• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

e okul programından sınıf listeleri hazırlama

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Arkadaşlar e okul programından okul, sınıf listelerini excele aktarırken isim soyisim ayrı hücrelere geldiği için kullanışlı olmuyor. bir hücrede bu isim soy isimleri formülle birleştiriyorum. ancak bu formülleri değer olarak bir başka hücreye yapıştırıyorum. bunun için:
Sub değer()
Range("D:D").Copy
Range("C:C").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, _
skipblanks:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
End Sub
formülünü kullanıyorum. Bu kodun yazılı olduğu LİSTE sayfasında D sütununu C sütununa değer olarak kopyalanıyor.
Ancak ben o sayfaya değil de
LİSTE sayfasındaki B süyununu OKUL isimli sayfadaki C sütununa, Yine LİSTE sayfasındaki D süyununu OKUL isimli sayfadaki D sütununa değer olarak kopyalansın istiyorum. Bunun için nasıl bir kod yazılmalıdır. Teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba;
Bu işlemi "Makro kaydet" ile yapabilirsiniz.

Sub Makro1()
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("LİSTE").Select
Columns("B:B").Select
Selection.Copy
Sheets("OKUL").Select
Columns("C:C").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("E18").Select
Sheets("LİSTE").Select
Columns("D:D").Select
Selection.Copy
Sheets("OKUL").Select
Columns("D:D").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("D1").Select
Sheets("LİSTE").Select
Range("D1").Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Gibi...
İyi çalışmalar.

Sayın muygun. İlginize teşekkür ederim. yazdığınız kodu denedim. Ancak microsoft visual Basic 400 hatası veriyor. Kodu çalıştıramadım.

Merhaba;

Dosyanızın küçür bir örneğini;
http://s4.dosya.tc/
adresine yükleyerek linkini burada paylaşın
İyi çalışmalar.

Sayın muygun bilginizin çok engin olduğu görüyorum. Ancak öğrencilerin sınıf şube isimleri yanlış oluşturuluyor. birinci guruptaki öğrencilerin hepsi örneğin 1A , ikinci grup 1B gibi olmalıyken burada karışık bir şekilde ve yanlış oluyor. Ayrıca bazı öğrencilere sınıf atamıyor. Zannedersem CD sayfasını yanlış yorumladınız. Orada sınıf ve şubeler belirlenirken öğrenci numaraları değil, okul listesinin alt alta sıralı oluşturulduğunda sıra numaraları dikkate alınmalıydı. Yani okul sayfasındaki A sütunundaki sıra numaralarına göre sınıf şube oluşmalıydı. Bu durumda nasıl bir değişiklik gerekiyor. Teşekkür ederim.

SA. Sayın muygun yaptığınız çalışma bir harika olmuş. oldu olacak bir ricamız daha olsa. Şöyle ki OKUL sayfasında D sütununda oluşturduğunuz sınıf şube isimleri B sütununa kaydırılabilirse güzel olur.
Ve daha önemlisi OKUL sayfasının yanında bir ÖRNEK sayfa olsa (mesela 1B formatında) ve bir makro ile SD sayfasında tanımlı sınıflar o Örnek sayfaya uygun biçimde 1A 1B 1C .... isimli sayfalar halinde tek bir seferde oluşturulsa nasıl olurdu acaba. Çünkü bu haliyle her bir sınıfa ayrı ayrı veriler kaydedileceği için sınıf sayısı kadar sayfa kopyalama yoluyla oldukça zaman alıyor. Bir de buna bir çare bulabilirmiyiz acaba. Şİmdiden teşekkürler.

Konunun Milli Eğitim ve E-okul Uygulamalarına taşınmasını istiyorum :)

Sayın muygun . Her zamanki gibi ilgi ve alakanızı esirgememişiniz. Çok sağolun. Ancak dosyada küçük bir hata var. Bunun haricinde çok güzel olmuş.
Dosyayı gerçek öğrenci ve rakamlarla denediğimde gayet güzel çalıştı. Ancak oluşturulan sayfaları silip, tekrar oluştur dediğinizde:
Sheets("şablon").Copy After:=Sheets(Sheets.Count) satırı sarı renkli oluyor ve hata mesajı veriyor. Çalışma kitabını kapatıp tekrar açınca yine bir kez sınıflar oluşturuluyor, silinip tekrar sınıfları oluştur dendiğinde aynı hatayı tekrarlıyor. Öğrenci ve sınıf şube sayılarının artmasından olabilir mi, Yaklaşık 1400 öğrenci ve 45 sınıf oluyor. Teşekkürler. Ayrıca bu dosyaya örnek sayfa adedi çoğaltılabilir mi? Örneğin okul öğrencilerine yapılan ve listelerin kullanıldığı rehberlik dosyaları, anket çalışmaları vb. Böylece bir dosyayla idare ve öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu değişik excel sayfaları tek bir dosyada oluşturulabilir mi. Şimdiden teşekkürler

(Nasıl yaptıysam aynı mesajı ikilemişim. Düzeltemedim. Özür dilerim)
Sayın muygun . Her zamanki gibi ilgi ve alakanızı esirgememişiniz. Çok sağolun. Ancak dosyada küçük bir hata var. Bunun haricinde çok güzel olmuş.
Dosyayı gerçek öğrenci ve rakamlarla denediğimde gayet güzel çalıştı. Ancak oluşturulan sayfaları silip, tekrar oluştur dediğinizde:
Sheets("şablon").Copy After:=Sheets(Sheets.Count) satırı sarı renkli oluyor ve hata mesajı veriyor. Çalışma kitabını kapatıp tekrar açınca yine bir kez sınıflar oluşturuluyor, silinip tekrar sınıfları oluştur dendiğinde aynı hatayı tekrarlıyor. Öğrenci ve sınıf şube sayılarının artmasından olabilir mi, Yaklaşık 1400 öğrenci ve 45 sınıf oluyor. Teşekkürler. Ayrıca bu dosyaya örnek sayfa adedi çoğaltılabilir mi? Örneğin okul öğrencilerine yapılan ve listelerin kullanıldığı rehberlik dosyaları, anket çalışmaları vb. Böylece bir dosyayla idare ve öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu değişik excel sayfaları tek bir dosyada oluşturulabilir mi. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba;
Öncelikle ilk 4 sayfa adının (LİSTE SD OKUL şablon) birebir aynı olması gerekiyor. (silme işleminde bu sayfalar muaf tutuluyor.)
Makro ilk çalıştığında işlem yaptığıına göre sayfaları sil butonu işleminden sonra hangi sayfaların kaldığına bakın.
İkinci talebiniz için biraz makro bilgisi ile her türlü datayı istediğiniz kritere göre sayfalara ayrıştırmak mümkün.
İyi çalışmalar.

Merhaba sayın muygun. Mesele o sayfalar değil zaten. Sayfaları aç ile sınıfları oluşturduk diyelim. Açılan sayfaları sil dediğimizde sayfaları aç ile oluşan sayfalar siliniyor. Tamam. Ama dosyayı açıp kapatmadan Sayfaları Aç butonu tekrar çalıştırılınca söylediğim hata mesajı geliyor. Teşekkürler.

Merhaba;
Sanırım bu excelin windows içinde kullandığı ram miktarı ve buffer ile ilgili..
Ofisin 2007 ve üzeri versiyonlarında bu tampon bellek kullanımı farklı olabilir.
Ofis 2003 kullandığım için ne yazıkki diğer versiyonlarda deneme şansım yok.
2003 üzerindeki versiyonları kullanan arkadaşlar farklı çözümler üretecektir.
İyi çalışmalar.

Not: Yüksek ram lı bir makinede deneme şansınız varsa (win7 ve üzeri 8 GB ram) farklı sonuç alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Sayın muygun. Emeğinize çok teşekkür ediyorum. Bu haliyle de bir çok kişinin ihtiyacını görecektir sanırım. Sağ olun. Bu sayfaların yanına oluşturulan sayfalardan veri alacak şekilde bir karşılaştırma sayfası ekleyeceğim. Umarım başarırım. Her şey için teşekkürler.

Aynı konuya ilave olacağından yeni konu açmadım

Bir önceki mesajdaki liste isimli sayfadan okul isimli sayfaya tasnifleme yapılırken öğrencilerin cinsiyetlerinin de (kız - erkek) okul sayfasına aktarılması için makroya nasıl bir ilave yapabiliriz. Teşekkürler

Geri