DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
aslında sekme değil 8 tane dosya var verileri oradan alacak (ben örneği basitleştirdim) . birbirinin aynısı olan hiç yok tek olacak
aslında sekme değil 8 tane dosya var verileri oradan alacak (ben örneği basitleştirdim) . birbirinin aynısı olan hiç yok tek olacak
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&Sayfa_İsimleri&"'!A1:A50");A1;DOLAYLI("'"&Sayfa_İsimleri&"'!B1:B50")))
Arkadaşlar ben düşeyara ile değeri aratıp bulduğum değerleri toplatmak istiyorum ama ana tabloda olan herşey diğer sayflarda olmadığı için hata veriyor bunu nasıl yapabilirim
sağolun arkadaşlar önerilerinizin çoğu işime yarayacak öneriler
@usubaykan
senin formülünü diğer sheetlere değilde diğer dosyalara nasıl uygulayabilirim yani başka sayfadaki verileri toplamak yerine başka dosyadaki verileri toplamak için
arkadaşlar mesela excel sayfamızın 2.sayfasında A kolonunda 5,1,1 koduna hakim bir kaç mal var mesela 5,1,1 çikolata 5.000 Adet 5,1,2 gofret 200 adet 5,1,1 çikolata 120 adet .... sayfa 1 de toplam alıyoruz diyelim düşeyara yaptırırken aynı zamanda 2.sayfada bulunan bu kalemleri toplatmanın bir yolu var mıdır? aynı zamanda da 2.sayfada olmayan kodu da sayfa 1 de #yok şeklinde etiketlemeyecek? istediğim şeyi ekteki dosyaya uygulayabilecek birisi var mıdır?
.yurttaş bey selam verdiğiniz örneklerde #Ad şeklinde kısımlar var tam olarak anlayamadım.
düşeyara ile toplatma örneği göremedim. benim soru için örnek dosyada iş kalemleri belki 6-7 tane gözüküyor ama orjinal dosyamda kodlarım 800-900 adet onun için etopla gibi bir formülle işi çözmem çok zor. her seferinde kod belirtmek işimi kolaylaştırmıyor. ama düşeyara eğer etopla gibi bir formülle birleştirilebiliyorsa işimi çözer.
=ETOPLA($A$1:$A$7;A2;$C$1:$C$7)
Selamlar,
Sayfa1 deki A sütun undaki verileri Sayfa2 deki A sütunundaki verilerle eşleştirerek eşleşen satırların Sayfa2 B sütunundaki toplamları alıp Sayfa1 deki B sütununa yazdıracak bir Kod rica ediyorum.
Forumda aradım genelde hep formülle çözülmüş sorular.
Teşekkürler...