Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sayfa1! a3:a5000 aralığındaki verileri sayfa2!a3:a5000 aralığındaki hücrelerde açılır liste olarak görmekten bahsediyorsunuz bu mümkün ama nasıl olduğunu unuttum bu yönde bir arştırayım forumde örnek bnulursam size uyarlamaya çalışırım.
Cevabı bilenlere fikir vermesi açısından yöntemi yazdım.
buldum
1) Sayfa1!de hücre adının yazdığı alan var a10, a5 vs.
a) oraya sizin örneğine göre A3:A26 yazın (stoklarınız hangi hücrede bitiyorsa oda olur mesala 452. hücre)
b) o alanın adını stoklar diye değiştirin.
2) sayfa2 de hücre adının yazdığı alan var a10, a5 vs.
a) oraya sizin örneğine göre A5:A27 yazın (raporlama hangi hücrede bitecekse 100. hücre)
b) Veri> Doğrulama
c) Ayarlar sekmesi seçili gelir
izin verilen olarak listeyi
değer olarakta
=Stoklar yazın
bunu ben zaten kullanıyorum da 500 den fazla isim olunca iş yine uzuyor.
ben daha karmaşık bi şey istedim aslında.
mesela logo programı kullanıyorum, orada binlerce malzeme ismi var.
alfabetik sıraya göre sıralanıyor ve ben kullanacağım malzemenin ilk 2-3 harfini girip f10 tuşuna basınca o harflerle başlayan tüm malzemeler karşıma çıkıyor.
buradan aklıma geldi zaten excel de de böyle bişey yapabilir miyiz diye?
Aşağıdaki linkte 1-2 gün önce bir çalışma yapmıştım.
İnceleyebilirsiniz..
Sayfa1'de kaynak veriler var sayfa2'de ise veri doğrulama ile yapılmış liste kutusu var bir şehir ismi giriyorsunuz ve listeleniyor. http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=38519
Olmadı.
bir türlü istediğime ulaşamadım.
hücreye, listeye göre yanlış yazmamayı sağlıyorum
ama bana doğru şekilde yazım yaptıracak yöntemi geliştiremedim.
Olmadı.
bir türlü istediğime ulaşamadım.
hücreye, listeye göre yanlış yazmamayı sağlıyorum
ama bana doğru şekilde yazım yaptıracak yöntemi geliştiremedim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.