• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara yaklaşık metin eşleşmesi

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
Merhaba

ekteki dosyamda aynı şirket isimleri

cari kodu şirket ismi - muhasebe kodu şirket ismi şeklinde yazılı yeni başladım fakat gerçek dosyamda bir hayli kod var eşleştirmem gereken yardımcı olur musunuz örneği vardı fakat diğer bilgisayarım bozuk şu an bakamıyorum teşekkürler ilginiz için
Örneğin ST0001 ALi KESİMLİ ile başlayan ilk 2 sütun cari hesap kosu ve bu cari hesap kodları 2000 tane yanında 120....... İle başlayan sütun ise muhasebe kodları cari hesap korlarındaki isimleri muhasebe de ki isimlerle eşleştirip muhasebe isimlerinin yanına cari kodlarını getirmesini istiyorum muhasebe de îsimle birebir aynı olmadığı için örnekte muhasebe ki isimler kısaltışmış daha uUn veya kısa olabiliyor A.Kesimli veya Ali k. Gibi umarım anlatabilmişimdir

Ekli dosyalar

hocam çok karmaşık anlatmışsın, anlayamadım doğrusu. düşeyara yapmak için 2 alanın birbirine eşit olması gerekiyor, ya kodun yada adın, yada herhangi bir sayının.

Merhaba abaran bey

şöyle özetlemeye çalışayım 2 tane isim var birbirine benzer Örneğin

A B C D E
001 Serkan kaya 120 Serkan Ka. 001

düşeyara olmasada olur formül ya kod benim yapmak istediğim e sutununda Serkan Kaya'yı b'den kriter alarak D de aynı ismi bulup a daki kodu yazsın anlatabildim mi acaba inşallah olur bugun kullanacam yetişirse

ok.

ok. şimdi ben sana dosyayı iletiyorum. bir incele.. bu formülde senin yaptığın hatayı da söyleyeyim. aradığın veri mutlaka ilk sütunda olması gerekiyor. formülü yaparken fx 'den yaparsan seni uyaran metinler karşına çıkıyor.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim elinize sağlık kullanacağım birazdan

iyi günler

ok. şimdi ben sana dosyayı iletiyorum. bir incele.. bu formülde senin yaptığın hatayı da söyleyeyim. aradığın veri mutlaka ilk sütunda olması gerekiyor. formülü yaparken fx 'den yaparsan seni uyaran metinler karşına çıkıyor.

ABARAN bey ekli dosyanızı ben uyarladım ama yapamadım tekrar orjinal halini ekliyorum

her muhasebe hs kodunun karşılığı yok ama örnek sarı ile işaretlediğim yerlerde de doğru gelmiyor

Ekli dosyalar

merhaba aynı sorun bende de var ama çözüm için örneği açamıyorum

yardım ltf.

Son düzenleme:
Geri