• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara yada Eğerli Formul Hk. Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akduman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

akduman

Misafir
Herkese İyi Akşamlar

Arkadaşlar elimde bir tablo var tabloda 300 isim olduğundan tektek beni uğraştırmaktadır. bir formülü çözemedim excelde pek iyi değilim konu hakkında yardımlarınızı esirgemeyiniz. Bazı yerlerde biraz farklı formuller denedim ama value yada vb. hatalar alıyorum.

=DÜŞEYARA(A1&A3:A5;Sayfa1!A:C;3;0) Şeklinde deniyorum ama olmuyor.

Sayfa2 A1 ile Sayfa1 A sütunu ve Sayfa2 Aylar ile Sayfa1 B sütunu eşleşiyorsa Sayfa1 C sütunundaki verileri Sayfa1 B sütununa getirmesini istiyorum.

AdsızvSMO0.png

Örnek dosyanızı eklerseniz daha kolay cevap bulabilirsiniz.

Merhaba,

forumda çoklu dişeyara olarak arama yapınız.

Çoklu düşeyara olarak aradım fakat dosyama uyarlıyamadım.

Hazırlık sayfasında girilen bilgilerin ahmet yada arif sayfasına ay,isim ve mesai vb. kontrolu yaparak verileri almasını istiyorum.

hocam bu formul ile ay ve başlıkları baz alarak veri alabiliyorum fakat bana bunun içine personel adınıda dahil etmem gerekiyor. yardımlarınızı bekliyorum.

=İNDİS(Hazırlık!$C$5:$O$208;KAÇINCI($K6;Hazırlık!$B$5:$B$208;0);KAÇINCI(L$4;Hazırlık!$C$3:$O$3;0))

Ekli dosyalar

formule ismide ekleyip şu şekilde kullandığımda hata veriyor, ama hazırlıkta yazdığım rakamı veriyor. Formülü kontrol edebilirmisiniz rica etsem sizce bu formul ismi kontrol ediyormu ?
Kod:
=İNDİS(Hazırlık!$C$5:$O$208;KAÇINCI($K6;Hazırlık!$B$5:$B$208;0);KAÇINCI(L$4;Hazırlık!$C$3:$O$3;0);KAÇINCI($A$1;Hazırlık!$A$5:$A$208;0))

Ahmet L6 hücresinde deneyin,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Hazırlık!$A$5:$A$208=$A$1)*(Hazırlık!$C$3:$O$3=L$4)*
(Hazırlık!$B$5:$B$208=K$6)*(Hazırlık!$C$5:$O$208))

Mahir Bey denedim fakat sadece tek sayı alıyor diğer ay daki sayıları da aynı yazıyor

K$6=$K6 olarak değiştirin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Hazırlık!$A$5:$A$208=$A$1)*(Hazırlık!$B$5:$B$208=[COLOR=Red]$K6[/COLOR])*
(Hazırlık!$C$3:$O$3=L$4)*(Hazırlık!$C$5:$O$208))

çok teşekkür ederim Mahir bey ellerinize sağlık. sizi de yorduk kusuruma bakmayın. hayırlı akşamlar.

Yapılan işlemi ters olarak yapmak istiyorum fakat Ayrı ayrı sayfalardan sabit kodla veri almamda mümkün mü ? ahmet, arif gibi bir sürü sayfam var, bu sayfalardan hazırlık sayfasına veri alabilir miyim. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Yapılabilir. Uygun bir zamanda dosya paylaşırım.

Mahir bey şimdiden elinize emeğinize sağlık, mümkün ise makro değilde formül olarak yapabilir misiniz.

Merhaba Sayın akduman
İyi Çalışmalar
Ekli Dosyayı denermisiniz.

Ekli dosyalar

ZorBey dosya için teşekkür ederim fakat kendi dosyama formülü derleyip eklediğimde #BAŞV! hatası veriyor.

Hazırlık sayfasındaki başlıklarla
diğer sayfadaki başlıklar ayni olmalıdır
Sayfa isimleri personel adı ile ayni olmalıdır.
Bunlara dikkat edin lütfen.

ZorBey dosyayı ekledim isimler aynı zaten tek fark bilgileri MALİYET sayfasına çekmem bir göz atar mısınız dosyaya. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim iyiki sizler varsınız.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Formül oldu sandım ama yan yana yazmaya başladım. hep aynı rakamı tekrarlıyor yardımlarınızı bekliyorum tekrardan. şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri