• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyarada şart nasıl olur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ugurabi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Sayfa1 a2'yi Sayfa2 C sütununda ara. (a3'ü ara, a4'ü ara diye gidiyor)

bulduğu satırdaki d sütunu değeri Sayfa1 deki B1'e eşit ise, (B1 sabit) bulduğu satırdaki g sütunu değerini Sayfa1 deki B2'ye yazsın. (B3'e yaz, B4'e yaz diye gidiyor)

Sayfa1 B2'ye alttaki formülü yazdım ama formül eksik. 2. satırda yazdığım şartı tamamlayamadım.

=DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!C6:G31;5;0)

Teşekkürler

Merhaba,

Örnek dosya yükleyebilir misiniz?

Merhaba.

Anladığım kadarıyla aşağıdaki formül istediğiniz sonucu verir.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="Red"]YADA[/COLOR]($A2="";[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR](Sayfa2!$C$6:$C$31;$A2)=0);"";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2;Sayfa2!$C$6:$G$31;[B][COLOR="Blue"]2[/COLOR][/B];0)=$B$1;[COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2;Sayfa2!$C$6:$G$31;[B][COLOR="blue"]5[/COLOR][/B];0);""))[/FONT]

Merhaba.

Anladığım kadarıyla aşağıdaki formül istediğiniz sonucu verir.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="Red"]YADA[/COLOR]($A2="";[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR](Sayfa2!$C$6:$C$31;$A2)=0);"";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2;Sayfa2!$C$6:$G$31;[B][COLOR="Blue"]2[/COLOR][/B];0)=$B$1;[COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($A2;Sayfa2!$C$6:$G$31;[B][COLOR="blue"]5[/COLOR][/B];0);""))[/FONT]

Ömer Hocam,

Neden bilemiyorum ama formül çalışmadı.
Bu senaryo ve bağlantılı olan daha önce yanıtladığınız soru ile ilgili bir dosyayı http://www.excel.web.tr/f14/lk-satyr-hep-bo-kalsyn-t161135.html mesajınızada yazmıştım.

Dosyayı inceleme fırsatınız olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

Geri