• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyarada küçük hataları gözardı ederek sonuca ulaşmak.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

unur

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2000 Türkçe
Ev:Excel xp Türkçe
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Şöyle bir şeye ihtiyacım var.Düşeyara formülünü kullanarak sonuca ulaşıyorum proplem yok. Ancak küçük hataları gözardı ederek doğru sonuca ulaşabilirmiyiz.Örnek dosya ektedir.Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

. . .

Şahsi fikrim ,
programlama mantığına aykırı olur.
Daha çok verinin olduğu çalışmalarda hatalı sonuç için açık kapı bırakılmış olur.

. . .

Merhaba,

Bu konuda Hüzeyin Bey'e katılıyorum.

Arkadaşlar iyi akşamlar.
Şöyle bir şeye ihtiyacım var.Düşeyara formülünü kullanarak sonuca ulaşıyorum proplem yok. Ancak küçük hataları gözardı ederek doğru sonuca ulaşabilirmiyiz.Örnek dosya ektedir.Yardımcı olursanız sevinirim.

.

Bunu inceleyin.

.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler.Sayın Yurttaşın verdiği örnek gerçekten işe yarayacak.18000 verinin içinde 6500 veriyi arıyorum.Dolayısıyla tüm ihtimalleri değerlendirerek işin hamallığını en aza indirmek için uğraşıyorum.Aynı mantıkla sağdan kullanarak da düşeyara yapılabilir. Belki çok aykırı bir mantık ama;
Peki buna benzer bir mantıkla ortadaki verilerden düşeyara kullanabilir miyiz.Örnek: sağdan yada soldan 2 karaktere bakarak değilde; soldan 2 karakter ile sağdan 2 karakter arasında kalan bölümden de aynı mantıkla düşeyara kullanabilirmiyiz?
Teşekkürler.

,

Şöyle bir şey:

Kod:
=VLOOKUP("*"&MID(A2;ROUNDDOWN(LEN(A2)/2;0);2)&"*";Sayfa1!$A$2:$B$10;2;0)

Kod:
=DÜŞEYARA("*"&PARÇAAL(A2;AŞAĞIYUVARLA(LEN(A2)/2;0);2)&"*";Sayfa1!$A$2:$B$10;2;0)

.

Yurttaş formülün ne demek istediğiniz anlamasam da olumlu sonuç veriyor.Çok Teşekkürler elinize sağlık.

Yurttaş formülün ne demek istediğiniz anlamasam da olumlu sonuç veriyor.Çok Teşekkürler elinize sağlık.

.

İlk verdiğim formül sözcüğün solundaki 2 harfini arıyordu.

Bunu sağındaki 2 harfe uyarlayabilirsiniz.

Yukarıda verdiğim formül: sözcüğün ortasındaki 2 harfini arıyor.

Bu üç formülü birlikte kullanarak mümkün olduğu kadar sonuca yaklaşabilirsiniz.

.

.

Merhaba

Alternatif olarak ek dosyayı inceleyiniz.

Not: Mükerrer kayıtlarda hatalı sonuç verir!

Ekli dosyalar

.

İlk verdiğim formül sözcüğün solundaki 2 harfini arıyordu.

Bunu sağındaki 2 harfe uyarlayabilirsiniz.

Yukarıda verdiğim formül: sözcüğün ortasındaki 2 harfini arıyor.

Bu üç formülü birlikte kullanarak mümkün olduğu kadar sonuca yaklaşabilirsiniz.

.

.

Çok Teşekkürler. Emeğinize sağlık. Bu üç formülü birleştirebilirmiyim bilemiyorum. Yarın esas dosya üzerinde deneyeceğim.
Hatta buna normal düşeyara formülünü de katarak 4'ünü birarada kullanabileceğim bir formül yapabilirsem, o kadar verinin içinde geriye kalanlar teferruattan ibaret olacak.
Teşekkürler.

Arkadaşlar herşey için teşekkürler.Allah razı olsun.Süleyman Bey alternatif formül gerçekten güzelmiş Teşekkürler.

Süleyman Bey sizin gönderdiğiniz doaya akşam evde gayet güzel çalışıyordu.İşyerindeki bilgisayarda formülün başına =_xlfn.IFERROR çıkıyor ve formül çalışmıyor ne yapmam gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar herşey için teşekkürler.Allah razı olsun.Süleyman Bey alternatif formül gerçekten güzelmiş Teşekkürler.

Süleyman Bey sizin gönderdiğiniz doaya akşam evde gayet güzel çalışıyordu.İşyerindeki bilgisayarda formülün başına =_xlfn.IFERROR çıkıyor ve formül çalışmıyor ne yapmam gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba
=_xlfn.IFERROR hatası, excel 2003'ün eğerhata fonksiyonunun desteklemediğini gösterir.
2003 excel kullanacaksanız eğerhata fonksiyonu yerine ehatalıysa fonksiyonunu kullanmanız gerekir.

Teşekkürler Süleyman Bey.Yarın işyerinde tekrar deneyeceğim.

Geri