• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ve yatay ara ile ilgili problem

Excel Vers. ve Dili
Office 2010Türkçe
Yardımcı olursanız sevinirim. örnek şablon ve içerisine açıklama koydum.

Merhaba kardeşim.
Bu konuda sadece bildiğim sizin hata yaptığınızdır.:)
Şöyle ki;
Makro soruları bölümünde fonksiyon sormuşsunuz.
Bu nedenle cevap almanız zor gibi.
Bence isteğiniz için "farklı bir başlıkla" yine bu makro bölümünde uygun makro isteyerek sorun.
Sorun sorununuz çözülür diye düşünüyorum.
Selametle kalın.

YANDAKİ KUTUYA İLK MAKBUZ NUMARASINI GİRDİĞİM ZAMAN O MAKBUZ NUMARASINI VE DEVAMINDAKİ 49 ADET MAKBUZUN YANDAKİ 2 NOLU ŞABLONA DEFTER SAYFASINDAN ALINARAK ŞABLONA GİRİLEN BİLGİLERİN OTOMATİK GELMESİNİ İSTİYORUM ANCAK DÜŞEYARA VEYA YATAYARA İLE ANCAK EN SOLDAKİ HÜCREYE AİT VERİLER GELİYOR. AYRICA 1 NOLU ŞABLONADA DEFTER SAYFASINDAKİ TOPLAM MAKBUZLARA UYGULANAN İŞLEMLERİ GÖNDERMEK İSTİYORUM. AMA BAŞKA MAKBUZ NUMARASI GİRİNCE HATA VERİYOR HERALDE SADECE DÜŞEYARA VE YATAYARA İLE BAŞKA HÜCRELERE İŞLEM YAPILAMIYOR. BUNLARI NASIL BİR FORMÜLLE YAPABİLİRİM?
Merhaba,
Bu açıklamadan birşey anlamak biraz zor.
Burada bahsettiğiniz "Şablon" nedir?
Sorgu sayfasında F1 ve K3 hücrelerine girilen sorgulara göre mi veri getirilenecek?
Örneğin; A FİRMASI (F1) - AA123650 (K3) makbuz numarasına kayıtlı Defter sayfası A,B ve C sütularındaki bilgileri mi listelenecek?

Merhaba,
Bu açıklamadan birşey anlamak biraz zor.
Burada bahsettiğiniz "Şablon" nedir?
Sorgu sayfasında F1 ve K3 hücrelerine girilen sorgulara göre mi veri getirilenecek?
Örneğin; A FİRMASI (F1) - AA123650 (K3) makbuz numarasına kayıtlı Defter sayfası A,B ve C sütularındaki bilgileri mi listelenecek?

Sorgu sayfasındaki A firması başlığı altında bulunan hazır bir şablonum ve yanındada Defter sayfasında yapılan işlemlerin genel toplamı olacak. Benim burdaki sıkıntım Düşeyara veya yatayara yaptığımda sadece en soldaki hücreler için işe yaraması. Firmalar yan yana ve altlarınada farklı firmalar gelecek ama bu formüllerle işlem yapınca hata veriyor. Sorgu sayfasında K3 hücresine makbuz numarasını girince yandaki şablona F1 hücresine firma adı gelecek ve altınada Defter sayfasında girmiş olduğum veriler gelecek. Ama hep hata alıyorum.

Geri