama t1'de Başmakçı olarak kullanmışsınız yani Türkçe karakter kullanmışsınız. Formülün düzgün çalışması için her iki sayfada da aynı şekilde yazılmalıdır. yani ya BASMAKCI'ları BAŞMAKÇI yapacaksınız ya da Başmakçı'yı Basmakcı yaapcaksınız. (BÜyük küçük harf oması önemli değil aynı karakterlerin kullanılması gerekiyor):

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(SOLDAN(C2;BUL("/";C2)-1);'t1'!A:C;3;0);DÜŞEYARA(C2;'t1'!A:C;3;0))

Ben eksikliğini kastetmemiştim, sadece sorunuzu okurken acaba çok farklı zor bir şey mi soruyor diye aklıma takıldı, ifadelerinizden istediğiniz sanki karmaşıkmış gibi anlaşılıyordu, zaten gülücükle de işin espri kısmına dikkat çekmek istemiştim.

Son sorunuza gelince:

Aşağıdaki formülle sorununuzu çözebilirsiniz ancak gödrüğüm kadarıyla sayfa2'deki verilerle t1 sayfasındaki veriler birbiriyle uyuşmuyor. örneğin sayfa2'de BASMAKCI olarak yazmışsınız yani Türkçe karakter kullanmamışsınız ama t1'de Başmakçı olarak kullanmışsınız yani Türkçe karakter kullanmışsınız. Formülün düzgün çalışması için her iki sayfada da aynı şekilde yazılmalıdır. yani ya BASMAKCI'ları BAŞMAKÇI yapacaksınız ya da Başmakçı'yı Basmakcı yaapcaksınız. (BÜyük küçük harf oması önemli değil aynı karakterlerin kullanılması gerekiyor):

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(SOLDAN(C2;BUL("/";C2)-1);'t1'!A:C;3;0);DÜŞEYARA(C2;'t1'!A:C;3;0))

Teşekkür ederim Yusuf bey. İnşallah sorunsuz çalışır. Bu arada karakter farklarına gelirsek 2 kişi kullanıyoruz programı diğer arkadaş türkçe karakter kullanamıyor ondan kaynaklanıyor. T1 sayfasına her iki karakterde de giriş yapacağım bu nedenle. Teşekkür ederim ayrıca uyarınız için. Sağlıcakla.

Yalnız bu formül ara duraklar için / kullanılması durumunda düzgün çalışır. yani BASMAKCI/HUZURLU INS yerine örneğin BASMAKCI-HUZURLU INS ya da BASMAKCI HUZURLU INS yazarsanız çalışmaz.

Tamam Yusuf bey teşekkür ederim. Dikkate alacağım bu unsuru.

Geri