• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar, excelde kayıtlı bir çalışmam var bu çalışmada aynı sayfada bir futbol liginin, maç fikstürü ve puan durumu var, düşeyara folmülünü kullanarak, fikstürdeki maçların yanına ilgili takımların puan durumlarını eklemek istedim ama yapamadım, acaba yanlış formülmü kullandım. Sorun ne olabilir arkadaşlar?

http://s3.dosya.tc/server20/X4TTbI/_rnek.xlsx.html

Puan durumu derken neyi ifade ettiniz? Orada birçok sütun var, hangi değerin gelmesini istiyorsunuz? TG, TB, AG, MS vs.

mesala ilk satırda hafta yazıyor, 34. haftanın maçlarının yanınında yandaki puan durumunda 33. haftanın takımların durumunu eklicem yani arsenal - chelsa 34. hafta hemen yanınada arsenalin puan durumundaki galibiyet beraberlik mağbuliyet attığı gol yediği gol vb hemen yanınada chelsa nin verilerini eklicem düşeyara ile yapmaya çalıştım ama beceremedim. Kısacası takımların yanına puan durumundaki verileri eklemek istiyorum.

Merhaba, benzer bir konuda yıllar önce bende ben yardım istediğimde bana verilen formül sizin sorunuzun ilk kısmına uygulanabilir.

Ev sahibi puanlarını almak için
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa1!$T$2:$T$21;KAÇINCI(Sayfa1!B2;Sayfa1!$F$2:$F$65536;0);1));"";İNDİS(Sayfa1!$T$2:$T$21;KAÇINCI(Sayfa1!B2;Sayfa1!$F$2:$F$65536;0);1))

Misafir puanlarını almak için
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa1!$T$2:$T$21;KAÇINCI(Sayfa1!C2;Sayfa1!$F$2:$F$65536;0);1));"";İNDİS(Sayfa1!$T$2:$T$21;KAÇINCI(Sayfa1!C2;Sayfa1!$F$2:$F$65536;0);1))

Tabi burda B,C ve F sütunlarına yazdığın takım isimleri birebir aynı olmalı.

Ama devamı olarak 35. hafta için 34. hafta bilgilerini nasıl alabilirim derseniz benim şuanki bilgim onun için bir çözüm üretemez gibi.

İyi çalışmalar.

hangi veriyi çekmek istiyorsan ilgili sütun harfini T yerine yazman yeterli

Geri