• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyarada aynı veriyi sorgulama.

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar 25 bin satırlı bir dosyam var. Bu dosyada ekte göreceksiniz birden fazla kriter var.1'inci kriter "adsoyad" 2'inci kriter "şehir" 3'üncü kriterde tarih. Yalnız bu tarih herzaman aynı olmayabiliyor. Yani aradığımız tarih listede yoksa 1 hafta sonraki aynı kişiye karşılık gelen sonucu almak istiyorum. Tek handikap mükerrer kayıt olmaması gerekli.Bu sütunları birleştirerek düşeyara yaptım ancak bu seferde tarih birebir olmayınca sonucu alamadım.İndis,eğer vs gibi formülleri denedim ama işin içinden çıkamadım.

Yardımlarınızı tavsiyelerinizi örneklerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Dosya ektedir.Ekli dosyayı görüntüle örnek.xlsx

şunu mu istiyorsunuz:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$7=A20)*($B$2:$B$7=B20)*($C$2:$C$7=C20)*($D$2:$D$7=D20)*$E$2:$E$7)

Arkadaşlar 25 bin satırlı bir dosyam var. Bu dosyada ekte göreceksiniz birden fazla kriter var.1'inci kriter "adsoyad" 2'inci kriter "şehir" 3'üncü kriterde tarih. Yalnız bu tarih herzaman aynı olmayabiliyor. Yani aradığımız tarih listede yoksa 1 hafta sonraki aynı kişiye karşılık gelen sonucu almak istiyorum. Tek handikap mükerrer kayıt olmaması gerekli.Bu sütunları birleştirerek düşeyara yaptım ancak bu seferde tarih birebir olmayınca sonucu alamadım.İndis,eğer vs gibi formülleri denedim ama işin içinden çıkamadım.

Yardımlarınızı tavsiyelerinizi örneklerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Dosya ektedir.Ekli dosyayı görüntüle 151273

Örnek dosyanızda Sipariş Numarası her İsim, Tarih ve Şehir için TEK midir, Sipariş Numarası tekrar eder mi?
Arama kriteri olarak kullanılabilir mi?

Aslında evet, sipariş numarası aynı tarih ve aynı kişi için sabit, ancak arama kriteri olarak kullanamıyorum. Çünkü gerçekte ilk önce sipariş numarasını bulmak gerekli.zaten yukarıdaki açıklamamda da sipariş numarasını kriter olarak belirtmedim. Kişi,şehir ve tarih arama kriterim ancak aynı tarihte aynı kişiden 2 ve daha fazla kayıt olabiliyor. Birde tarih kriteri uymadığında o kişiye ait en yakın tarihi baz alarak sipariş numarasını getirmeli. Uğraştım ama işin içinden çıkamadım. Çözülürse çok dua ederim :)

şunu mu istiyorsunuz:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$7=A20)*($B$2:$B$7=B20)*($C$2:$C$7=C20)*($D$2:$D$7=D20)*$E$2:$E$7)

Bu formül uymuyor hocam çünkü tarih bazen değişebiliyor. Yani bir datada aynı isim ve şehirde olan kişinin sipariş tarihi 22.04.2013 iken birkaç satır altta aynı kişi ve şehirden 18.04.2013 tarihli bir sipariş daha var. O yüzden topla.çarpım formülünü uyarlayamadım.

Aslında evet, sipariş numarası aynı tarih ve aynı kişi için sabit, ancak arama kriteri olarak kullanamıyorum. Çünkü gerçekte ilk önce sipariş numarasını bulmak gerekli.zaten yukarıdaki açıklamamda da sipariş numarasını kriter olarak belirtmedim. Kişi,şehir ve tarih arama kriterim ancak aynı tarihte aynı kişiden 2 ve daha fazla kayıt olabiliyor. Birde tarih kriteri uymadığında o kişiye ait en yakın tarihi baz alarak sipariş numarasını getirmeli. Uğraştım ama işin içinden çıkamadım. Çözülürse çok dua ederim :)
Dosyanızda E11 hücresine

İngilizce Excel için:
Kod:
=INDEX(E$2:E$7;SUMPRODUCT(MATCH($A11&$B11&$C11;$A$2:$A$7&$B$2:$B$7&$C$2:$C$7;0)))
Türkçe Excel için:
Kod:
=İNDİS(E$2:E$7;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($A11&$B11&$C11;$A$2:$A$7&$B$2:$B$7&$C$2:$C$7;0)))
D11 Hücresine
İngilizce Excel için:
Kod:
=INDEX(D$2:D$7;SUMPRODUCT(MATCH($A11&$B11&$C11;$A$2:$A$7&$B$2:$B$7&$C$2:$C$7;0)))
Türkçe Excel için:
Kod:
=İNDİS(D$2:D$7;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($A11&$B11&$C11;$A$2:$A$7&$B$2:$B$7&$C$2:$C$7;0)))

formülünü uygulayıp, aşağıya kadar kopyalayınız.

Sayın turist deneyip burda paylaşacağım. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosyanızda E11 hücresine

İngilizce Excel için:
Kod:
=INDEX(E$2:E$7;SUMPRODUCT(MATCH($A11&$B11&$C11;$A$2:$A$7&$B$2:$B$7&$C$2:$C$7;0)))
Türkçe Excel için:
Kod:
=İNDİS(E$2:E$7;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($A11&$B11&$C11;$A$2:$A$7&$B$2:$B$7&$C$2:$C$7;0)))
D11 Hücresine
İngilizce Excel için:
Kod:
=INDEX(D$2:D$7;SUMPRODUCT(MATCH($A11&$B11&$C11;$A$2:$A$7&$B$2:$B$7&$C$2:$C$7;0)))
Türkçe Excel için:
Kod:
=İNDİS(D$2:D$7;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($A11&$B11&$C11;$A$2:$A$7&$B$2:$B$7&$C$2:$C$7;0)))

formülünü uygulayıp, aşağıya kadar kopyalayınız.

Hocam dediğiniz gibi uyguladım kendi listeme,Tarih yani yani her iki tarafta da a hücresi birebir aynı ise sonucu veriyor. Benim yapmak istediğim eğer aynı tarih yoksa o tarihten sonraki en yakın tarihi vermesi. Bunu yapabilir miyiz?

Hocam dediğiniz gibi uyguladım kendi listeme,Tarih yani yani her iki tarafta da a hücresi birebir aynı ise sonucu veriyor. Benim yapmak istediğim eğer aynı tarih yoksa o tarihten sonraki en yakın tarihi vermesi. Bunu yapabilir miyiz?

Guncel.Yardim lutfen

Evet hocam eğer tarih tutmuyorsa en yakın tarihi bulup getiriyor elinize sağlık ancak.Şöyle bir durumda var. Ekteki dosyada boyayarak gösterdim. Sorun şu eğer aynı tarihten varsa yani tüm veriler aynıysa yine bir sonraki en yakın tarihi alsın. Bu mümkün müdür? Yoksa olabileceği en iyi durum bumu?Ekli dosyayı görüntüle 151436

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Geri