• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba.Elimde 2 farklı dosya var ikisi de yaklaşık 4000'er kişilik.Dosyalardan birinde adres telefon numarası mahalle doğum tarihi vs bilgiler yer almakta.Diğer dosyada ise sadece ad soyad ve telefon numaraları yer almakta.Yapmak istediğim şey bu 2. dosyadan telefon numaralarını daha geniş kapsamlı olan dosyada aratıp eşleşmelerini sağlayıp mahalleleri tespit etmek ve ad-soyad,telefon yazan dosyada yeni bir sütun halinde mahalleleri de göstermek.
Şimdiden çok teşekkürler.Saygılar.

Her iki dosyanın birer örneğini paylaşabilir misiniz.

Dosyanın bir kısmı eklenmiştir.Sol taraftaki hücreler yanlarına mahallelerini eklemek istediklerim.Sağ taraftaki hücreler de mahalle verilerinin çekileceği genel liste

Ekli dosyalar

Yazacağımız fonksiyonun düzgün çalışması için sol taraftaki tabloda yer alan telefon numaraları ile sağdaki numaraların aynı biçimde olması gerekir. Bu nedenle sağdaki telefon numaralarının başında bulunan sıfırları sildim.

Ekli dosyalar

Kusura bakmayın lütfen o detayı kaçırmışım doğru söylüyorsunuz.Ekteki dosyanızı da anlamadım :/ ve profil bilgilerimde eski yazdıklarım kalmış onu güncelledim excel 2010 kullanıyorum

Özür dilerim, yanlış dosya eklemişim.
Sizin dosyanız bu;

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkür ederim fakat yolladığınız dosya ile benim dosyamı birleştirip aşağı sürüklediğimde fonsiyon çalışmadı #YOK hatasını aldım.

İlginiz için teşekkür ederim fakat yolladığınız dosya ile benim dosyamı birleştirip aşağı sürüklediğimde fonsiyon çalışmadı #YOK hatasını aldım.
Merhaba,

Hata aldığınız dosyayı ekleye bilir misiniz?

DÜŞEYARA() fornsiyonunda bire bir eşleşme önemlidir. Bu yönde verilerinizi yeniden kontrol ediniz.

Hata aldığım dosya bu.İlk yolladığım örnek dosyasında 100 kişi vardı tabi ki benim de ilk başta dediğim gibi yaklaşık 4000 kişilik bir liste bu.Örnekteki 100'ün üstüne bir 100 daha ekleyip sağlamasını yapayım çalışırsa formülü anlayıp genel tabloda uygulayayım dedim ama bu hatayı alınca bir şey yapamadım,hatanın nedenini de anlamış değilim :/ Yine de teşekkür ederim Mehmet Bey'e.

Ekli dosyalar

Kod:
=DOLAYLI(BİRLEŞTİR("j";KAÇINCI(E3*1;N:N;0)))

Bu şekilde deneyiniz. Sayılarınız bir bölümü "sayı" bir bölümü "metin" olrak giriş yapılmıştır. *1 ile metin formatında girileb değerleri sayıya çevirirsiniz.

Mahir bey ne kadar teşekkür etsem azdır.Çok çok sağolun ufacık bir eklemeyle saatlerimi kurtardınız. :)

Son olarak bir şey daha soracağım lütfen mazur görün.Benim bu sağ taraftaki ana listeyi silmem gerekiyor ama anlayacağınız üzere onları sildiğim an formül geçerliliğini yitirip bütün satırlar #YOK a dönüşüyor.O işi nasıl halledebilirim? Sadece sol taraftaki ad soyad numara ve mahalleler kalsın istiyorum.

Formüllü alanı kopyalayın ve aynı yere özel yapıştır > değerler ile yapıştırın. formülden kurtarmış olursunuz. Sonrada istediğiniz gibi silebilirsiniz.

Geri