• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

e-okuldan alınan diploma bilgilerinin başka sayfaya otomatik aktarılması

Excel Vers. ve Dili
Ağırlıklı olara 2003,2007,2010
İyi Günler diliyorum.
Ekli belgemde bir Yeni Sayfam ve Bir de Ana Sayfam Mevcut. Ana Sayfada 3500 satırlık mezun öğrenci diploma bilgileri var. Yeni Sayfamdaki her dönemde mezun olanları Ana sayfadaki başlıklara göre nihayetine otomatik aktarılması mümkün mü acaba. İlgilenecek Üstatlara Teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Excel Web Tr den edindiğim bir makro var, biraz düzenledim.
Fakat referans bir satır kullandım.

iyi günler.

Ekli dosyalar

Ahmet Bey İlginize teşekkür ediyorum. Refarans satırdan kasıt mezun sütunu mu?
Okul Türü diploma bilgilerinde yok ancak önceki yıllardan okul çok çeşitli türlerde diploma verdiği için o sütun manuel olarak dolacak. Diploma Tarihi yerine ana adı yazılmış. Yeni Sayfadaki Kaç kişi varsa tamamını almamış, bir de Yabancı dil sütunu boş kalmış.

Referans olarak mezun evet

Yabancı dil hücresi boştu diye hatırlıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba Ali Bey,

Mezun yazsını dolu olan hücreler kadar aşağı doğru kopyala yapıştır veya sürükleyerek kaydırınız ve Ana Sayfa daki aktar butonuna basınız.

2 Numaralı mesajdaki dosyayı güncelledim kontrol edersiniz.

İyi günler

Sütunlara göre verilerin hangi sütunda olduğuna bakarak hallettim. Fakat yeni sayfadaki tümünü aktarma yapamadım. şimdi çıkmak zorundayım. tekrar teşekkür eder şimdilik iyi akşamlar dilerim. dönünce tekrar bakacağım. selamlar

Evet Teşekkür ediyorum asıl belgeme uyarlayacağım. Selamlar

Ahmet Bey Kardeşim Makroyu esas belge üzerinde denedim. Esas belgemde 2687 Kayıt mevcut yeni aktarmayı 2688. satırdan başlatması gerekiyor. 2. Satırdan Başlatarak aktarma yapıyor.

Merhaba Ali bey,
Excel de “Yeni Sayfa” sayfa isminin üzerine sağ tıklayın kodu görüntüle diyerek Vba ekranını açın, solda Modules klasörünü göreceksiniz onunda altında Modüle1 çift tıkladığınızda aşağıdaki makroyu göreceksiniz, kırmızı ve kalın olan “2” ( sat = 2 )sayısını kopyalama hangi satır sayısından başlamasını istiyorsanız o satır sayısını yazın ve kaydedip deneyiniz. Mobilden yardımcı olmaya çalıştım harf hatası olduysa idare edin

iyi geceler.

Kod:
Sub aktar59()
Dim sonsat As Long, i As Long, sat As Long
Dim sh As Worksheet
Sheets("Ana Sayfa").Select
sat = 2
Set sh = Sheets("Yeni Sayfa")
sonsat = sh.Cells(Rows.Count, "W").End(xlUp).Row
Application.ScreenUpdating = False
For i = 2 To sonsat
    If sh.Cells(i, "W").Value = Cells(1, "S").Value Then
        Cells(sat, "A").Value = sh.Cells(i, "A").Value
        Cells(sat, "C").Value = sh.Cells(i, "B").Value
        Cells(sat, "E").Value = sh.Cells(i, "E").Value
        Cells(sat, "B").Value = sh.Cells(i, "F").Value
        Cells(sat, "F").Value = sh.Cells(i, "G").Value
        Cells(sat, "G").Value = sh.Cells(i, "I").Value
        Cells(sat, "H").Value = sh.Cells(i, "K").Value
        Cells(sat, "I").Value = sh.Cells(i, "M").Value
        Cells(sat, "J").Value = sh.Cells(i, "N").Value
        Cells(sat, "K").Value = sh.Cells(i, "P").Value
        Cells(sat, "L").Value = sh.Cells(i, "Q").Value
        Cells(sat, "M").Value = sh.Cells(i, "R").Value
        Cells(sat, "N").Value = sh.Cells(i, "S").Value
        Cells(sat, "O").Value = sh.Cells(i, "T").Value
        Cells(sat, "P").Value = sh.Cells(i, "U").Value
        Cells(sat, "Q").Value = sh.Cells(i, "V").Value
        Cells(sat, "I").Value = sh.Cells(i, "L").Value
        sat = sat + 1
    End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamamlandı."
End Sub

Ahmet Bey Teşekkür ediyorum ben zaten bunu değişik yöntemlerle hallediyordum da benim esas amacım bu belgenin benden sonra kolayca güncellenir hale getirmek. Yani anlayacağın excel kullanmayı bilmeyen söylenen adımlarla bu işi yapması. Teşekkürler

Ali bey,
Bu tabloyu parça parça mı kopyalıyorsunuz bir defa da bitmiyor anlaşılan, onunla ilgilide isterseniz yardımcı olamaya çalışayım ama yarın gün içerisinde bakalım.

İyi geceler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet Son satır numarasını yazınca oradan itibaren başladı. Fakat benim istediğim yukarıda 11. mesajda ifade ettiğim gibi. Müsait olunca konuyu tekrar ele alırsak zannnedersem bir çözümü vardır. benzer şekilde bir belge kullanıyorum yine e-okuldan alınan künye defteri bilgilerini bir sayfada okuduktan sonra diğer sayfaya öncekinin nihayetine son okumayı kaydediyor. müsait olduğunuzda o belgedeki kodu da gözden geçirerek çözülür diye düşünüyor ve tekrardan teşekkür ediyorum.

Ali bey,
Bu tabloyu parça parça mı kopyalıyorsunuz bir defa da bitmiyor anlaşılan, onunla ilgilide isterseniz yardımcı olamaya çalışayım ama yarın gün içerisinde bakalım.

İyi geceler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi . Tamam

Sayın muygun bey ilginize teşekkür ediyorum çözülmesi gereken bazı şeyler daha mevcut asıl belgeme uygulayacağım bazı sorularım daha olabilir. Tekrar teşekkür ediyorum.

Buradaki amacım benden sonra bu belgenin excel'i kullanmayı bilmeyenlerin dahi güncelleme yapabilmesi. Çünkü benim 39 yılım bitti artık bizden sonrakilere devir vakti geldi.
Çok Güzel yapmak istediğim olmuş elinize sağlık. Çok Teşekkür ediyorum. Aktarma İşlemi Bitince aktarılan sayfadaki verilerin korunması için tüm dolu satır ve sütunları korumaya almak mümkün mü? Çünkü burada 20 Yıllık Okul Mezunlarına ait bilgiler mevcut ve bu bilgilere dayalı olarak belge veriyoruz. Yanlışlıkla Falan silmeyi, değiştirmeyi engelleme yapabilir miyiz? Tekrar teşekkür ederim.

Merhaba Ali Bey,

Mezun yazsını dolu olan hücreler kadar aşağı doğru kopyala yapıştır veya sürükleyerek kaydırınız ve Ana Sayfa daki aktar butonuna basınız.

2 Numaralı mesajdaki dosyayı güncelledim kontrol edersiniz.

İyi günler
Ahmet Bey muygun beyin altarnatif öneri çok güzel olmuş mükerrer kayıt problemi de önlenmiş ve en sona kayıt yapıyor. size de ayrıca teşekkür ediyorum. Selamlar

Ahmet Bey muygun beyin altarnatif öneri çok güzel olmuş mükerrer kayıt problemi de önlenmiş ve en sona kayıt yapıyor. size de ayrıca teşekkür ediyorum. Selamlar

Merhaba Ali Bey,
muygun; üstadım en iyi şekilde yardımcı olmuştur.

iyi günler.

Merhaba;
Birde bu eki deneyin. Yüzde yüz koruma olamaz ise de yanlışlıkla silme işleminin engellenmesi sağlanabilir.
Sayfa koruma şifresi =123
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri