• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
değerli form uzmanları başlık size basit gelebilir ama ben işin içinden çıkamadım ekte bir dosya gönderiyorum dosyaya bakıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba.

000 sayfası B19'daki formülü aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.
Sorunun sebebi arama yapılan alandaki değerlerin METİN olmasındandır. Bu yüzden &"" eklendi.
Kod:
=DÜŞEYARA([B][COLOR="Red"]$[/COLOR][/B]A19[B][COLOR="Red"]&""[/COLOR][/B];Sayfa2![COLOR="red"][B]$[/B][/COLOR]B[B][COLOR="red"]$[/COLOR][/B]2:[B][COLOR="red"]$[/COLOR][/B]J[B][COLOR="red"]$[/COLOR][/B]6;[B][COLOR="red"]SÜTUNSAY($A$19:A19)+1[/COLOR][/B];0)
Kırmızı $ işaretleri ile arananın sütunu, arama yerinin tüm alanı sabitlenmiş, formülü sağa kopyalarken kolaylık bakımından da, 2, 3 yerine SATIRSAY işlevi kulllanılmıştır.

sayın ömer cevap için teşekkür ederim formül yana doğru çekilince çalışıyor ama aşağı doğru çekilince yine yok hatası veriyor bunun sebebi ne olabilir ayrıca aranan değer bulunamadı ise yok yerine hücre boş kalabilirmi tekrar teşekkürler

Merhaba.
B19 hücresi için, formülü aşağıdaki ile değiştirirseniz, aranan değer bulunamadığında sonuç BOŞ dönecektir.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A19&"";Sayfa2!$B$2:$J$6;SÜTUNSAY($A19:A19)+1;0));"";DÜŞEYARA($A19&"";Sayfa2!$B$2:$J$6;SÜTUNSAY($A19:A19)+1;0))

sayın ömer cevap için teşekkür ederim formül yana doğru çekilince çalışıyor ama aşağı doğru çekilince hücre boş olarak geliyor bu formülü aşağı doğruda çoğaltma şansimız varmı teşekkürler

Sayın Pylor Hocam bende Ömer hocanın verdiği kodu sizin kitap 1 çalışmasında denedim formül
sağda çeksen çalışıyor aşağı çek sende çalışıyor
aşağı doğru çektiğin zaman değer aldığı yerde bir değer yoksa veri vermiyor oraya sicil no yazdığın zaman formül çalışacaktır.

Sayın olayadam bende denedim ama çalışmıyor ben excel 2003 versiyonu kullanıyorum bu verileri 2010 versiyonundan aldım bundan dolayı olabilirmi acaba

Sayın olayadam bende denedim ama çalışmıyor ben excel 2003 versiyonu kullanıyorum bu verileri 2010 versiyonundan aldım bundan dolayı olabilirmi acaba

Tekrar merhaba Sayın pylor.
Formülde sorun yok ve formül excel versiyonunuza (2003) göre hazırlanmış bir formül idi.
Anladığım kadarıyla ya siz soruyu eksik ifade ediyorsunuz ya da gerçek belgeniz ile örnek belgenizin yapıları farklı.

Bence, olması gereken birkaç sonucu elle hücrelere yazarak ve asıl belgenizle aynı yapıda bir örnek belge hazırlayıp tekrar yüklemenizde yarar var.

Sayın ömer dosyanın aslını gönderiyorum ilk başta göndermediğim için kusuruma bakmayın

Ekli dosyalar

Merhaba.
C2892 hücresine;
Kod:
=EĞER($B2892="";"";EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI("*"&$B2892&"*";Sayfa2!$B$1:$B$1762;0));"";İNDİS(Sayfa2!$B$1:$H$1762;KAÇINCI("*"&$B2892&"*";Sayfa2!$B$1:$B$1762;0);KAÇINCI(C$1;Sayfa2!$B$1:$H$1;0))))
formülünü uygulayın ve sağa doğru bir hücre yani D2892 hücresine kopyalayın.
Sayfa1'deki sicil numaralarının tümü Sayfa2'de YOK, bu nedenle tüm sütuna uygularsanız formüllerin bir kısmı (sayfa2'de olmayan sicil numaralarına ait bilgiler) BOŞ sonuç verecektir.

Bu arada sanırım belgenizdeki bilgiler gerçek bilgiler, bu nedenle belgeyi kaldırmanızda yarar var, birilerinin sicil numarası, adı soyadı, TC Kimlik Numarası, banka hesap numaraları ortalıkta dolaşmasa iyi olur.

Bir şeyi yazmayı unutmuşum, Sayfa1'deki ve Sayfa2'deki aramayla ilgili başlıkların (SİCİL NO / TC KİMLİK NO / AD SOYAD) AYNI olmasını sağlayınız, yoksa formül çalışmayacaktır.

Sayın ömer formül işe yaradı sorunsuz çalışıyor çok teşekkür ederim iyi akşamlar

Geri