• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ve toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan morego
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar ben düşeyara ile değeri aratıp bulduğum değerleri toplatmak istiyorum ama ana tabloda olan herşey diğer sayflarda olmadığı için hata veriyor bunu nasıl yapabilirim

Ekli dosyalar

dosyanızı tekrardan inceler misiniz
konsilide sayfasında sadece a sütunu dolu. diğer ocak ve şubat sekmelerinde B sütunu dolu neye göre yapılacak

tamam işte diğer iki sayfadaki değerleri toplayıp konsolideye yazmak istiyorum

peki bu şekilde kaçtane sekme olacak ocak şubat diye
ve içinde başka'da geçecek mi_?
örneğin
xxxx 1
yyyy 2
şeklinde hepsi tek mi olacak
yoksa
xxxx 1
yyyy 2
xxxxx 2
yyyy 4

gibi mi olacak

aslında sekme değil 8 tane dosya var verileri oradan alacak (ben örneği basitleştirdim) . birbirinin aynısı olan hiç yok tek olacak

aslında sekme değil 8 tane dosya var verileri oradan alacak (ben örneği basitleştirdim) . birbirinin aynısı olan hiç yok tek olacak

Merhaba;

Alternatif olsun eki inceleyiniz. Yazdığım formülde Ad tanımlaması kullanılmıştır. Ben örnekte sayfa isimlerinizi "D" sütununda sıralattım siz kullanmayacağınız bir sütuna yazabilir yada bunun için Parametrik bir sayfa oluşturabilirsiniz. EKLE / AD / TANIMLA yolunu izleyerek adres değişterebilirisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&Sayfa_İsimleri&"'!A1:A50");A1;DOLAYLI("'"&Sayfa_İsimleri&"'!B1:B50")))

Ekli dosyalar

sağolun arkadaşlar önerilerinizin çoğu işime yarayacak öneriler
@usubaykan
senin formülünü diğer sheetlere değilde diğer dosyalara nasıl uygulayabilirim yani başka sayfadaki verileri toplamak yerine başka dosyadaki verileri toplamak için

sağolun arkadaşlar önerilerinizin çoğu işime yarayacak öneriler
@usubaykan
senin formülünü diğer sheetlere değilde diğer dosyalara nasıl uygulayabilirim yani başka sayfadaki verileri toplamak yerine başka dosyadaki verileri toplamak için

Formülle istediğinizi yapsanız bile hesaplatırken sürekli dosyanızı açmak durumundasınız.Yada dosyanızın adı değiştiğinde hata uyarısı alacaksınız. Hızlı sonuç almak istiyorsanız konuyla ilgili makrolu çözüm öneririm. Forumda bu gibi konular daha önce işlenmişti. Araştırmanızı tavsiye ederim.

#yok yazısından kurtulmak ve düşey arada toplam almak

arkadaşlar mesela excel sayfamızın 2.sayfasında A kolonunda 5,1,1 koduna hakim bir kaç mal var mesela 5,1,1 çikolata 5.000 Adet 5,1,2 gofret 200 adet 5,1,1 çikolata 120 adet .... sayfa 1 de toplam alıyoruz diyelim düşeyara yaptırırken aynı zamanda 2.sayfada bulunan bu kalemleri toplatmanın bir yolu var mıdır? aynı zamanda da 2.sayfada olmayan kodu da sayfa 1 de #yok şeklinde etiketlemeyecek? istediğim şeyi ekteki dosyaya uygulayabilecek birisi var mıdır?

Ekli dosyalar

arkadaşlar mesela excel sayfamızın 2.sayfasında A kolonunda 5,1,1 koduna hakim bir kaç mal var mesela 5,1,1 çikolata 5.000 Adet 5,1,2 gofret 200 adet 5,1,1 çikolata 120 adet .... sayfa 1 de toplam alıyoruz diyelim düşeyara yaptırırken aynı zamanda 2.sayfada bulunan bu kalemleri toplatmanın bir yolu var mıdır? aynı zamanda da 2.sayfada olmayan kodu da sayfa 1 de #yok şeklinde etiketlemeyecek? istediğim şeyi ekteki dosyaya uygulayabilecek birisi var mıdır?

.

Buradaki örnekleri inceleyiniz:

Toplama Ve Sayma

Sumproduct-Topla.Çarpım Fonksiyonu ve Uygulamaları

.

yurttaş bey selam verdiğiniz örneklerde #Ad şeklinde kısımlar var tam olarak anlayamadım.
düşeyara ile toplatma örneği göremedim. benim soru için örnek dosyada iş kalemleri belki 6-7 tane gözüküyor ama orjinal dosyamda kodlarım 800-900 adet onun için etopla gibi bir formülle işi çözmem çok zor. her seferinde kod belirtmek işimi kolaylaştırmıyor. ama düşeyara eğer etopla gibi bir formülle birleştirilebiliyorsa işimi çözer.

Ekli dosyalar

yurttaş bey selam verdiğiniz örneklerde #Ad şeklinde kısımlar var tam olarak anlayamadım.
düşeyara ile toplatma örneği göremedim. benim soru için örnek dosyada iş kalemleri belki 6-7 tane gözüküyor ama orjinal dosyamda kodlarım 800-900 adet onun için etopla gibi bir formülle işi çözmem çok zor. her seferinde kod belirtmek işimi kolaylaştırmıyor. ama düşeyara eğer etopla gibi bir formülle birleştirilebiliyorsa işimi çözer.
.

1. Neden kendinizi düşeyara ile koşullandırıp, bizi de bu şekilde yönlendirmeye çalışıyorsunuz?

2. Her sefereinde kod belirterek, yazmanızı kim önermiş?

Neyse...

Formül yazacağınız yere:

Kod:
=ETOPLA($A$1:$A$7;A2;$C$1:$C$7)

yazıp aşağıya doğru kopyalayın.

Ayrıca Pivot Table - Özet Tablo yu da kullanabilirsiniz.

Bunun için de bakınız:

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

Dosyanız ekte.

.

.

Ekli dosyalar

teşekkür

Yurttaş Bey çalışmanız için teşekkürler gayet başarılı oldu. iyi çalışmalar dilerim.

Selamlar,

Sayfa1 deki A sütun undaki verileri Sayfa2 deki A sütunundaki verilerle eşleştirerek eşleşen satırların Sayfa2 B sütunundaki toplamları alıp Sayfa1 deki B sütununa yazdıracak bir Kod rica ediyorum.

Forumda aradım genelde hep formülle çözülmüş sorular.

Teşekkürler...

Selamlar,

Sayfa1 deki A sütun undaki verileri Sayfa2 deki A sütunundaki verilerle eşleştirerek eşleşen satırların Sayfa2 B sütunundaki toplamları alıp Sayfa1 deki B sütununa yazdıracak bir Kod rica ediyorum.

Forumda aradım genelde hep formülle çözülmüş sorular.

Teşekkürler...

Yardım Rica ediyorum Lütfen!

. . .

Forumda WorksheetFunction SumIf olarak arama yapın.
Benzer çözümler bulacaksınız.

. . .

Geri