- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010
Değerli excelweb üyeleri.Sorduğum sorulara verdiğiniz cevaplarla kendime güzel bir veri tabanı hazırladım.Hazırladıkça yeni yeni özellikler ekleme hevesim arttı.Bunda sizlerin tabiri caizse nokta atışı çözümlerinizin büyük rolü oldu.
Bu soruyu size sormadan önce 2 saate yakın deneme yaptığımı ve onlarca formül denediğimi bilmenizi isterim.Ama ya formül hata verdi ya da formül ilginç bir şekilde belirlediğim şartı pas geçip diğer şartı yerine getirdi.İstediğimi önce kısaca açıklayayım.
Gönderdiğim örnekte DVM ve GNL isimli sayfalar var.
DVM sayfasında bir makro var.Ve çalıştırıldığında gelmeyen ve geç kalanların isimlerini listeliyor.Şimdi bu verilen listeleri GNL sayfasında göstereceğim.Ama bazı şartları yerine getirecek.Örnek dosyada
DVM C45(geç kalanlar burada listelenir) ve DVM C46(gelmeyenler burada listelenir)
DVM C45 ve DVM C46 hücrelerinin ikisi de boş ise
GNL sayfasında F4 hücresinde bugün personellerim tam zamanında işe geldi yazsın.
Eğer DVM C46 boş ama DVM C45 dolu ise o zaman GNL F4 hücresine
bugün personellerim işe geldi
Eğer DVM C46 dolu ise(DVM C45 ya hiç kontrol edilmeden) GNL F4 hücresinde
DVM C46 yazan isimler yazılsın
Geç kalanlArı ben hallettim.Sorun sadece anlattığım yerde.İlginiz ve Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla
Bu soruyu size sormadan önce 2 saate yakın deneme yaptığımı ve onlarca formül denediğimi bilmenizi isterim.Ama ya formül hata verdi ya da formül ilginç bir şekilde belirlediğim şartı pas geçip diğer şartı yerine getirdi.İstediğimi önce kısaca açıklayayım.
Gönderdiğim örnekte DVM ve GNL isimli sayfalar var.
DVM sayfasında bir makro var.Ve çalıştırıldığında gelmeyen ve geç kalanların isimlerini listeliyor.Şimdi bu verilen listeleri GNL sayfasında göstereceğim.Ama bazı şartları yerine getirecek.Örnek dosyada
DVM C45(geç kalanlar burada listelenir) ve DVM C46(gelmeyenler burada listelenir)
DVM C45 ve DVM C46 hücrelerinin ikisi de boş ise
GNL sayfasında F4 hücresinde bugün personellerim tam zamanında işe geldi yazsın.
Eğer DVM C46 boş ama DVM C45 dolu ise o zaman GNL F4 hücresine
bugün personellerim işe geldi
Eğer DVM C46 dolu ise(DVM C45 ya hiç kontrol edilmeden) GNL F4 hücresinde
DVM C46 yazan isimler yazılsın
Geç kalanlArı ben hallettim.Sorun sadece anlattığım yerde.İlginiz ve Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla