Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler öncelikle,
Benim asıl istediğim, H sütununda bulunanları DÜŞEYARA fonksiyonu ile C ve D sütunlarında aranarayarak "100.." ile başlayan numaraları J sütununa yazması.
Bence biraz daha uygun örnek koymalısınız. H sütunundakiler C sütununda yok. Düşeyara fonksiyonu sadecekuralına uygun olarak çalışır. DÜŞEYARA(kimi;hangi aralıkta;kaçıncı sütunda;YANLIŞ) şeklinde olmalı.
Kolay gelsin
Tevfik bey kural doğru ancak aranan veri farklı yerlerden farklı kriterlerle bir yerlerden alınıyorsa ve o hücrenin boş veya istenen değer olmaması durumunda #YOK uyarısı veriri o zaman EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA formülünü yazarsanız hatayı göstermeyecektir ve boş gösterecektir. Kolay gelsin
H sütununda olan değerlerin hepsi D sütununda yer alıyor. Benim istediğim D sütununda bulunan değerin yanında yer alan değerleri DÜŞEYARA fonksiyonu ile getirmesi.
tolgaigdir bey çalışmanızı yada örnek bir çalışmayı dosya.tc ile paylaşırmısınız. Yardımcı olalım.Altın üye olmadığım için yardımcı olamıyorum ve dosyanızı indiremiyorum
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.