• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DÜŞEYARA (vlookup) içinde formül kullanmak.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 & ACCESS 2007 ENGLISH
Arkadaşlar Selamlar;

Ben DÜŞEYARA formülü içinde SAĞ SOL dormülünü kullanmak istiyorum ancak düşeyara formülünün içine Rıght formülü kullandığım zaman formül çalışmıyor.

Örnek olarak;
A5 hücresinde 1 değeri olsun.

=VLOOKUP(A5,M3:N11,2,FALSE) yazdığım zaman formül çalışıyor. zaten bu bildiğimiz düşeyara formülü

ancak;
a5 hücresinde 45321 değeri olsun ve ben
=VLOOKUP(RIGHT(A5,1),M3:N11,2,FALSE) yazdığım zaman RIGHT(A5,1) kısmını "1" olarak almıyor ne N/A değeri veriyor.

Yukarıda anlattığım sorunu ekte size sunuyorum.

Yardımlarınız için size teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

tekrar Selamlar;

Muhtemelen,
RIGHT(A5,1) kısmını vlookup text olarak algılıyor ve bu nedenle N/A değeri veriyor.

tekrar Selamlar;

Muhtemelen,
RIGHT(A5,1) kısmını vlookup text olarak algılıyor ve bu nedenle N/A değeri veriyor.

Merhaba
Formülü
Kod:
türkçe
=DÜŞEYARA(SAĞDAN(E2;1)*1;$M$3:$N$11;2;YANLIŞ)
ingilizce
=VLOOKUP(RİGHT(E2;1)*1;$M$3:$N$11;2;YANLIŞ)
Şeklinde deneyin

İhsan Bey;
Formül dediğiniz gibi çalışıyor. Teşekkür ederim.
Bir şey daha eklemek istiyorum, RIGHT formülünü 1 ile çarparak number hale getirmek gerçekten zekice :)

Arama aralığını mutlak hale getirimediğimiz zaman formül çalışmıyor. Peki niçin arama aralığını mutlak hücre haline getirdik? Mantığı nedir?

İhsan Bey;
Formül dediğiniz gibi çalışıyor. Teşekkür ederim.
Bir şey daha eklemek istiyorum, RIGHT formülünü 1 ile çarparak number hale getirmek gerçekten zekice :)

Arama aralığını mutlak hale getirimediğimiz zaman formül çalışmıyor. Peki niçin arama aralığını mutlak hücre haline getirdik? Mantığı nedir?

Sanırım anlatamadınız dosyada örneklerle anlatır mısınız

İhsan Bey selam;
Sorumun çözümünü buldum.
Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim,
Sağlıcakla kalın, saygılar.

Geri