• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyarayla çözemediğim bir durum için yardım...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cem116
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ömer Bey,

Mükerrerlik tek grup içinde olursa bende aşağıdaki dizi formülü ile sonuca gidebildim. Tam test etmedim ama doğru sonuçlar veriyor.

Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI("Sayfa1!"&ADRES(KÜÇÜK(EĞER(Sayfa1!$A$1:$K$7=B1;SATIR(Sayfa1!$A$1:$K$7));EĞERSAY($B$1:B1;B1));KÜÇÜK(EĞER(Sayfa1!$A$1:$K$7=B1;SÜTUN(Sayfa1!$A$1:$K$7)+1);EĞERSAY($B$1:B1;B1))));"")

Ama G3 hücresine de "A" yazdığımızda formüller çöküyor.

Bu sebeple makrolu çözüm uygun gördüm. Ama uğraşılırsa formülle çözümde üretilebilir gibi görünüyor.

Merhaba.

Aşağıdaki formülü (dizi formülü) kullanabilirsiniz.

-- Formülü Sayfa2 B2 hücresine dizi formülü olarak uygulayın (CTRL ve SHIFT tuşları basılı durumda iken ENTER tuşuna basarak işlemi tamamlayın)
-- Sayfa 2 B2 hücresini sağa doğru L2 hücresine kadar kopyalayın,
-- Sayfa2 B2:L2 hücre aralığını kopyalayın ve B4:L4 ve B6:L6 hücre aralıklarına ÖZEL YAPIŞTIR=>FORMÜLLERİ şeklinde yapıştırın.

Formül sonuçları:
-- Sayfa1'de 1 adet olan harfler için, Sayfa2'deki tüm aynı harflere aynı değer,
-- Sayfa1'de 1'den fazla olan harfler için sırayla ilgili değer (en fazla Sayfa1'deki aynı harf sayısı kadar harf yazılı olmalıdır)

Örneğin Sayfa1'de 3 adet A var ve Sayfa2'ye 4 ve daha fazla adette A yazılırsa formül, "HATA" sonucu döndürür (Mevcut verilere göre böyle bir durum yok)
.
Kod:
=[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("Sayfa1!"&[COLOR="red"]ADRES[/COLOR]([COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR](Sayfa1!$A$3:$K$7=B1;[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](Sayfa1!$A$3:$K$7));[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR](Sayfa1!$A$3:$K$7;B1)=1;1;[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($B$1:B1;B1)));[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR](Sayfa1!$A$3:$K$7=B1;[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](Sayfa1!$A$3:$K$7));[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR](Sayfa1!$A$3:$K$7;B1)=1;1;[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($B$1:B1;B1)))+1))

Üstad, konuyla alakalı son mesajınızdaki kod gayet güzel çalışıyor ve işimizi oldukça kolaylaştırdı. Tek bir formülle tüm ihtiyacımızı gidermiş olduk. Aynı verinin farklı değerlerini yazma konusunda da yine oldukça iyi bir iş çıkarıyor. Ancak 4.satırdan sonra kafası karışıyor biraz formülün, açıkcası ben aranan değerlerin benzersiz olmasına karar vererek ve tablolarımı da buna göre düzenleyerek bu işten sıyrıldım :) Katkınız ve emeğiniz için hem size hem de çözüm üreten arkadaşlara çok teşekkürler. not : aslında bu bilgilendirme ve teşekkür notunu sabah yazmış ve göndermiştim. En azından ben gönderdiğimi düşünüyordum sanırım bir sorun olmuş. Şimdi başlık altında yeni mesaj olduğunu görünce girdiğimde fark ettim ki mesajım iletilmemiş. Sanki işim hallolluktan sonra bir daha yazmamışım gibi bir durum olmuş. Çok özür dilerim, herkese kolay gelsin iyi çalışmalar. Bu forum iyi ki var :)

Açıkçası, forumda çevrimiçi olduğunuzun ve konu sayfasını da ziyaret ettiğinizin farkındaydım ve
aynen belirttiğiniz gibi düşünmedim desem yalan olur.

İşiniz kolaylaştıysa mesele yok. Neticede geri bildirimi, geç de olsa gördük.
Destek verenlerin en hassas oduğu konudur geri bildirim.

Bence yeni bir konu açıp, satır sayıları birbirinden farklı (mevcut verilerinizde satır sayıları aynı idi ama ihtimal dahilinde olabilir)
ikişer sütunluk verileri (mevcut dört veri grubu) iki sütunluk bir liste haline getirmeye bakın,
halledemezseniz bunun için yeni konu açın ve çözüme ulaşın.
Forumda arama yaparsanız bunun gibi çok sütunlu verinin tek sütunlu hale getirilmesi gibi konuların var olduğunu sanıyorum.
Forum sayfalarının üst orta kısmını kullanarak ARAMA yapınız.

İki sütunluk tek veri bloku elde ederseniz sorunsuz formül oluşturmak çok kolaylaşır, denemek lazım ama mevcut formül eksiksiz/sorunsuz sonuç da verebilir.

Kolay gelsin.
.

Açıkçası, forumda çevrimiçi olduğunuzun ve konu sayfasını da ziyaret ettiğinizin farkındaydım ve
aynen belirttiğiniz gibi düşünmedim desem yalan olur.

İşiniz kolaylaştıysa mesele yok. Neticede geri bildirimi, geç de olsa gördük.
Destek verenlerin en hassas oduğu konudur geri bildirim.

Bence yeni bir konu açıp, satır sayıları birbirinden farklı (mevcut verilerinizde satır sayıları aynı idi ama ihtimal dahilinde olabilir)
ikişer sütunluk verileri (mevcut dört veri grubu) iki sütunluk bir liste haline getirmeye bakın,
halledemezseniz bunun için yeni konu açın ve çözüme ulaşın.
Forumda arama yaparsanız bunun gibi çok sütunlu verinin tek sütunlu hale getirilmesi gibi konuların var olduğunu sanıyorum.
Forum sayfalarının üst orta kısmını kullanarak ARAMA yapınız.

İki sütunluk tek veri bloku elde ederseniz sorunsuz formül oluşturmak çok kolaylaşır, denemek lazım ama mevcut formül eksiksiz/sorunsuz sonuç da verebilir.

Kolay gelsin.
.

Sayın Ömer Baran ifade ettiğiniz gibi geri bildirim çok önemli, insanlar sizin için bir emek harcıyorlar ve sizden beklenen sadece bir teşekkür ve geri dönüp işe yarayıp yaramadığını söylemek. Ben açıkcası öyle çok ciddi bir birikime sahip değilim excelde o nedenle şimdilik daha çok işin soru soran kısmındayım ama geri bildirimde bulunmamanın hoş olmayan bi durum olacagını tahmin etmek zor değil :) Sadece daha önceki mesajımda da ifade ettiğim gibi yazdığım mesajda bir sorun oluştu muhtemelen.Ama Allah tan erken fark ettim :)

Dosya ile ilgili de şöyle bir durum var ki bu dosya farklı kişiler tarafından kullanılacak. Yani tabloların bulunduğu sayfada birden fazla tablo olacak ve bağımsız kişiler, buraya kendileri ile ilgili tabloda veri girişi yapacaklar. Bu nedenle böyle bir yapı zorunlu oluyor, aksi halde hem aşağı doğru uzayıp giden bir veri listesinde herkes kendi ile ilgili kısmı bulmakla uğraşacak hem de açıkcası görsel tasarım açısından çok yavan olacak. Bu hali daha güzel ve kullanışlı oldu. Sayenizde de zaten beklentimizi karşılayan bir formüle ulaşmış olduk. Sorun kalmadı bizim için :) Tekrar elinize kolunuza sağlık. İyi günler, iyi çalışmalar diliyorum.

Geri