• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara'da 2. 3. 4. değerleri çağırmak

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Merhaba,

Ekteki dosyada göreceğiniz üzere "Tablo" sayfasındaki verilerinin bazılarını "sayfa1" sayfasına çekmek istiyorum. Malum düşeyara işlevinde ilk değer çağrılıyor.

Tekrarlanan satırların 2. 3. ya da 4. değerlerini nasıl çağırabilirim?

Ekteki dosyada tekrarlanan satırların bazılarını kalın karakterde belirttim.

Kullandığım standart formül;

=DÜŞEYARA(A9;TABLO!$A$1:$AB$396;KAÇINCI($B$1;TABLO!$A$1:$AR$1;0);0)

TABLO sayfasına yeni veriler eklendiğinde verilerin satır numaraları da değişecek dolayısıyla düşeyara'daki tablo dizisini daraltmak başarılı sonuç vermiyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

selam,
mali konular bana hep "öcü" gibi geldiğinden olsa gerek, dosyanıza baktığımda ne yapılması gerektiğini tam olarak anlayamadım.
(Umarım, diğer üyelerden dosyanıza çözümler gelebilir ama, ben yine de
genel anlamda , çoklu kriterlerde değer aramaya yönelik bir örnek hazırlamaya çalıştım. Daha fazla çözüm yaratılabilir tabi ki, örnekte bunlardan bazıları mevcut. Umit ederim faydalı olur.)
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Teşekkür ederim emeğiniz için.

Bahsettiğiniz yöntemler ile belirli bir sütundan veri çekmek ideal olacaktır. Ancak tablo sayfasındaki satırların yerleri değişecek. O yüzden düşeyara da kaçıncı fonksiyonunu kulllandım.

=EĞERHATA(İNDİS(D4:D24;KÜÇÜK(EĞER(B4:B24=H5;SATIR($1:$21));H6));H5&" "&H6&" defa tekrar etmiyor")

Yukarıdaki formüldeki fonksiyonu düşeyara da yapabilsek sanırım sorun çözülecek. Belki de fonksiyonlar ile çözülmüyordur bu durum :( .

Dizi formüllerin mantığını hiç bilmiyorum. Belki o yüzdende çözemedim sanırım problemi.

Teşekkürler :)

selam,
DİZİ formüllerinden önce normal formüllerden durumunuza uyanları araştırın derim. Dizi formüller sayfa içerisinde çok hücreye yazılacaksa eğer hesaplamalarda / veri girişlerinde kasılmalar olacaktır. Ne kadar çok hücrede DİZİ formül o kadar çok kasılma demektir. Bir de tabi ki DİZİ formüllerin başvurduğu satır / sütun sayısı da buna etkendir.

Alternatif olarak ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Geri