• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara ve makro

Excel Vers. ve Dili
2007 Tr
Ekteki dosyamda düşeyara ile bilgileri Ana sayfadan alıyor ilgili sayfada b sütunundaki kritere göre aktarıyor.dosya boyutu 2,5 mb olduğu için hepsini yükleyemedim. Ben bunun makro ile nasıl yapılır uğraştım ama beceremedim veya bilgim yetmedi arkadaşlar bir el atabilirmi acaba? Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekteki dosyamda düşeyara ile bilgileri Ana sayfadan alıyor ilgili sayfada b sütunundaki kritere göre aktarıyor.dosya boyutu 2,5 mb olduğu için hepsini yükleyemedim. Ben bunun makro ile nasıl yapılır uğraştım ama beceremedim veya bilgim yetmedi arkadaşlar bir el atabilirmi acaba? Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

Sayın Üstadlarım soruma cevap alamadığım için sorum günceldir

Ya çok zor bir olay yada ben anlatamadım, ustalarım ve üstadlarım yorum yapmadığı için olup olmayacağınıda bilmiyorum.

Formu araştırdım nedense bu tür konulara cevap verilmemiş

Alternatif olsun dosyanız ektedir diyen ustalarımız yoklar galiba!!!!!!

düşey ara macrosu

a ve b sayfasına girildiğinde sayfa active olur ve macro çalışır.

böylece ana sayfada yapılan giriş ve değişiklikler
a ve b sayfasına her girişinizde güncellenir...
---------------------------------------------------------
a b sayfasında yapacağınız sayfa form değişiklikleri ve eklemeleri, mevcut sayfa normunda yapılmalıdır...

Ekli dosyalar

a ve b sayfasına girildiğinde sayfa active olur ve macro çalışır.

böylece ana sayfada yapılan giriş ve değişiklikler
a ve b sayfasına her girişinizde güncellenir...
---------------------------------------------------------
a b sayfasında yapacağınız sayfa form değişiklikleri ve eklemeleri, mevcut sayfa normunda yapılmalıdır...

sayın hımmmmmmmm ellerine saglık Beklediğimden güzel olmuş fakat bir sorun var Ana sayfada a serisinden yalnızca a-1-1 var diğerleri yoksa a sayfasına 1 odada a-1-2,a-1-3,a-1-4,a-1-5,a-1-6,a-1-7 ve a-1-8'e a-1-1'in değerlerini veriyor, Ana Sayfada b-35 ve sonraki değerleri sildiğimde b sayfasında kalan sütunlara b-34'ün verilerini atıyor bu konuda napılabilir

Bir sorunda Ana sayfada yer alan B sütunda Birleştir formülü ile B-1, a-1-1 olan verileri formüllü olduğu içinmidir nedir a ve b sayfalarına atmıyor örnek olarak a-2-1 formüllü

Son düzenleme:
düşeyara

sıfırlama işlemini unutmuşum... düzeltilmişi ekde..
şimdi inceleyin...

Kod:
Bir sorunda Ana sayfada yer alan B sütunda Birleştir formülü 
ile B-1, a-1-1 olan verileri formüllü olduğu içinmidir nedir a ve b
 sayfalarına atmıyor örnek olarak a-2-1 formüllü

burasını anlamadım... birleştirme derken nasıl bir birleştirme...
a-2-1 bilgileri a sayfasına gelmekte...

Ekli dosyalar

Sayın hımmmmmmmm kodlarla nasıl bir oynama yaptında düzeldi ben kodları inceledimde eski kodlarla yeni kodlar arasında hiçbir fark yoktur. Bu bir öğrenme çabasıdır.
Anlşılmayan konuya gelince Ana sayfada sıralama ölçütünde a-1-1 değerini elle yazdım onlar aslında birleştirilmiş formülle gelen değerler olması gerekiyor. Örnek olarak b8 sütununda yazan Formül '=BİRLEŞTİR(H8;"-";I8;"-";J8) olacak yani değerleri h ı ve j sütunları birleştirerek a-1-1 olacak ozaman da o hücrede a-1-1 değerini görmediği için a sayfasında a-1-1 değeri formüllü olduğu için almıyor.

düşy ara

BUL=0 satırı ilave edildi.. heralde fark edemedin
'--------------------------------------------------
anasayfa B sütununa birleştirme formülünü tanımlayabilirsin...
dosyayı yavaşlatacağını sanmam...

ancak formül tanımlamak istemiyorum diyosan;
ekdeki dosyada macro; Anasayfa h-ı-j sütunu girişlerini birleştirip B sütununa verir...

Ekli dosyalar

Sayın hımmmmmmmm gerçekten ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Ana sayfada b4 sütununa birleştir formülünü yazdığım zaman yavaşlama olduğunu söylemedim, birleştir formülü yazdığım zaman değerleri a ve b sayfasına atmıyorki bütun sorun budur.

Sizden Ricam B4 hücresine '=BİRLEŞTİR(H4;"-";I4) yazın ve B sayfasındaki b sütunundaki B8'in karşılığının boş olduğunu göreceksiniz, demeye çalıştığım birleştir fonksiyonu ile elde edilen b-8 değerini b sayfası değer olarak görmeyerek bilgileri almıyor.

Ben başlığımda formüllerden kurtulmak isterken neden bu sayfada formül istediğimi açıklayayım a sayfası 3 haneli (a-1-1) sayıları alıyor b sayfası 2 haneli (b-1) sayıları alıyor, 20 sayfam var yarısı 3 haneli bilgileri alıyor yarısıda 2 haneli bilgileri alıyor ozaman onlara ayrı ayrı makro atamak lazım olcak, işi uzatacağız. Benim Anasayfada Kullandığım iki tane birleştir fonksiyonu var
1.'=BİRLEŞTİR(H4;"-";J4;"-";K4)
2.'=BİRLEŞTİR(H4;"-";L4) Bu fonksiyonları görecek şekilde yaparsak olacak bu iş

Sizide çok uğraştırıyorum lütfen hakkınızı helal edin

son yolladığım dosya hiç formül yazmana gerek bırakmıyor du...
incelemedin sanırım
'-------------------------------------------------------------
yinede birleştir formülü yazmak istersen şunu dene
bu şekilde b sayfası b-8 bilgilerini bende görüyor...

Kod:
=BİRLEŞTİR(H4;"-";METNEÇEVİR(I4;"#"))
--------------------------------------------------------------
1.'=BİRLEŞTİR(H4;"-";J4;"-";K4)
2.'=BİRLEŞTİR(H4;"-";L4)
bu birleştirmeler içinde, sayı yazılı sütunları metne çevirme burdada geçerli.
1.'=BİRLEŞTİR(H4;"-";metneçevir(J4;"#");"-";metneçevir(K4;"#")
2.'=BİRLEŞTİR(H4;"-";metneçevir(L4;"#")
'-----------------------------------------------------------

ekdeki dosya;
anasayfada h-ı-j sütunlarına yazılan bilgileri b sütununa birleştirir (macro)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın hımmmmmmmm dosyamı incelerseniz sevinirim
Nedense görmüyor ana sayfada makro silinmiş hali ve sizin göndermiş olduğunuz bütün formüller içindedir. a,b,c sayfalarında hiç veri yok benmi yanlış yapıyorum acaba??

Ekli dosyalar

Sayın hımmmmmmmm tam oldu derken aksine giden birşeyler çıkıyor. Kodlar değişti olay mükemmel oldu derkek acaba kodlarda bir yanlışlıkmı var?
A sayfasında 7. satırda bulunan kırmızı belirttiğim

Sıra No sıralama ölçütü Sınıf No Kayıt Tarihi Adı ve Soyadı Geldiği İl

kalıyor,

17 satırda ,27 satırda ve 37. satırda bulunan kırmızı belirttiğim

Sıra No sıralama ölçütü Sınıf No Kayıt Tarihi Adı ve Soyadı Geldiği İl

bilgileri silinip yerinde yalnızca
Sıra No sıralama ölçütü kalıyor. diğer bilgileri siliniyor

Son düzenleme:
Teşekkür ederim sayın hımmmmmmmm aşağıdaki kodu eklemişsiniz bu defa gözümden kaçmadı :))

"If Mid(SRLM, 1, 1) = "a" Then"

Merakımdandır bu sayfada yalnızca "a" harfinimi bulacak mesala biz 125no-1 sokakta oturanlar bul desek burdan "a"yerine "125no" mu yazacaz? veya 1000.sayfa desek "a" yerine "1000.sayfa" mı yazmalıyız. Elma listesini aratırken Elma-1-1 yazarken "a" yerine "Elma" Yazmamızmı gerekiyor.

Bu kriter değişken olsa nasıl olur. hem "elma100"ü görsün hemde "100elma"yı görsün. böyle bir şansımız varsa olsun, Yoksa da canın sağolsun.bana çok zaman ayırdın.herşey gönlünce olsun

sayfalarda; sanki a ise anasayfadan a ları; b ise b leri ; c ise c bilgileri alınacak gibi duruyor... o nedenle a harfi kontrol edildi...

şimdi kontrol başlık bilgisine göre yapıldı... 'sıra no' başlık bilgisi kontrol edilerek o satıra işlem yaptırılmıyor..
böylece a sayfasına; a haricinde farklı bilgilerde alınabilir...
dosya ekde...

Ekli dosyalar

YAA ÜSTADIM BÜYÜKKSSSÜÜÜÜNNNNN:)
Allah senden razı olsun:)

Geri